První kolo regionální žákovské ligy odstartovalo v Sedlčanech

01.10.2019 12:38

Poslední zářijová sobota (28.9.2019) patřila žákovskému turnaji v Sedlčanech. Konalo se zde první kolo žákovské ligy regionu SE - Benešov. Turnaj pořádal Petr Havelka v Kulturním domě Josefa Suka. Do Sedlčan se vracím rád, neboť jsem si zde zahrál svůj první turnaj :).

Turnaj „A“
Turnaj vyhrál Le Anh Dung (Stříbrná Skalice). Na druhém místě skončil Tomáš Bláha (TJ Jawa Brodce) a na třetím místě byla Monika Strnadová (Klub Šachistů Říčany 1925).

V tomto turnaji měla Vlašim čtyři zástupce Štěpána F., Michaela S., Honzu V. a Ondřeje H.. Nejlépe se umístil Štěpán, a to na sedmém místě se dvěma body. Štěpán byl nasazen jako dvojka a s výsledkem určitě spokojen nebyl. Richarda Václavíka a Tomáše Bezděka přehrál v klidu. Dva body ztratil s Milanem Peštou a Honzou Svobodou.

Milan Pešta – Štěpán Filip 1. kolo RŽL – pozice po 20. tahu bílého

20. …hxg5, 21. Dxg5+ Kf8, 22.h6 +-

Štěpán Filip – Jan Svoboda 4. kolo RŽL – pozice po 20. tahu bílého

20. …Jd5 21. Dd2 Sb4, Vc3 Sxc3 -+

Na osmém místě skončil Honza Veselý, který uhrál dva body, ale je spokojený. Slabší soupeře porazil. A prohrál s vítězem turnaje Le Anh Dung a s Honzou Svobodou. Se dvěma body na devátém místě Michael Stein. Který asi nebude spokojen se svým výkonem? Ale na jeho nízký věk jinak podává pěkné výsledky, tento turnaj se mu sice nepovedl, ale jeho zápal pro šachy je nepřehlédnutelný. Na dvanáctém místě skončil Ondřej Hrabě, který uhrál jeden bod z prvního kola, kde porazil Michala Langmaiera z Kralup nad Vltavou.

Turnaj „B“
Turnaj vyhrála Lucka Glasbergerová (Klub Šachistů Říčany 1925). Na druhém místě Marek Kůrka (Šk Medvědi Zvole) a na třetím místě Jiří Matoušek (TJ Kavalier Sázava Z.S.).

Zde hrál od nás Daniel Zeman, který byl nasazen desátý a skončil na devátém místě. Daniel uhrál 4/7. Chtělo by to zpomalit a hned by bylo o pár bodů více. Dále Lukáš Machyán si polepšil o pět míst oproti nasazení a uhrál rovněž 4/7 a skončil na třináctém místě. A třetí šachista z Vlašimi byl Michal Škaryd, který uhrál 3/7. Michal stagnuje, chtělo by to více potrénovat.

Turnaj „C“
Turnaj vyhrál Jiří Petrášek (Tj Jawa Brodce) na druhém místě Filip Valenta (ŠK KDJS Sedlčany, z.s.) a na třetím místě Michal Blahoš (ŠŠ Stamat Čerčany).

V nejslabším turnaji jsme měli dvě děvčata Elišku a Lenku. Obě dívky uhrály 3/7.

Ze Sedlčan si účastníci odvezli poháry a diplomy a každý nějakou drobnou cenu. Děkujeme pořadatelům za hezký turnaj. Děkuji rodičům za doprovod a dopravu. Příští RŽL se hraje u nás v Pravoníně 19.10.2019 a těšíme se na malé šachisty.

Fotky: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/1._RZL_Sedlcany_28.09.2019/

Výsledky: https://chess-results.com/tnr471963.aspx?lan=5&art=1&rd=4

Zaznamenal: Lukáš Filip

Diskusní téma: První kolo regionální žákovské ligy odstartovalo v Sedlčanech

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek