Pravonín na domácí půdě opět vyhrává

15.01.2022 14:06

    Po přerušení šachových soutěží se opět vracíme za šachovnice. Dne 9.1.2022 se odehrálo 6. kolo Regionálního přeboru „C“. Kolo proběhlo v SD Pravonín, kam se za námi vypravili naši soupeři ze Struhařova.

    V tomto zápase hráli hlavně náhradníci. Ukázalo se totiž, že jak náš tým, tak i soupeři měli se stavením týmu drobné problémy.

    Po sepsání zápisu o utkání mohl zápas začít. Během hodiny si naši šachisté na 5. – 8. šachovnici získali materiální nebo poziční výhodu. Na třetí desce získal pan Innemann figurku za pěšce, poté, co ji soupeř obětoval. Celý zápas vypadá dobře. První bod, po divoké partii s mladým šachistou, připisuje Vojta Vopálka. Další bod připisuje Štěpán Filip, který soupeře od začátku potrápil. Po soupeřových chybách mu zbyl rozhodující materiál, se kterým si věděl rady. Dostáváme se na stav 2-0 a to umožňuje Mírovi Laloučkovi přistoupit k navrhnutí remízy, kterou soupeř přijímá.
Stav 2,5-0,5.  K dalšímu vylepšení celkového skóre na 3,5-0,5 přispívá Filip Vopálka, který si pohlídal přechod do vyhrané pěšcové koncovky.

    Poté na první šachovnici dochází k remíze, k další remíze se přidává i můj soupeř a já na ni přistupuji. Situace je tedy 4,5 – 1,5. Dohrává ještě Honza Veselý a pan Innemann. Honzovi se daří a s ledovým klidem ničí soupeře a zvyšuje na 5,5 -1,5. Pan Inneman má čistou figuru navíc, a tak nepřijímá plichtu, kterou mu soupeř nabízí. Nakonec, více jak po hodině, připisuje výhru a Pravonín vítězí 6,5 – 1,5.

Poslední partie utkání Innemann - Grečný

    Děkuji všem, že dorazili a že jsme mohli odehrát další zápas, který skončil hezky. Doufám, že se na dalším zápase opět potkáme a bude se nám i nadále dařit.

    Další zápas se odehraje 23.1.2022 v Říčanech s domácím celkem Říčany „I“.

 

Lukáš Filip

Diskusní téma: Pravonín na domácí půdě opět vyhrává

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek