PRŮBĚŽNÁ INFORMACE Z NÁBORU DO ŠACHOVÝCH KROUŽKŮ V PRAVONÍNĚ

26.09.2016 19:04

                 Na detašovaném pracovišti Městského domu dětí a mládeže Vlašim, ve Spolkovém domě v Pravoníně, se rozeběhlo 10 šachových kroužků. Nábor není ještě úplně ukončen, ale už dnes můžeme konstatovat, že zájem je ještě větší, než tomu bylo v loňském školním roce.

                Kroužky pokročilých šachistů probíhají v úterý, ve středu a v pátek. Přihlášeno je 5 šachistů, většina z nich bude docházet do všech třech kroužků. Mírně pokročilí zatím pracují  ve čtyřčlenné skupině, a to v úterý a v pátek. I zde ve většině navštěvují děti kroužky po oba dva dny. Další skupinu tvoří Začátečníci školní, kteří se schází v úterý a v pátek a prozatím po oba dny dochází 9 šachistů. Začátečníci předškolní tvoří, k našemu překvapení 12 ti člennou skupinu a po oba dny, tedy pondělí a středu navštěvují všichni. I v letošním roce jsme otevřeli Šachovou školičku, kam dochází každý čtvrtek dopoledne 20 dětí z místní mateřské školy a pracujeme především podle vlastních osnov, ale čerpali jsme i z Evropského projektu Figurka.

                Některé děti nemohou navštěvovat přímo svůj kroužek v daný den, tak přijíždí jindy, připojí se k právě vyučovanému kroužku a trenéři operativně dané dítě zaměstnají dle jeho schopností.

                Trenéři dětem během prázdnin, za přispění štědrého sponzora, zajistili nové klubové dresy, které všem moc sluší a budou v nich vyjíždět na regionální a přátelské soutěže a turnaje.

                Výuku zajišťují Lukáš a Vojtěch Filipovi, Marie Filipová, Miroslava Ondráková a Pavla Homolková.

                Více z bohaté fotogalerie www.sachypravonin.cz a https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Prvni_schuzka_skolniho_roku_2016-2017/.


 


Diskusní téma: PRŮBĚŽNÁ INFORMACE Z NÁBORU DO ŠACHOVÝCH KROUŽKŮ V PRAVONÍNĚ

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek