PROJEKTOVÝ DEN ŠACHISTŮ - VELIKONOČNÍ KUCHYNĚ 10.4.2019

10.04.2019 22:47

LETÁČEK: PD - Velikonocni kuchyne.pdf

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Projektovy_den_Velikonocni_kuchyne_10.4.2019

SLADKÉ VELIKONOČNÍ PEČENÍ

        Velikonoce se kalupem blíží a v každé rodině se bude připravovat spousta tradičních pokrmů. V Domečku ve Vlašimi jsme se tedy rozhodli, že šachisté zorganizují další z Projektových dnů, financovaných EU, tentokrát s názvem VELIKONOČNÍ KUCHYNĚ.

        Odbornicí z praxe byla paní Helena Sibalová - vedoucí školní jídelny ZŠ a MŠ Načeradec, pedagogem volného času Marie Filipová, které si pro děti, nejen z šachových kroužků, ale i jiných zájmových útvarů pracujících pod MěDDM, připravily pečení mazanců a velikonočních jidášů.

        Projektového dne se zúčastnilo 13 dětí, které si to v kuchyni Spolkového domu v Pravoníně opravdu užily. Všichni pracovali s kynutým těstem poprvé v životě. Především tvoření různých tvarů velikonočních jidášů je moc bavilo.

         Cílem projektového dne nebylo jen vaření, ale i seznámení dětí v Velikonocemi jako takovými, tedy křesťanským svátkem, jeho původem, tradičními pokrmy, zvyky atd.. Po dobu kynutí těsta, byl na toto čas a pěkně jsme s dětmi celou problematiku probrali a rozšířili jejich obzor.

          Na závěr jsme to, co jsme upekli, také snědli! Každý vzal ještě ochutnat výrobky domů, aby se pochlubil, co dokázal.

Zaznamenala: Marie Filipová

           

Diskusní téma: PROJEKTOVÝ DEN ŠACHISTŮ - VELIKONOČNÍ KUCHYNĚ 10.4.2019

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek