REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 2019-2020 - 5. KOLO - 21.1.22019 - ŘÍČANY

21.12.2019 17:53

PROPOZICE: 19_20_5_RŽL_Říčany.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr499814.aspx?lan=5&art=1&rd=4

VÝSLEDKY NÁPOČTEM - CELKOVÉ: RZL_2019.pdf

VÝSLEDKY NÁPOČTEM - KATEGORIE: RZL_2019_kategorie.pdf

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovska_liga_2019-2020_-_5._kolo_21.12.2019_Ricany/

Z PŘEDVÁNOČNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY JSME DOVEZLI 3 MEDAILE

        Mimořádnou zálibu v šachu projevují rodiče, prarodiče i děti, když se v takto vysokém datumu před vánočními svátky, kterým je 21. prosinec, vypraví na šachový turnaj. Ostatně je pořádán už s železnou pravidelností právě v Říčanech. Pořadatelé Jaroslav Říha, Marie Jiroušková, Petr Havelka s kolektivem se postarali o vlídné přijetí a pro vítěze připravili opravdu pěkné poháry, diplomy i medaile, pro každého kornout bonbónů s ledovou čokoládou a pro každého i velice pěkné ceny.

       Vše probíhalo podle plánu. Za šachovnice se posadilo 99 dětí. V áčku tradičně 16 TOP šachistů, v béčku 42 a v céčku 41 šachistů. V béčku si zahráli dva šachisté z družebního klubu říčanských z Německa.

       V turnaji A jsme měli tentokrát tři naše zástupce. Štěpán Filip byl nasazen jako třetí, Jan Veselý jako devátý a Fanda Jelínek na 14. pozici. Kluci hráli poměrně dobře, i když rezevy jsou, jako vždy! Ve třetím kole svedl los Štěpána s Honzou, vítězný bod získal Štěpán. Rozhodující partii o celkové vítězství sehrál Štěpán s Le Anh Dungem, hráli velice dlouho, ale náš hráč, bohužel, prohrál. Le Anh Dung ze Stříbrné Skalice obsadil 1. místo s 12 body. Další tři hráči měli po 11 bodech a rozhodovalo pomocné hodnocení. Druhé místo, stříbrnou příčku, obsadil náš Štěpán Filip a třetí pak David Hampl z Říčan. Šesté místo obsadil Honza Veselý a uhrál si 9 bodů, stejně bodů zaznamenal i Fanda Jelínek, ale díky horšímu pomocnému hodnocení bral až 9. příčku. Výsledky dívek: 1.Tereza Pravdová z Říčan 9 bodů, 2. Josefína Dudková z Brodců 8 bodů a 3. místo Monika Strnadová z Říčan 8 bodů.

       V turnaji B hrálo pět našich dětí. I zde jsme uhráli díky Danielu Zemanovi stříbro! Dan prohrál jen s vítězem a Sophií Day ve čtvrtém kole remizoval. Nejcennější vítězství zaznamenal v posledním kole, kdy porazil Lauru Sehnoutkovou z Říčan (1328). Tuto skupinu vyhrál Kryštof Mandát z Říčan s plným počtem bodů - 9. Dan si připsal do pomyslné výsledkové tabulky 7,5 bodu, i třetí v pořadí si připsal 7,5 bodu a byl jím Nicolas Bischoff z Německa. Hezké partie odehrál Adam Slavík, po celou dobu turnaje ho svazovala nervozita, oproti nasazení si o pět příček polepšil a uhrál 6,5 bodu. Barunka Slavíková sice kopírovala ve výsledkové listině nasazeovací pozici, uhrála 5,5 bodu, ale měla neuvěřitelnou smůlu! Ve dvou partiích udělala jen jednu hrubku a pak se jí pozice rozsypala a prohrála. Štěstíčko ji obešlo velkým obloukem. Pro Barču je to doplňová volnočasová aktivita, tak to z tohoto pohledu nebylo zase tak špatné. Michal Škaryd poněkud stagnuje, měl by doma více potrénovat, vyhrál jen dvě partie a připsal si 4 body, to je Míšo, málo! Musíš přidat. Máš na víc než na 38. místo! Michal dokázal porazit dvanáctistovku a nechal si to nandat tisícovkami! Terezka Slavíková by měla hrát zatím C turnaj, ale dnes přijelo hodně začátečníků a tak díky elu hrála béčko. Los jí přihrál zdatnější soupeře. Trápila se, připsala si 3 body, byla ze svého výsledku smutná. Terezko, příště to bude lepší! Výsledky dívek: 1. místo Laura Sehnoutková 6,5 bodu, 2. místoSophia Day z Říčan 6,5 bodu a 3. místo Veronika Myšková také z Říčan 6 bodů.

       V turnaji C nás zastupovali dva šachisté, a to Eliška Škarydová a Tomáš Zeman. Eliška startovala i končila na 14. místě, ale z dívek uhrála bronzovou příčku, tedy pro nás další medaili. Uhrála 4 body. Tomáš si oproti nasazení sice pohoršil, ale uhrál také 4 body, skončil na 17. místě a turnaj si užíval. Tento turnaj vyhrál Matěj Votoček ze Stříbrné Skalice se 6 body, 2. místo obsadil Jiří Petrášek z Brodců a třetí místo Jan Krejcárek ze Sázavy. Dívky: 1. Sabina Prixová ze Sázavy 4,5 bodu, 2. Karolína Skolková ze Stříbrné Skalice 4 body a třetí naše Eliška.

      Děkuji trenérovi Lukáši Filipovi za doprovod dětí z MěDDM Vlašim a děkuji rodičům a prarodičům za jejich dopravu. Dále děkujeme pořadatelům za příjemné prostředí, výborně zvládnutý turnaj, za pěkné a hodnotné ceny a všem, kdož čtou tyto řádky přejeme příjemné prožití vánočních svátků se svými nejbližšími, přejeme pohodu, klid a harmonii a v novém roce 2020 pevné zdraví, elán, radost z konané práce a mnoho úspěchů v práci s dětmi ve volnočasových aktivitách.

Zaznamenala: Marie Filipová

 

 

     

Diskusní téma: REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 2019-2020 - 5. KOLO - 21.1.22019 - ŘÍČANY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek