REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA ZVLÁDNUTA!

18.10.2021 22:43

    Třetí kolo letošní Regionální žákovské ligy proběhlo ve Spolkovém domě Pravonín 16.10.2021. Epidemiologická situace se v zemi zhoršuje, a proto jsme v rámci příprav zajistili zdravotní sestřičku s kvalifikací provádět PCR a antigenní testy, které byly prováděny na místě u těch, kdož nesplňovali požadavky stanovené pozvánkou. Dále jsme vedli evidenci těch, kdož donášeli potvrzení o splnění epidemiologických podmínek, tj. kontrolovali jsme platné očkování, potvrzení o prodělaném covidu a potvrzení o testu. Kontrola probíhala nejen u dětí – šachistů, ale i u všech dospělých.

    Prostory pro doprovody a obě hrací místnosti, WC a chodby byly před konáním akce ošetřeny dezinfekcí, dezinfikovány byly i figurky. Občerstvení bylo přizpůsobeno zpřísněným podmínkám a byly podávány jen balené nápoje. Všichni se pohybovali v rouškách, jen v hracích místnostech hrály děti bez nich, a i rozhodčí v hracích sálech nemuseli mít roušky. Doprovodům byl přístup do hracích sálů omezen. Pevně věříme, že všechna tato opatření byla dostatečná a nenastane žádný epidemiologický problém.

    Než se přesuneme k šachové části, chtěl bych moc poděkovat všem, kdo se zapojili do příprav, organizace a úklidu Spolkového domu. Jsem moc rád, že se mohu spolehnout na tak skvělý tým.

    Turnaj „A“ vyhrál Jakub Mlýnek z klubu TJ Jawa Brodce. Uhrál 3,5 bodu ze 4 možných. Mám dojem, že je to první zlatá medaile v áčku. Takže gratuluji Kubo :). Na druhém místě skončil adept na zlato, Michael Stein, též uhrál 3,5 bodu. Půl bodu ztratil s již zmiňovaným Kubou Mlýnkem. Takže o prvním místě rozhodlo pomocné hodnocení. Bronzová medaile míří do Zvole s Filipem Čermákem. Za mě skvělý výkon podal Daniel Zeman, který skončil na 4. místě. Na domácí půdě uhrál 3 body. Podlehl jen vítězi turnaje v prvním kole. Jen tak dál Dane! Hned za Danem skončil Vojtěch Vopálka, domácí borec, též uhrál 3 body na, který je určitě pyšný. Troufám si říct, že 3 body v turnaji „A“ neuhrál ani jeho straší bratr Filip. Takže i tobě Vojto přeji, ať si dál vedeš takhle dobře. Na 9. místě se umístil Dalibor Křivánek se 2 body. Turnaj „A“, který se odehrál v klubovně, měl pod palcem Vláďa Horák.

Turnaj „A“ v klubovně

    Nyní se přesuneme do sálu v prvním patře, kde se odehrál turnaj „B“ a „C“. Zde měl šachovou základnu Petr Havelka a rozhodčí.

Hlavní sál

 

Cenový fond

    Do turnaji „B“ se přihlásilo 19 šachistů, ale vyhrát a pozvednou pohár mohl jen jeden. A tím se stal šachista z klubu TJ Jawa Brodce. Ano, je to Antoš Bořivoj se 6 body. Se stejným počtem bodů skončila Jolana Štědrová ze Sázavy. Útěchou pro ni byla odměna nejlepší šachistky v tomto turnaji. Třetí místo bral navrátilec k šachům. Napovím nyní bydlí v Odlochovicích. Nic vám tato nápověda neříká? Nevadí, je to Karlos Vémola. Teda Karel Vávra :D. Karel uhrál 5 bodů. Roky bez šachů se na šachovnici podepsaly, ale i tak, to Karel vyseděl a odvezl si pohár. Další žákovskou by měl putovat do Áčka, tak doufáme, že dorazí. Třetí místo mezi chlapci a čtvrté místo celkově bere Vojtěch Břeský, též uhrál 5 bodů. Na 5. místě skončil Tomáš Zeman uhrál 4 body, ale je vidět, že doma s bráchou trénuje. Jen tak dál. Hned za ním skončil další navrátilec k šachové hře a tím je Zdeněk Šťastný. Bronz mezi dívkami si odváží Natálie Štanderová, stačilo jí na to uhrát 3 body. Na 15. místě skončil Jakub Čáp a na 16. místě Lenka Šťastná.

 

    Turnaji „C“ hráli šachisté a šachistky s elem 1000 a méně. Turnaj si přijelo zahrát 24 dětí. První místo putuje do Šachové školy STAMAT a zasloužil se o něj Matyáš Křivánek se 6 body. Druhé a třetí místo uhráli šachisté z Říčan, Tomáš Gernert a Michal Strzolka. Nejúspěšnější dívkou se stala Lenka Kváčová ze Sedlčan. Svůj první turnaj si zahrál Adam Němeček a hned na prvním turnaji uhrál 5 bodů. Shodně bodů uhráli i Tomáš a Lenka. O pořadí rozhodlo pomocné hodnocení. I tak skvělý výkon Adame. Na 9. místě skončil Matěj Žížala se 4 body. Tři body uhrála Kája Hrabánková, která opět sbírala zkušenosti. Se zlomenou rukou uhrála, též 3 body Lucka Brixí.

    Svůj první turnaj si připsali i Vladimír Michálek a sestry Břeských Eliška a Barča. Vláďa a Eliška uhráli shodně 3 body. Barča si z prvního turnaje připsala půl bodu. Jsem rád, že se nebáli a vydrželi tempo 7 kol. Myslím si, že to pro ně muselo být náročné.

Medailisté – turnaj „A“

Medailisté – turnaj „B“

Medailisté – turnaj „C“

    A nyní k nejmladším účastníkům turnaje a těmi se stali sourozenci Hroníkovi Petr a Stella.

Petr a Stella Hroníkovi

 

Druhé a třetí místo si nechám já :)

Lukáš Filip

 

Foto od Petra Zemana

Výsledky - RŽL Pravonín

 

 

Diskusní téma: REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA ZVLÁDNUTA!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek