REGIONÁLNÍ SOUTĚŽ "E" 29.1.2017 PRAVONÍN x SEDLČANY

29.01.2017 14:49

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_soutez_E_7._kolo_29.1.2017_Pravonin_x_Sedlcany/

KONEČNĚ  BODÍK!

       Mrazivé slunečné ráno, jak vymalované a my ve Spolkovém domě v Pravoníně přivítali kolegy ze Sedlčan k odehrání 7. kola RS "E".

       Sedlčanští byli u nás dříve, než se sjeli a sešli naši hráči. Měli jsme tedy čas na přátelské popovídání.

       Nyní tedy ke hře. Za první šachovnici zasedli Miroslav Lalouček (1760), proti němu Karel Staněk (1645). Druhou desku hájil Lukáš Filip (1592), proti tradičnímu soupeři Pavlu Sadilovi (1525). Další šachovnice od nás už obajovaly děti. Třetí hrál Lukáš Zeman (1134), proti němu Ivo Šimák (1470). Čtvrtou Adam Slavík (1108) proti Jiřímu Mandovcovi (1401) a pátou jediná dívka turnaje Baruška Slavíková (1100) a proti ní Jan Kučera (1399).

        První končila Barča, a to už v 10.00 hodin. Nechala se strhnout rychlou hrou Honzíka, ale jeho zkušenosti jsou přece jen větší a ona hned po zahájení (hráli čtyři jezdce) udělala velkou hrubku a pak už se jen bránila. Soupeř zahrál lépe ve střední hře, Baruška pak přišla (nepozorností) o věž, když si dobírala pešáka! Mat byl neodvratný, neboť Honza měl do koncovky dvojici střelců.

         Druhý končil Adam, přibližně v 11.15 hodin. I na této šachovnici se hráli čtyři jezdci. Adam zaslouží pochvalu za to jak partii odehrál. Hru tvořil především pan Mandovec, Adam se bránil, ale podařilo se mu poměnit všechny figury a do koncovky šli oba se sedmi pěšáky. Krále měli stejně aktivní a partie nemohla skončit jinak než remízou, kterou nabídl sedlčanský šachista a Adam  ji přijal.

        O půl hodinky poté končila partie na třetí šachovnici, a to pěkným matem, který dával náš hráč Lukáš Zeman. Hrála se Sicilská obrana. V zahájení Lukášův soupeř uloupil pěšce, ale Lukáš měl aktivnější figury. Ve střední hře oba hodně přemýšleli, byla to složitá pozice. Trpělivější a v závěru úspěšnější byl Lukáš,  připravil pěkný mat, který soupeř neviděl a byl dost překvapený a našeho hráče pochválil. Skóré tedy vyrovnané 1,5 : 1,5!

        Na druhé šachovinici byla kolem poledne pozice  remízová. Několik pěšců a různopolní střelci. Lukáš měl sice lepší strukturu pěšců, ale soupeřův král a střelec všechny hlídal. Hrála se zavřená hra d4, pan Sadil přišel v zahájení po pěkné kombinaci o pěšce. Pak asi dvacet minut počítal a přemýšlel, zdá se že dobře. Protože i tato partie skončila remízou.

        Tak jako téměř vždy to bylo na Mirkovi! Hrálo se také d4, ze začátku byl náš šachista sedlčanským kolegou dost tlačen a měl s ním hodně práce. Čas hrál proti Mirkovi, musel hru trochu otevřít a výhru už nenašel. Také remíza!

         My máme z bodu radost. Je to v letošní sezóně náš první! Kolegům ze Sedlčan děkujeme za pěkný zápas. Spravedlivě skončil smírem.


Zaznamenala: Marie Filipová




Diskusní téma: REGIONÁLNÍ SOUTĚŽ "E" 29.1.2017 PRAVONÍN x SEDLČANY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek