ROZLUČKA ŠACHOVÝCH KROUŽKŮ MěDDM - PRAVONÍN

22.06.2018 21:09

MOC JSME SI TO VŠICHNI UŽILI....

        Na pátek 22.6.2018 jsme naplánovali loučení se školním rokem 2017/2018 a pozvali jsme všechny, kdož do našich 10 šachových kroužků docházejí. Sešli se POKROČILÍ, MÍRNĚ POKROČILÍ, ZATÁČEČNÍCI "A", ZAČÁTEČNÍCI "B"  a i ŠACHOVÁ ŠKOLIČKA.

         Jako každý rok absolvovala většina šachistů testy, kde jsme si ověřili co jsme děti naučili a kde nás bota tlačí a kde co budeme muset zlepšit v příštím školním roce. Věřte, že na tom zapracujeme! Na dnešní sešlosti jsme vyhlásili v každé skupině tři nejlepší šachisty. Do pořadí jsme zahrnuli právě zmíněné testy, ale i účast a podané výkony na turnajích, práce v hodinách, řešení diagramů během celého roku, také chování na schůzkách atd.. Děti je třeba za celoroční práci ocenit. Udělali jsme veliký kus práce, zúčastnili se tolika soutěží a opravdu ve velkém počtu a téměř z každé soutěže přivezli  nějakou medaili. Jsem na všechny opravdu pyšná!

V kroužku POKROČILÝCH se nejlépe umístili: Petra Píšová, František Jelínek a Jan Veselý a

                 MÍRNĚ POKROČILÝCH se nejlépe umístili: Jiří Zeman, Adéla Janoušová a Daniel Zeman a

                 ZAČÁTEČNÍKŮ "A"  si nejlépe vedli: Matěj Duda, Tomáš Zeman a Vít Duda a

                 ZAČÁTEČNÍKŮ "B"  se nejlépe umístili: Tereza Slavíková, Dan Vopálka a Tereza Žížalová.

           Velice jsme ocenili přítomnost rodičů, kterým tímto moc děkuji za to, že podporují své děti a tuto volnočasovou aktivitu jim dopřávají.  Máme radost, že se nám podařilo za ta léta vybudovat tak velký kolektiv dětí (55), které jsou dobrými kamarády. Také se nám dobře vyučuje, když máme v každém kroužku kolem 10 dětí stejných znalostí. Ovšem to se neutvořilo ze dne na den, ale intenzivně pracujeme s dětmi od mateřské školy a tím si vytváříme novou členskou základnu už mnoho let. Tímto moc děkuji vedení místní mateřské školy, že s námi spolupracuje na vysoké úrovni. Dokonce i nedávná školní inspekce šachy zařazené v ŠVP v mateřské škole pochválila. Každým rokem se k místním dětem přidají děti z okolních vesnic a i z Vlašimi a s takto utvořenými kolektivy dětí se moc hezky pracuje.

          Děti si odnesly ceny za svoji celoroční práci a pak jsme pro ně připravili občerstvení (pizzu, hranolky, koláčky, zmrzlinky). Některé maminky donesly výborné čokoládové a kokosové kuličky, po kterých se jen zaprášilo.

           Po celou dobu se věnovaly děti různým hrám, a to jak v klubovně, tak i na zahradě, mnozí si zahráli šachy s trenéry a partičku si dali i trenéři mezi sebou.

           Všem maminkám děkuji za pomoc při obsluze dětí a za následný úklid a jak jsem pozorovala, tak i mezi sebou si měly stále o čem povídat.

           Děkuji touto cestou všem trenérům za celoroční práci a pevně věřím, že si do nového školního roku pro naše šachisty připraví zase něco nového, poutavého a zajímavého.

          Každý, kdo nemohl přijít, může jen litovat, neboť jsme se měli opravdu výtečně! Někteří se dostavili až po focení, tak nejsou na společné fotografii a několik dětí se omluvilo (školní výlet, nemoc, šachový turnaj aj.).

          Když jsem vyprovázela děti k autobusu, tak mi Zdeněk řekl: "To si nyní, paní Filipová, od nás odpočinete, že? Jednak jsem ho zaskočila odpovědí, že budu celé prázdniny zase připravovat nové diagramy, musíme udělat pořádek v našich skříních, inventuru pomůcek, doplnit kroniku, udělat nové plány práce... Ale mám-li přiznat barvu, tak se mi po dětech bude hodně a hodně stýskat.

          Závěrem moc děkuji za květiny a dárky, které jsem dostala já, ale i ostatní trenéři. Velice si toho vážíme a bereme to jako ocenění naší práce a cítíme z vaší strany spokojenost. My můžeme na oplátku slíbit, že se i v příštím školním roce budeme snažit předat vašim dětem co nejvíce. Trenéři budou fungovat ve stejném složení jako v tomto školním roce. Velice originální dárek obdržel trenér Lukáš, který momentálně průběžně pracuje na vylepšení našich webových stránek (za pochodu) a na závěr Spolkového průvodu ve Vlašimi natočil hodnotící video, které se moc líbí a on obdržel ocenění i věcnou cenu.

          I já osobně musím trenérům poděkovat za jejich práci, někdy to nemají se mnou lehké, když se mi některá hodina nelíbí (jsem přítomna u všech), tak se to dozvědí "za tepla"! U mladých trenérů oceňuji, že doprovázejí své svěřence na turnaje. Ve školním roce 2017/2018 jich bylo na 60! Jsou to víkendy a oni jedou bez jakýchkoliv řečí. Všech mých spolupracovníků si moc vážím a opravdu vám moc a moc děkuji, všem!

          Za podporu děkuji MěDDM ve Vlašimi, sponzorům, jejich jména a názvy firem vyčtete v odkazu SPONZOŘI.

Fotografie: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Rozlucka_sachovych_krouzku_2017-2018_22.6.2018/

Výčet všech turnajů, na kterých vaše děti byly: Aktivita dětí ŠK Pravonín 2017-2018.xlsx

Zhodnocení školního roku 2017/2018: Zhodnocení činnosti šachistů MěDDM 2017-2018.docx

Zaznamenala: Marie Filipová

          

                

Diskusní téma: ROZLUČKA ŠACHOVÝCH KROUŽKŮ MěDDM - PRAVONÍN

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek