PROJEKTOVÝ DEN - ORIGAMI - 15.1.2020

15.01.2020 20:47

LETÁK: PD - Origami 15.1.PNG

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Projektovy_den_sachistu_-_ORIGAMI_-_15.1.2020/

ORGANIZÁTOŘI:

   Odborník z praxe: Zuzana Moudrá

   Pedagog: Lukáš Filip

 

ŠACHISTÉ SKLÁDALI ORIGAMI

     Další z velice úspěšných projektových dnů proběhl ve středu 15.1.2020 se šachisty. Uspořádal ho Lukáš Filip se Zuzanou Moudrou.

     Vyplatila se jim poctivá příprava, kdy předvedli dětem krátkou prezentaci a seznámení se starou japonskou technikou skládání papíru do různých tvarů. V Japonsku má tato činnost velikou tradici a dnes už se roznesla po celém světě.

     Nejdříve se začalo jednoduchými výrobky a pak se pokračovalo se složitějšími tvary zvířátek. Ti zdatnější využili i pestrobarevných, duchových i vzorovaných papírů a výrobky z nich byly opravdu pěkné.

     Někteří dokázali složit, nejdříve s pomocí a dále pak, když si techniku osvojili, už sami, i patnáct výrobků.

      Děti si vyprosily další papíry a ukázkové vzory, aby si i doma mohly vyrábět další a další tvary. Musím podotknout, že děti byly velice šikovné a projevovaly opravdový zájem o činnost.

      Práce všechny velice bavila a protože zbylo v učebnici, ze které instruktoři čerpali, ještě hodně vzorů, dohodli se, že uspořádají ještě jeden takovýto projektový den.

       Z připojených fotografií je vidět, co vše se na projektovém dnu dělo: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Projektovy_den_sachistu_-_ORIGAMI_-_15.1.2020/

 

Zaznamenala: Marie Filipová

 

Diskusní téma: PROJEKTOVÝ DEN - ORIGAMI - 15.1.2020

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek