RODINNÉ DVOJICE 29.2.2020 - 12. ROČNÍK

29.02.2020 21:12

PROPOZICE: Propozice - Rodinné dvojice 29.2.2020.docx

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr509017.aspx?lan=5

 FOTEČKY OD PETRA ZEMANA: sachypravonin.rajce.idnes.cz/RODINNE_DVOJICE_-_12_ROCNIK_29.2.2020_PRAVONIN/

FOTEČKY OD LUKÁŠE FILIPA:

PUTOVNÍ POHÁR Z RODINNÝCH DVOJIC 2020 OPĚT V PÉČI VOJTOVÝCH!

          Zasněžený Pravonín vítal 29.2.2020 110 účastníků (55 rodinných dvojic, z toho z našich kroužků či nejbližšího okolí 15 rodinných dvojic) šachového turnaje 12. ročníku Rodinných dvojic. Domácí šachisté připravují tento prestižní šachový turnaj, na který se nám sjíždějí šachisté ze širokého okolí, s velkou pečlivostí  a za pomoci celé plejády štědrých sponzorů, kteří touto cestou, vždy jedenkrát za rok, poděkují  rodičům a prarodičům za to, že dětem věnují svůj volný čas a vozí je po šachových turnajích.

         Je velice zajímavé sledovat, jak zasedají za stejný stůl otec a syn, matka s dcerkou nebo babičky a dědečkové se svými vnoučaty, sourozenci, bratranci, stýcové se svými neteřemi či synovci a jinak spřízněné rodinné dovojice. Napětí, jak sleduje vnouček tahy svého dědečka a mhouří přitom oči, či jak se radují členové rodinné dvojice z uhraných bodů a netrpělivě čekají na rozlosování  dalšího kola a touží po dalších bodech, by se dalo krájet! Atmosféra při tomto turnaji je vždy neopakovatelná, srdečná, příjemné prostředí a nekonečné besedy mezi rodiči a prarodiči, kteří si sdělují své pocity.

          Turnaj zahájila starostka Obce Pravonín Mgr. Jana Lapáčková, losoval Petr Havelka, funkci rozhodčích plnili Vladimír Horák, Peter Janda a Lukáš Filip. Turnaje se se svým synem zúčastnil i nově zvolený "Středočeský" předseda KM Adam Mrázek, který byl  přítomným představen a popřáli jsme mu hodně elánu a úspěchů k tak zodpovědné práci. O jazýčky všech přítomných se starala děvčata v kiosku, která nabízela opravdu široký sortiment jídel, pamlsků i nápojů a velice jim záleželo na tom, aby nikomu nic nechybělo.

          Hrálo se 7 kol, tempem 2 x 20 minut, podle pravidel pro rapid šach. Turnaj byl hrán ve Spolkovém domě v Pravoníně ve velkém sále a v šachové klubovně. Časový harmonogram byl plněn, nic nás nezdržovalo, a tak jsme kolem 15.00 hodiny mohli začít vyhodnocovat nejúspěšnější účastníky. Zahájili jsme vyhodnocením nejlepší rodinné dvojice, kterou se po roční odmlce stali opět otec a syn Tomáš a Jakub Vojtovi, kteří zvítězili s náskokem 1,5 bodu (12 bodů), odvezli si putovní pohár, poháry a medaile za vítězství a věcné ceny. Druhou příčku obsadili otec a syn Milan a Filip Dolenští (10,5 bodu) a 3. místo družstvo FreTky (otec a syn Tomáš Kučera a Filip Růžička - 10 bodů. Poté byla vyhlašována družstva podle kategorií. "20" 1. místo Hynek a Vít Bludští z Plzně, 2. místo domácí Daniel a Tomáš Zemanovi a 3. místo Vít a Vojtěch Čandovi z Čelákovic, kteří byli i nejmladší rodinnou dvojicí turnaje. "40" 1. místo Tomáš a Matin Bláhovi z Brodců, 2. Václav a Hana Bartošovi z Říčan a 3. místo Michael a Monika Strnadovi také z Říčan. "60" 1. místo Tomáš a Jakub Vojtovi z Vlašimi, 2. místo Robert a Daniel Kubíčkovi z Čelákovic a 3. místo Danka a Josefína Dudkovy z Brodců. "61+" 1. místo Milan a Filip Dolenských z Prahy, 2. místo Tomáš Kučera a Filip Růžička z  Prahy a 3. místo Matouš a Jan Hlavinovi z Nebušic. Vyhodnocen a oceněn byl i nejstarší účastník turnaje, kterým byl František Musil z Jeníkova, jehož vnuk navštěvuje naše šachové kroužky a nejmladším účastníkem turnaje byl domáci Matěj Žížala.

            Za své výkony si všichni odvezli pěkné ceny z různých oblastí zájmů, které využijí ke zpestření svých volnočasových aktivit.  Atmosféru přiblíží nejlépe fotografie: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/RODINNE_DVOJICE_-_12_ROCNIK_29.2.2020_PRAVONIN/.

            Děkuji touto cestou všem sponzorům, děkuji za nezastupitelnou podporu Městskému domu dětí a mládeže ve Vlašimi, bez jehož pomoci by nemohli pracovat naše šachové kroužky, kroužky a kluby logických a deskových her. Nemohli bychom organizovat letní šachová soustředění a tak hojně navštěvovat různé šachové turnaje během roku. Děkuji trenérům, dětem z kroužků pokročilých šachistů, za významnou pomoc při provozu zájmových kroužků a za přípravné a úklidové práce před a po turnajích,  v neposlední řadě děkuji za nezištnou pomoc maminkám "šachových dětí", které ochotně přiloží ruku k dílu při organizování šachových turnajů, bez jejichž pomoci by to opravdu nešlo! Děkuji i představitelům Obce Pravonín, kteří nám umožňují pořádat naše turnaje ve Spolkovém domě zdarma. Zásadní poděkování náleží vám všem rodičům a prarodičům, kteří přispíváte k podpoře šachu u svých dětí a vnoučat!

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: RODINNÉ DVOJICE 29.2.2020 - 12. ROČNÍK

Datum: 01.03.2020

Vložil: Blanka

Titulek: podekovani

Byl to opět moc hezky turnaj. Dekujeme.

Přidat nový příspěvek