REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA V ŠACHU - 2. KOLO - 15.10.2022 PRAVONÍN

15.10.2022 20:51

PROPOZICE: Propozice - 2. kolo Pravonín RŽL 15.10.2022.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr682271.aspx?lan=5&art=1&rd=4

FOTOGRAFIE: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovska_liga_2022-2023_2._kolo_15.10.2022_Pravonin/

DRUHÉ KOLO RŽL V ŠACHU BYLO ODEHRÁNO V PRAVONÍNĚ

     Do Pravonína se sjelo na šachový turnaj 15.10.2022, který pořádal místní šachový oddíl a Domeček Vlašim, pod záštitou Obce Pravonín ve spolkovém domě, 65 šachistů z celého regionu a z Vlašimi úctyhodných 20 dětí!

     V turnaji A hrálo tradičně 16 šachistů, které doplnili i junioři, takže partie hrané v tomtu turnaji měli patřičnou úroveň a všichni si moc pěkně zahráli. Ani tentokrát nehrála v áčku žádná dívka. Nejlépe si vedl Michael Stein z Vlašimi, který si připsasl do celkového hodnocení 12 bodů, následoval ho Mikuláš Němec z Říčan se stejným počtem bodů, ale o půl bodu horším pomocným hodnocením. Třetí místo si odvážel do Sázavy Milan Pešta, který uhrál 11 bodů. Na místě čtvrtém se umístil Jan Veselý z Vlašimi (nejlepší z juniorů) a stejným počtem bodů jako třetí v pořadí, dokonce i Daniel Zeman z Vlašimi uhrál zmíněných 11 bodů, ale oba měli horší pomocné hodnocení, než třetí v pořadí. Další z Vlašimi Jáchym Slánský 7. místo a 9 bodů, na 9. místě skončil Vojta Břeský, také 9 bodů.

     V turnaji B soutěžilo 26 šachistů a z Vlašim hned 7. Chlapci se seřadili na cílové pásce takto: 1. místo Iakushev German z Říčan 8 bodů, 2. Antoš Bořivoj z Brodců 7,5 bodu a 3. místo Janšta Dominik z Říčan také se 7,5 body, ale horším pomocným hodnocením. Umístění dívek: 1. Kváčová Lenka (celkově 4. místo) ze Sedlčan a 7 body, 2. místo Štědrová Jolana (celkově 9. místo) ze Sázavy se 6 body a 3. místo Kratochvílová Anna (celkově 15. místo) z Říčan s 5 body. Z vlašimských dětí byl nejlepší Tomáš Zeman na 5. místě se 7 body, 10. junior Zdeněk Šťastný se 6 body, 16. Natálie Štanderová s 5 body, 18. místo Adam Němeček uhrál 5 bodů, i 19. Karolína Hrabánková uhrála 5 bodů, dokonce i 22. Lenka Šťastná si připsala 5 bodů a 25. Rozárka Janatková uhrála 3 body.

      V turnaji C soutěžilo 23 šachistů. Hoši: Hubka Antonín z Říčan uhrál 6 bodů, Michal Podzimek ze Sedlčan 5 bodů a 3. místo obsadil Vojtěch Fiala ze Sedlčan a také 5 bodů. V tomto turnajji se dařilo i dívkám, kdy 1. místo (celkově 2. místo) obsadila Eliška Šťastná ze Sedlčan se 6 body, 2. místo (celkově 4.) byla Štěpánka Mrázová ze Sázavy  s 5 body a 3. místo (celkově 7.) byla Lucie Hubková z Říčan se 4 body. Umístění dalších dětí z Vlašimi, kterých hrálo 8 je následující: Matěj Žížala 6. místo a 5 bodů, Barbora Břeská 12. místo a 4 body, 13. místo Eliška Břeská a 3,5 bodu, Michálek Vladimír 14. místo a 3 body, 15. místo Ondřej Vilímek a 3 body, Veronika Veselá 20. místo a 2 body, 22. místo Petr Veselý 2 body a 23. místo Jindřich Sedláček a 1 bod.

      Právě Jindřich Sedláček a Stella Hroníková byli nejmladšími účastníky našeho turnaje a protože na ně pořadatelé pamatovali, aby podpořili jejich šachové začátky, tak si od nás odvezli na památku pohárky, diplomy, čokolády a "šampíčko".

      Pro medailisty byly připraveny poháry, medaile a diplomy, a to ve všech kategoriích, které jim předával Lukáš Filip, který měl celý turnaj "pod palcem". Poháry do soutěže pořídil Domeček Vlašim.  Každý účastník si odvezl na památku nějakou pozornost (z darů od sponzorů, kterým tímto děkujeme).

      Na zahájení našeho šachového turnaje přišla pozdravit šachisty a jejich doprovody starostka Obce Pravonín Mgr. Jana Lapáčková. Právě Obci Pravonín jsme vděčni za to, že můžeme bez úplaty pořádat ve Spolkovém domě své turnaje. Máme zde i pěknou klubovnu, kde pracujeme s 88 dětmi. Šachových kroužků máme 7, pracuje v nich 52 šachistů a dále provozujeme dva Kluby umělecké gramotnosti, kde pracuje 36 dětí. Provoz ve svém volném čase zajišťuje 8 vedoucích s velikou podporou Domečku Vlašim.

     Velice děkuji rozhodčím, především Petru Havelkovi, za bezchybné a svižné losování, dále děkuji za soudcování po celý den Lukáši Filipovi, Jiřímu Kotzotovi, Janu Starcovi a Vojtovi Štochlovi. Velikou pochvalu si zaslouží Filip Kůra a Štěpán Filip, na kterých tentokrát ležela příprava před turnajem a i během vlastního turnaje. Děkuji děvčatům v kiosku, která se starala o mlsné jazýčky soutěžících i jejich doprovodů. V neposlední řadě děkuji všem, kdož pomohli při úklidu po turnaji.

     Především však děkuji všem dětem, které odvedly veliký kus práce při odehrání svých šachových partiích. Někdy se to neobešlo bez slžiček, ale takové někdy začátky bývají. Hodně dětí bylo se svými výkony spokojeno, jiní si uvědomily své chyby, zjistily, že musí více trénovat a bylo i mnoho těch dětí, které sbíraly své první zkušenosti a věřte, že příště to bude lepší! Tentokrát putovalo 6 pohárů do Říčan, 4 do Sedlčan, 3 do Sázavy a po jednom do Vlašimi a do Brodců.

        Další 3. kolo Regionální žákovské ligy se hraje v Jílovém u Prahy 5.11.2022. Propozice včas zveřejníme.

Marie Filipová

 

PS: ZTRÁTY A NÁLEZY:

       - modro-černá zimní prošívaná bunda - velice pěkná

      - malá zeleno - modrá dóza na svačinu s víčkem

volejte: 731 708 616

 

Diskusní téma: REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA V ŠACHU - 2. KOLO 15.10.2022 PRAVONÍN

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek