REGIONÁLNÍ PŘEBOR ŠKOLNÍCH DRUŽSTEV V ŠACHU (region Benešov + Kutná Hora) - BENEŠOV 11.11.2019

09.11.2019 21:38

PROPOZICE: Přebor--šachy-2019 - propozice.doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÉ LISTINY: chess-results.com/tnr487320.aspx?lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_prebor_skolnich_druzstev_v_sachu_region_Benesov_a_Kutna_Hora_11.11.2019/

REGIONÁLNÍ PŘEBOR ŠKOLNÍCH DRUŽSTEV V ŠACHU (REGION BENEŠOV A KUTNÁ HORA) ZNÁ SVÉ VÍTĚZE!

     Rovná stovka šachistů ze základních a středních škol regionu Benešov a Kutná Hora se sjela do Městského divadla Na Poště Benešov, kam je svolal Dům dětí a mládeže Benešov, AŠSK Benešov a Kulturní a informační centrum Benešov, p.o., aby zde šachisté poměřili síly ve čtyřčlenných družstvech. Hrálo se ve třech kategoriích I. 1.- 5. třída ZŠ, II. 6.- 9. třída ZŠ, prima - kvarta osmiletých gymnázií a III. 1.- 4. ročník SŠ. Velice pěkně se o nás starala hlavní pořadatelka Iva Růžičková z DDM Benešov, bezchybně losoval pan Jiří Kotzot, funkci hlavního rozhodčího plnil Oldřich Sládek a pomáhali mu rozhodčí z některých škol. Hrálo se podle Pravidel šachu FIDE a Obecných propozic přeboru škol SŠS. Středoškoláci hráli 2x každý s každým a ostatní družstva hrála švýcarem na 2x 15 minut a na 7 kol.

     V kategorii středoškoláků hrála pouze 3 družstva, také nejdříve dohráli, všichni postupují do Krajského přebodu do Neratovic a na pomyslné cílové pásce se srovnali takto: 1. Gymnázium Benešov 15,5 bodu, 2. VOŠ a SZeŠ Benešov 4,5 bodu a 3. místo obsadila SPŠ Vlašim se 4 body.

      Následně dohráli mladší žáci, kde soutěžilo 7 družstev (z Vlašimi a blízkého okolí družstvo žádné). Přesvědčivé vítězství zaznamenala po zásluze ZŠ a MŠ Sázava A, jejích hráči uhráli 23,5 bodu, za nimi na 2. místě s velkou ztrátou se umístila ZŠ Stříbrná Skalice se 16 body a na 3. místě pak ZŠ Týnec nad Sázavou se 14,5 body. Na Krajský přebor postupuje Sázava a Týnec n.S. (Stříbrná Skalice nemá nárok na postup z našeho regionu).

     Nejdéle hráli šachisté v kategorii starších žáků, neboť soutěžilo 12 družstev a partie na předních šachovnicích se většinou hráli do posledních vteřin. Nejlépe se dařilo dětem ze ZŠ a MŠ Načeradec, které uhrály výborných 24 bodů. Družstvo tvořili: Petra Píšová, Štěpán Filip, František Jelínek a Filip Kůra. K naší lítosti, je to naposledy, kdy toto družstvo soutěží v této kategorii a v tomto složení, neboť tři už jsou deváťáci. Družstvo doprovázel Lukáš Filip. Z výsledku máme radost a děkujeme dětem za vzornou reprezentaci školy. Druhou příčku obsadili šachisté ze ZŠ Týnec nad Sázavou (17 bodů) a 3. místo děti ze ZŠ a MŠ Chocerady, které uhrály 16 bodů. Stejný bodový zisk zaznamenalo družstvo Gymnázia Vlašim, ovšem mělo horší pomocné hodnocení. Toto družstvo hrálo ve složení: Filip Vopálka, Barbora Slavíková, Vojtěch Vopálka, Adam Slavík a Matěj Fiala. O půl bodu uhrálo družstvo ZŠ Vorlina Vlašim, které vedl Jakub Vojta a dále hráli Lukáš Smetana, Zdeněk Šťastný a Natálie Štanderová. Děti doprovázel pan učitel Ivo Hradecký. Na krajský přebor postupuje tedy Načeradec, Týnec a Chocerady.

       Za své výkony v každé kategorii obdrželi první tři družstva poháry, diplomy a medaile, které dotovalo Město Benešov.

       Všem postupujícím přeji na krajském přeboru hodně úspěchů.

Zaznamenala: Marie Filipová

 

Diskusní téma: REGIONÁLNÍ PŘEBOR ŠKOLNÍCH DRUŽSTEV V ŠACHU (region Benešov + Kutná Hora) - BENEŠOV 11.11.2019

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek