PROJEKTOVÝ DEN - PEXESIÁDA 14.9.2019

11.09.2019 09:36

 LETÁK: Projektový den - Pexesiáda 14.9.2019.pdf

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Pexesiada_-_14.9.2019/

Pexesiáda dopadla na výbornou!

       V rámci projektu Domeček Městského domu dětí a mládeže Vlašim uspořádal PEXESIÁDU pro děti a mládež. Tato se uskutečnila 14.9.2019 ve Spolkovém domě v Pravoníně a pořádali ji šachisté. O úspěšný průběh se postaral pedagog Lukáš Filip a odbornice z praxe Ivana Filipová.

       Vlastní realizaci předcházela pečlivá příprava spojená s výzdobou hracího prostoru, se kterou pomohla Zuzana Moudrá a pak vhodný výběr pexes, neboť se přihlásily děti rozdílného věku. Příprava diplomů, drobných cen, medailí a poháru pro vítěze, které nám daroval Šachový klub Pravonín z.s. a drobné ceny byly pořízeny i v rámci projektu. Malé občerstvení, výborná buchta, kterou darovala Lenka Šťastná a tousty od Marie Filipové.

       Do soutěže byla zapojena tato pexesa: Safari, Dinosauři, ZOO Praha, Auta, Moje první pohádky, Moje první lesní zvířátka, Hračky, Pohádky, Krteček, Zvířata - savci, Hurvínek a Učíme se anglicky. Hrálo se po dobu 4 hodin, na 9 kol, každý s každým. Přestávky byly opravdu kratičké, jen na občerstvení.

       Soutěž děti velice zaujala a bojovaly statečně. A v nejednom souboji zjistily, že nezáleží na věku, ale na pozornosti a nejednou se také stalo, že prvňák porazil čtvrťáka!

       Soutěžící si procvičili nejen pozornost a paměť, ale načerpali i nové informace a znalosti z pexesových kartiček.

       Jednotlivá kola dohrávaly děti různě, a tak pro ně byl připraven další doplňkový program, kdy malovaly zážitky z turnaje a vyráběly různé skládanky z papíru.

       Na vyhodnocení se dostavili rodiče dětí, kteří sledovali poslední rozhodující kolo a měli radost z toho, že se dětem soutěž líbila.

       Vítězkou se stala Natálie Štanderová s plným počtem 9 bodů (nenašla soupeře, který by ji porazil!), druhý se umístil Jakub Čáp se 6,5 bodem a třetí místo obsadila Tereza Žížalová se 6 body.

       Děkujeme všem, kdož přiložili ruku k uspořádání další úspěšné akce pro děti a děkujeme i MŠMT a EU za poskytnutí prostředků, které slouží k dalšímu vzdělávání dětí a mládeže a tím i k tvorbě volnočasových akcí a rozšiřování zálib dětí.

Zaznamenala: Marie Filipová

 

 

Diskusní téma: PROJEKTOVÝ DEN - PEXESIÁDA 14.9.2019

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek