PRÁZDNINOVÝ ŠACHOVÝ TURNAJ NA MěDDM VLAŠIM 12.3.2012

12.03.2012 19:32

     Městský dům dětí a mládeže ve Vlašimi poskytuje každoročně dětem o prázdninách pestrý program. Jinak tomu není ani letos o jarních prázdninách, kdy hned pondělek 12.3. patřil šachistům. Konal se Prázdninový šachový turnaj dětí ze zájmových útvarů MěDDM, kterých zde celoročně pracuje 6. Jedna, zkušenější část šachistů odjela již v pátek do Koutů nad Desnou, kde se aktivně účastní Mistrovství České republiky dětí do 16let. A ti začínající poměřili síly na turnaji ve Vlašimi. Sešlo se 11 šachistů, hrálo se na 11 kol po 2 x 10 minutách.

     Zvítězil šestiletý Jakub Vojta, 2. msíto obsadil Vít Toupal a 3. příčku Adam Houdek. Celkové výsledky zde. Vítězové obdrželi plakety, všichni pak medaile, diplomy, drobné ceny dodané Šachovým kubem Pravonín, sladkosti a pitíčka, která jim donesla paní ředitelka Pavla Homolková.  

    Zastavím se u jednotlivých kol, zajímavých a překvapivých okamžiků. Hned v prvním kole se potkali favorité Jakub Vojta a Vítek Toupal (bod pro Jakuba),Adam Houdek prohrál, překvapivě, s Lukášem Dominem. V šestém kole se konalo veliké překvapení, kdy Petra Píšová porazila Jakuba Vojtu, podobné překvapení přineslo 7. kolo, kdy Štěpán Filip úplně přehrál Vítka Toupala, který se 2 figurami méně nabídl nezkušenému Štěpánovi remízu a ten ji přijal. V 8. kole porazil Filip Kůra Adama Houdka. Adam sice spadl na čas, ale na šachovnici byl jednotahový mat, takže by stejně prohrál. V ostatních partiích vyhráli většinou favorité.

   Turnájek na MěDDM byl pěkný, podtrhlo ho příjemné a čisté prostředí v hrací místnosti a vřelé přijetí zaměstnanci MěDDM. Děti hrály od 9 do 13hodin, čas utekl rychle. Organizačně vše probíhalo plynule a že byly děti spokojené, to je vidět ze spousty fotografií.

    Závěrem zvu všechny šachisty z regionu SE na závěrečné, finálové 8. kolo Regionální žákovské lidy do Pravonína na 24.3.2012, pozvánka zde.

VÝSLEDKY

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Prazdninovy_sachovy_turnaj_MeDDM_Vlasim_12.3.2012

   

Diskusní téma: PRÁZDNINOVÝ ŠACHOVÝ TURNAJ NA MěDDM VLAŠIM 12.3.2012

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek