PRIBINÁČEK V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ VYHRÁL LETOS OPĚT VOJTA FILIP ANEB PRAVONÍNSKÝ URAGÁN!

17.05.2014 21:18

PROPOZICE: 17.5.2014 Velká cena Havlíčkova Brodu - Pribináček.doc

VÝSLEDKOVÁ LISTINA: https://chess-results.com/tnr134572.aspx?lan=5&art=1&fed=CZE&wi=821

VÝSLEDKY PODLE KATEGORIÍ: VC HB-Pribináček 2014 výsl.kateg.2[1].pdf

                                              VC HB-Pribináček 2014kateg.2[2].pdf

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Pribinacek_Havlickuv_Brod_17.5.2014/

NOVOBORSKÝ ŠACHOVÝ SERVR PÍŠE: https://www.nss.cz/vlasimsky-uragan-vojtech-filip

 

     Docela početná skupina šachistů z vlašimska se rozhodla "pršavou" sobotu 17.5.2014 strávit v Havlíčkově Brodě. Proč? No protože naši pozornost upoutalo vřelé pozvání od pana Václava Paulíka - duše místního šachu. Již několikrát jsme zde hráli a moc se nám tady líbilo. Pravda, lákal nás i hodnotný cenový fond.

      Zahrát si a obhájit loňské vítězství se rozhodl i Vojta Filip, nostalgicky naposledy v dané kategorii - nějak nám ty děti stárnou! Pravonínské děti (Filipa Kůru, Lukáše Zemana, Františka Jelínka, Adama Slavíka a Štěpána Filipa) doplnil Kubík Vojta z Vlašimi, kterého k tomuto místu váží rodinné vazby. Vždyť také v průběhu turnaje losoval tři hráče a jeho maminka Martina předávala knihy od svého tatínka pana Drašnera, též vynikajícího šachisty.

     Hrálo se tradičně v hotelu Slunce, švýcarským systémem na 9 kol 2 x 15 minut na partii. Odstartováno bylo s mírným zpožděním, ale již šesté kolo se hrálo na plánovaný čas. Za šachovnice se posadilo 129 hráčů.

     Největšího úspěchu dosáhl Vojta Filip, obsadil 1. místo a  získal plný počet 9 bodů, ač musel při svých partiích přehrát i takového Vítka Kratochvíla, či Davida Mičulku. Jeho výkon 2317 mluví za vše. Vojta byl středem pozornosti nejen pro fotografy, ale i všechny děti z kroužku (některé trénuje), když dohrály, tak postávaly u jeho stolu a pozorovaly jeho hru. Na závěr poskytl i kratičký rozhovor pro Českou televizi a můžeme ho vidět příští měsíc v pořadu V šachu.

     Jakub Vojta opět zářil! Celkově 5. místo (svoji kategorii vyhrál) a jeho celkových 7 bodů! Vynikající výkon, nechal za sebou hráče i s elem nad 1700. Hrál výkonem 1489 a byl se svým působením v Havlíčkově Brodě spokojen.

     Mile překvapil Filip Kůra, uhrál pěkných 5 bodů, jeho výkon 1174 a celkově 45. místo - spokojenost. Určitě si v rapid elu polepší. Filip byl zde, v Havlíčkově Brodě uvolněný, bez trémy a také to bylo na jeho hře znát.

     Rovněž tak 5 bodů (1 - volno) si odvezl Lukáš Zeman, hrál na výkon 1038 a v celkovém pořadí obsadil 55. příčku. Lukáš si odehrál jedno derby, a to s Filipem Kůrou. Doprovázeli ho prarodiče a hlavně dědeček bedlivě sledoval jeho hru a oba měli z výkonu Lukáše radost.

     Fanda Jelínek, kterého dovezl brácha a také z něho nespustil oči, uhrál tentokrát 4,5 bodu, výkon 1176 a celkově 62. místo ve výsledkové listině. Fandu musím pochválit, že se zde choval vzorně, z některých proher byl otrávený, tolik chtěl vyhrávat, ale někdy se nedaří, příště to bude lepší, uvidíš!

     Velice pěkný výkon podal Adam Slavík, tentokrát poprvé bez rodičů. Dovezl se se Zemanovými. Všichni jsme přestávky trávili pohromadě, a tak neměl čas si stýskat. Adámek uhrál vynikajících 4,5 bodu 50 %, výkon 1046 a 73. místo. A to měl v poslední partii smůlu, že přehlédl jednotahový mat. Mohlo to být ještě lepší! Jen tak dál!

     Zklamaný z výsledku byl Štěpán Filip, který uhrál tentokrát 4 body, výkon 1044 a 79. místo. Ale ani toto není špatné. Ovšem Štěpánek dneska nehrál rapid, ale bleskovku a nebyl k zastavení! I on si zahrál jedno derby, a to s Adamem Slavíkem, které vyhrál.

      Vyhodnocení probíhalo trošku jinak, než jsme zvyklí u nás. Nastoupili nejdříve první tři a pak se vyhodnocovala všechna první místa všech kategorií, pak druhá a pak třetí místa.

Umístění dle kategorií:

H 16: Filip Vojtěch 1. místo (hrálo 11 chlapců)

H 12: Lukáš Zeman 16. místo (hrálo 27 chlapců)

H 10: Vojta Jakub 1. místo (hrálo 55 chlapců)

          Kůra Filip 10. místo

          Jelínek František 14. místo

          Slavík Adam  18. místo

          Filip Štěpán 21. místo

     Všichni byli velice spokojeni s pohostinností pořadatele. V průběhu turnaje dostaly všechny děti pribináčky, nanuky a pak byly další nanuky a limonády losovány.

      Z cen za své výkony byli všichni nadšeni. Mimochodem Vojta Filip vyhrál tablet. Dále zde měli foťák, mobil, sluchátka, stavebnice, míče, dárkové balíčky, sportovní náčiní a tak dále. Podívejte se na fotečky. Vítězové navíc dostali poháry, medaile a diplomy.

      Po celou dobu se děti chovaly vzorně, byly ukázněné, musím je touto cestou moc pochválit.

      V neposlední řadě děkuji všem, kdož šachisty na turnaj dopravili a s napětím sledovali jejich výkony.

      Velice vás všechny obdivuji a děkuji za vzornou reprezentaci nejen ŠK Pravonín, MěDDM Vlašim, ale i celého TJ Spartaku Vlašim. Veřejně a jmenovitě jsme zde byli - my vlašimští - pochváleni za Mistry republiky v Extralize. Vysoko zde byla prezentována a oceněna naše vzorná práce s mládeží, a to těší, že?

      Za rok zase nashle na Pribináčkovi. Bylo nám u vás hezky!

    

 

Diskusní téma: PRIBINÁČEK V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ VYHRÁL LETOS OPĚT VOJTA FILIP

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek