PRVNÍ KOLO REGIONÁLNÍ SOUTĚŽE C 2019-2020 VE STŘÍBRNÉ SKALICI

13.10.2019 14:39

   

Stříbrná Skalice B – Pravonín

           Zápas RS C ve Stříbrné Skalici byl domácími posunut na desátou hodinu, což nám umožnilo si hodinku přispat a odjezd z Pravonína stanovit na 8:50 hod. Přesto se našel opozdilec (přestože to měl na místo srazu nejblíž), který se dostavil o 10 minut později. Díky tomu Lukáš Zeman, kterého jsme nabírali ve Vlašimi, musel těchto 10 minut čekat. Naštěstí ještě nemrzlo, ale v zimě by to jistě bylo velmi nepříjemné. Poté již cesta do Stříbrné Skalice proběhla bez komplikací a při vystupování z auta, přestože jsme dorazili o něco dříve, prošel kolem nás Bolek Studzinski, který nám zpřístupnil příjemně vytopenou (myšleno teplotně nikoliv vodou J ) hrací místnost. Celá budova včetně přilehlého pozemku byla nekuřácká, což nikomu nevadilo, protože nikdo z hráčů nebyl kuřák. Jediný závislák jsem tedy byl já a hned po příjezdu jsem poptával svou ranní kávu. Domácí s tím naštěstí počítali a za chvíli už přede mnou stál kouřící šálek. Peníze odmítli, tak jsem jim slíbil, že až přijede jejich céčko k nám do Pravonína, bude je čekat na oplátku kávička u nás. Hned poté začal zápas, který vzhledem k tomu, že jsme byli papírově silnější, měl být pro nás procházkou růžovým sadem. Po počáteční výhře Honzy Veselého na 4. šachovnici soupeři poměrně rychle vyrovnali, když Štěpán Filip nestačil na svého silnějšího soupeře na 3. šachovnici. Z procházky růžovým sadem se rázem stalo prodírání trnitým křovím. Lukáš Zeman též prohrál. Za nepříznivého stavu se mi podařilo vyhrát, i když v jednom okamžiku mohl soupeř jednotahově získat věž, což naštěstí neviděl. Za stavu 2:2 dohrával Filip Kůra, který stál o něco lépe, soupeř takticky nabídl remízu, kterou Filip odmítl a partii dovedl do vítězného konce.

Návrat domů proběhl bez komplikací, i když kdyby se o něco zpozdil, mohli jsme se stát svědky ošklivé nehody, která se stala na sjezdu z D1 na 49. km v 19:30 hod., tedy v místě kde jsme sjížděli, naštěstí cca o 4 hodiny dříve, a při které bourala cisterna s palmovým olejem a 4 osobní auta.

V příštím kole 3. 11. 2019 nás čeká na domácí půdě silnější družstvo Říčany I, tak doufejme, že budeme pokračovat v soutěži opět vítězně.

Odkaz na výsledky po 1. kole: chess-results.com/tnr476555.aspx?lan=5&art=3&rd=1

Zaznamenal: Vladimír Horák

Diskusní téma: PRVNÍ KOLO REGIONÁLNÍ SOUTĚŽE C 2019-2020 VE STŘÍBRNÉ SKALICI

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek