REGIONÁLNÍ PŘEBOR ŠKOL 3.11.2015 BENEŠOV

03.11.2015 18:44

LETOS POSTUPUJEME Z PŘEBORU ŠKOL Z 1.místa

       

        V tomto školním roce byla pozměněna kvalifikace na Krajský přebor škol, kdy bývalé Okresní přebory nahradil Regionální přebor. Pro naši oblast je to spojení okresů Benešov a Kutná Hora.

PROPOZICE: Regionální přebor škol 2015-2016.doc

         Regionální přebor škol se uskutečnil opět v Benešově dne 3.11.2015. Základní škola Načeradec, která je spádovou obcí pro Pravonín, vyslala letos do této soutěže  jen jedno družstvo, a to mladších žáků. V našich kroužcích pracuje hodně dětí, které navštěvují školy v širokém okolí, a tak některé "naše" děti hrály i za jiné školy.

         Tentokrát jsme cestovali dvěma způsoby, já s některými dětmi jela autobusem a Lukáš svého bráchu a bratrance, včetně šachové výbavy vzal autem.

         Předem jsme byly s Ivou Růžičkovou (pořadatelka DDM Benešov) domluveny, že jí připravím nějaké tiskopisy, losovací čísla a čísla stolů, tak jsme i my přispěli ke zdárnému průběhu turnaje. Hlavním rozhodčím byl Oldřich Sládek, který spolu se sekretářem a místopředsedou SŠS Jiřím Kotzotem, rozhodli o hracím systému a tempu, to s ohledem na počet zúčastněných družstev. Po uvítacím ceremoniálu a informacích o pravidlech hry se mohlo do "boje" pustit celkem 16 družstev. Čtyři ze středních škol. První příčku obsadili hráči z Gymnázia Vlašim 18,5 bodu, kde hráli Richard Mládek, Patrik Pýcha, Adam Houdek a Lukáš Zeman, který k nám dochází do pátečního kroužku. Druzí skončili studenti Gymnázia Benešov (15 bodů), třetí SPŠ Vlašim (11 bodů) a startovní pole uzavírala OA Neveklov se 3,5 bodem. Za starší žáky hrálo 5 družstev. Bez ztráty kytičky dohráli šachisté ze ZŠ Dolní Kralovice, vedené Anežkou Vlkovou (16 bodů). Druhé družstvo bylo z okresu Kutná Hora ze ZŠ Uhlířské Janovice (11 bodů), dále pak ZŠ Chocerady (6 bodů), ZŠ Benešov Jiráskova (4 body), ZŠ Týnec nad Sázavou (3 body). Nejpočetnější skupinu tvořila družstva mladších žáků, kde jsme měli i my svého zástupce, a to ZŠ Načeradec. Družstvo vedla kapitánka Petra Píšová a následovali ji Štěpán Filip, Filip Kůra, František Jelínek a Anežka Vašíčková. Družstvo uhrálo překrásných 22 bodů. Všechny zápasy jsme vyhráli 4 : 0, jen se ZŠ Vlašim Vorlina jsme dva bodíky ztratili. Výsledky jednotlicých hráčů: Petra Píšová 5/6, Štěpán Filip 6/6, Filip Kůra 6/6, František Jelínek 4/5, Anežka Vašíčková 1/1. Takže do Krajského přeboru postupujeme z 1. místa, což nás moc těší. Na druhém, také postupovém, místě skončila ZŠ Vlašim Vorlina (20,5 bodu) ve složení: Jakub Vojta, Lukáš Smetana, Filip Vopálka, Vojtěch Vopálka a Adam Slavík (i ten k nám jezdí na páteční kroužek), třetí letos Týnec nad Sázavou A (17,5 bodu), 4.místo ZŠ Benešov Jiráskova (9 bodů), 5.místo Týnec nad Sázavou B (9 bodů), 6.místo Sázava (3 body), 7.místo Chocerady (3 body).

            Po turnaji jsme se s dětmi zastavili na krátké občerstvení v Kebabu v Benešově a pak se rozjeli domů. Výsledkové tabulky jsou součástí fotogalerie: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_prebor_skol_3.11.2015_Benesov/

            Dětem děkuji za zodpovědný přístup k turnaji, za hezké výsledky a za příkladnou práci jim postup na Krajský přebor srdečně přeji. Děkuji i Lukáši Filipovi, který věnoval den dovolené, aby mohl děti doprovázet.

        

Diskusní téma: REGIONÁLNÍ PŘEBOR ŠKOL 3.11.2015 BENEŠOV

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek