Regionální žákovská liga 8. kolo - 4.3.2023 - Týnec nad Sázavou

06.03.2023 19:23

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr735066.aspx?lan=5&art=1&rd=4

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovska_liga_2022_-_2023_8._kolo_4.3.2023_-_Tynec_nad_Sazavou/

CELKOVÉ POŘADÍ: RZL_2022.pdf

CELKOVÉ POŘADÍ PODLE KATEGORIÍ: RZL_2022_kategorie.pdf

 V Týnci nad Sázavou se odehrálo 8. kolo Regionální žákovské ligy

          V sobotu 4. března 2023 se odehrálo již 8.kolo Regionální žákovské ligy 2022/2023, které pořádal Šachový klub TJ JAWA Brodce, za podpory města Týnec nad Sázavou. Hrálo se opět ve ,,Společenském centru a hotelu Týnec nad Sázavou, jež nabízí krásné velké prostory, v nichž je možnost hrát zvlášť turnaj A od B a C. Také bylo zajištěno občerstvení, ve formě párků v rohlíku, točená limča a výborná káva pro doprovod. 

        Jak již tradičně, rozlosování a zapisování měl pod palcem pan Havelka. Celý turnaj vedl pan Karel Jukl.

        Možná kvůli začátku jarních prázdnin nebyla účast tak hojná. Zvýšila se tedy  pravděpodobnost úspěchu pro zúčastněné šachisty.

         Z počátku se turnaj B a C hrál velice rychle, ale po usměrnění pana Havelky, děti začaly využívat čas a více se snažily.

         Za Šachový klub Pravonín jelo reprezentovat celkem 5 dětí. Sourozenci Daniel a Tomáš  Zemanovi, Lenka Šťastná, Vladimír Michálek a Matěj Žížala.

          V turnaji A hrálo 16 hráčů, nás reprezentoval Daniel Nikolas Zeman.

          V turnaji  B hrálo 26 šachistů, za nás hrála Lenka Šťastná, které se tento den vůbec nedařilo, vyhrála pouze ve druhé hře, s největší pravděpodobností příště bude hrát za C, kde bude mít lepší výsledek, doufejme?

         Také v turnaji C bylo 26 hráčů. Hrál zde Tomáš Mathias Zeman, a jako poslušný hoch, který poslouchá maminku, která mu řekla, ať se bez 7 bodu nevrací, tak učinil. Uhrál krásných 7 bodu a získal 1. místo v turnaji C. Tím si zařídil postup v příštím kole do turnaje B.  Podobně úspěšný  byl mi Vladimír Michálek, který ještě není tak ostřílený, a na turnaje teprve začíná jezdit. Skončil na 3. místě a měl bezesporu velikou radost. Méně se dařilo Matějovi Žížalovi. Strašně moc se snažil, ale dnes mu štěstí úplně nepřálo.

        Na všechny hráče čekaly hezké ceny, na vítěze poháry. Velice milé bylo od pořadatelů, že vedli v patrnosti jmeniny Stely Hroníkové a měli pro ni pozornost.

        Nyní se budou všichni děti připravovat na závěrečné kolo, na které nás pozval pan Kozot do Sázavy, které se bude hrát na apríla a to 1.4.2023.

Zaznamenala: Lenka Šťastná

 

Diskusní téma: Regionální žákovská liga 8. kolo - 4.3.2023 - Týnec nad Sázavou

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek