PRVNÍ LUKAVECKO - PRAVONÍNSKÉ ŠACHOVÁNÍ 24.6.2017

24.06.2017 14:21

      

VYDAŘENÉ PRVNÍ LUKAVECKO-PRAVONÍNSKÉ ŠACHOVÁNÍ


        Nápad, který vznikl na poslední "Lukavecké věži" byl zrealizován v sobotu 24.6.2017 uspořádáním prvního z turnajů, který nesl název PRVNÍ LUKAVECKO-PRAVONÍNSKÉ ŠACHOVÁNÍ a další, který se uskuteční u nás se bude jmenovat DRUHÉ PRAVONÍNSKO-LUKAVECKÉ ŠACHOVÁNÍ a tak dále. Založili jsme tradici ve spolupráci se Základní školou Lukavec a Šachovým klubem Pravonín. Jsme od sebe vzdáleni necelých 11 km a přesto my jsme kraj Středočeský a oni kraj Vysočina. Domluvili jsme se s paní vychovatelkou Marcelou Mrázkovou a šachovým trenérem dětí z Lukavce Pavlem Jiranem a společnými silami uspořádali tento, dnes možno napsat, vydařený turnaj.

        Od nás se vypravily děti, které nehrají o víkendu krajský přebor dětí do 16 let, bylo jich 10. Lukavecké reprezentovalo 8 dětí (dvě svoji účast zrušily). Cenový fond byl bohatý. Poměrně velkou částku na nákup cen pro první tři vítězné šachisty daroval Městys Lukavec.  Pohár pro vítěze byl darem od pana Jirana, ostatní poháry a medaile jsme zase zajistili my. O zajištění cen pro všechny šachisty jsme se také rovným dílem podělili. Hrálo se ve sportovním areálu SK Lukavec, kde jsme měli hezké zázemí. Hrálo se 7 kol 2 x 20 minut a prohrával 3 nemožný tah. Záhajilo se s mírným skluzem krátce po 9 hodině a plánovaný konec na 13 hodinu byl dodržen. Losování bez problému zvládal Lukáš Filip, který spolu s panem Jiranem plnili funkce rozhodčích. Rodiče se ukázněně zdržovali mimo hrací prostory, děti měly absolutní klid na své partie. Někdy se hrálo téměř až do vyčerpání času, jindy se končilo rychle, tak jak to bývá!

         Bez ztráty kytičky odehrála turnaj Petra Píšová, která uhrála plných 7 bodů, neměla dnes přemožitele. Druhou příčku obsadil Filip Kůra s 5,5 body a třetí příčku obsadila Eliška Mrázková, která uhrála 4,5 bodu. Stejný počet bodů si uhrál i čtvrtý Michal Kubec. Ostatní viz výsledková listina. Lukavecké děti musím opravdu pochválit. Nemají žádné zkušenosti se soutěžemi, začaly hrát v družině a až v poslední době se jim věnuje pan Jiran. Vzhledem k tomu, že hrají s velikou chutí, bylo by dobré, aby se zapojily do regionálních soutěží a zcela určitě by si měly zahrát Regionální přebor škol a pevně věřím, že uspějí. I naše děti musím pochválit, především Natálka Štanderová, Kája Vávra a Dan Zeman se drželi! Všichni uhráli 4 body a i mezi nimi o pořadí rozhodovalo pomocné hodnocení. Děkuji všem i méně úspěšným, že si udělali čas a přijeli si zahrát a strávili smysluplné dopoledne. Někteří si našli nové kamarády. Nejmladší účastnicí byla Eliška Škarydová, která si odvezla z Lukavce pamětní plaketu.

         Občerstvení pro děti zajišťovala Helena Kůrová a Marcela Mrázková, takže nechyběly tradiční párky v rohlíku, sladkosti a široký sortiment místního kiosku.

         Děkuji rodičům, kteří své ratolesti na turnaj dopravili, věnovali jim svůj čas. Myslím, že i jim se na turnaji líbilo, měli dostatek času popovídat si o všem možném. Všimla jsem si, že se pěkně baví a to mě přivedlo na myšlenku, že si i my "šachoví" dospěláci uspořádáme po prázdninách společenský večer a probereme vše potřebné. Děkuji pořadatelům z Lukavce za starost a uspořádání této šachové soutěže. Děkuji i rozhodčím za perfektně odvedenou práci.

         Moc hezkou akci si zopakujeme co nejdříve, plánuji, že by se to mohlo podařit některou říjnovou sobotu u nás ve Spolkovém domě v Pravoníně.


FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Prvni_LUKAVECKO-PRAVONINSKE_SACHOVANI_24.6.2017/

KONEČNÉ POŘADÍ: PRVNÍ LUKAVECKO-PRAVONÍNSKÉ ŠACHOVÁNÍ _Konečné_pořadí 24.6.2017.xlsx

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: PRVNÍ LUKAVECKO - PRAVONÍNSKÉ ŠACHOVÁNÍ 24.6.2017

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek