PRAVONÍN SI PŘIPISUJE PRVNÍ VÝHRU

18.11.2021 23:08

    Třetí kolo regionálního přeboru „C“ proběhlo v Pravoníně ve Spolkovém domě. Hrálo se v neděli 14.11. 2021 a naším soupeřem byli šachisté z Kutné Hory. Šachisté z Kutné Hory se nachází na konci tabulky, ale to je tím, že měli první kolo volný los.

    Do zápasu jsme vstupovali jako mírní favorité. A první výsledky to potvrdili. Na čtvrté desce vyhrává Tomáš Hašek a připisuje našemu týmu tak první bod. Další bod pro družstvo zaznamenala Pepi Dudková na poslední šachovnici. Pepi získala v partii jezdce a pak už to byla formalita. K Pepi se přidává i její mamka. Danka Dudková, která nás dostává do vedení 3-0. Ostatní šachovnice stojí také dobře, tak si začínáme věřit na vítězství. K vítězství přispívám i já, když vyhrávám na sedmé šachovnici.

Lukáš Filip - Dejmek Tomáš pozice po 38. tahu

39. f5+ gxf5 40. h5 Kf7 41. h6 Kg6 (=) 42. h7 Kxh7 43. f7 +-

    Na první šachovnici už Vláďa Horák nechce nic riskovat a ve vyrovnané pozici dává remízu. Nyní už víme, že zápas vyhrajeme. Na páté šachovnici kapituluje Lukáš Zeman v prohrané koncovce. Škoda, Lukáš hrál pěknou partii, ale v závěru udělal chybu. Na třetí šachovnici chyboval v propočtu Míra Lalouček a prohrává. Míra celý zápas tahal za delší konec provazu, takže prohra určitě zamrzela. Poslední zápas hraje na druhé šachovnici pan Innemann, který nakonec vyhrává a připisuje nám další bod. Vítězíme 5,5 – 2,5. Myslím si, že celý zápas jsme měli pod kontrolou. A výhru jsme si zasloužili.

    Příští zápas odehrajeme v Sendražicích 28.11.2021.

    Na závěr bych chtěl poděkovat všem za trpělivost při začátku zápasu. Jelikož jsme začali o něco později kvůli nastavení hodin a mému zpoždění. Také bych chtěl týmu pogratulovat a poděkovat za první vítězství.

Tabulka po třetím kole:

 

Lukáš Filip

Diskusní téma: PRAVONÍN SI PŘIPISUJE PRVNÍ VÝHRU

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek