PROJEKTOVÝ DEN ŠACHISTŮ - VELIKONOČNÍ TVOŘENÍ 10.4.2019

10.04.2019 22:29

LETÁČEK: PD - Velikonocni tvoreni.pdf

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Projektovy_den_10.4.2019_Velikonocni_tvoreni

NÁDHERNÉ VELIKONOČNÍ DEKORACE

        Středeční odpoledne a podvečer 10.4.2019 strávily děti z šachových, ale i jiných kroužků z Domečku vyráběním velikonočních dekorací. Konal se totiž Projektový den s názvem VELIKONOČNÍ TVOŘENÍ. Odbornice z praxe Hana Ondráková - vedoucí Spolkového domu v Pravoníně s pedagogem volného času Miroslavou Ondrákovou, ale i s několika dalšími pomocnicemi vyráběly s 19 dětmi velikonoční dekorace.

         Náročná příprava (velké množství potřebných dřevin, rostlin, kvítků, nabarvená vajíčka, vrbové proutky, stuhy, dopňkové dekorace...) se vyplatila. Díky tomu, že bylo vše dopředu nachystané se podařilo vyrobit opravdu pěkné výrobky. Přitom byly děti obeznámeny s Velikonocemi jako takovými - původem, zvyky, pokrmy a i právě dekorace, vyráběné z přírodnin na ozdobu velikonočního stolu.

         Děti se naučily pracovat s rozličnými materiály a pomůckami (poprvé například tvořily ze sádrového obvazu...). Každý tvořil podle své fantazie, sám si vybíral doplňky, které využil do svého "díla".

         Na tomto projektovém dnu organizátorky dětem ukázaly jak se plete pomlázka, jak se zdobí a proč?

         Nakonec děti uspořádaly výstavku svých prací, které hodnotily a vyjádřily uspokojení nad vykonanou prací. Výstavka zůstane v prostorách Spolkového domu po dobu 14 dnů a budou si ji moci prohlédnout i další návštěvníci.

Zaznamenala: Marie Filipová


Diskusní téma: PROJEKTOVÝ DEN ŠACHISTŮ - VELIKONOČNÍ TVOŘENÍ 10.4.2019

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek