Pravonín poráží Stříbrnou Skalici "B"

11.02.2022 21:33

    Další kolo RPC se odehrálo v neděli 6.2.2022. V Pravoníně jsme tentokrát přivítali šachisty ze Stříbrné Skalice, kteří se nachází na konci tabulky. My se nacházíme na třetím místě, proto jsme na domácí půdě věřili ve výhru.

    První bod nám byl připsán na poslední desce, kdy Štěpánovi nepřijel soupeř. Stav zápasu je tedy hned na začátku 1-0. Jako druhý kočím já na 6. šachovnici, kdy přijímám nabídku remízy. Naopak svou neporazitelnost nám opět dokazuje Josefína Dudková. Soupeře přehrávala od zahájení a nakonec ho poráží a mění stav zápasu na 2,5-0,5 pro domácí.

    První bod ztrácí Míra Lalouček, který přehlíží ztrátu figury přes vazbu. A ze začátku vyhraná pozice byla ztracena. Stav 2,5-1,5. Další překvapivá prohra se odehrála na třetí šachovnici. Tato prohra nás dostává na stav 2,5-2,5.

    A teď k sériím vítězství. Tuto sérii začal Vláďa Horák na první šachovnici, který přehrává soupeře. Další bod připisuje Danka Dudková, která od začátku tahala za delší provaz a po dlouhé partii připisuje bod. Poslední bod připisuje pan Kovář, který „utrápil“ mladého dorostence až v koncovce na tempo. Ale podle slov pana Kováře, hrál pěkně, jen škoda, že si nepohlídal to tempo. Jinak by to byla remíza.

   Tabulka po 8. kole

     Deváté kolo nás čeká 20.2.2022 v Říčanech.

Foto ze zápasu

Diskusní téma: Pravonín poráží Stříbrnou Skalici "B"

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek