ŠACHOVO-SPORTOVNÍ NEDĚLNÍ ODPOLEDNE DĚTÍ - 27.6.2021 - NÁBOROVÁ AKCE

27.06.2021 20:50

    Šachisté uspořádali, v rámci náboru do zájmových kroužků Domečku Vlašim, šachovo-sportovní odpoledne. Akce byla uspořádána v neděli.

    Vlastní akci předcházela náročná příprava. Nejdříve jsme vybírali soutěže, které budeme realizovat, pak zpracovali harmonogram potřebných pomůcek. Následovalo oslovování spolupracovníků, kteří nám pomáhali u jednotlivých soutěží. Ke každé disciplíně jsme připravili tašku s cenami (cukrovinky, sušenky, plyšáky, školní pomůcky, hlavolamy, pastelky, drobné sportovní pomůcky a jiné), které jsme měli od Domečku Vlašim a z vlastních zásob.

    Velice náročné bylo stěhování všech pomůcek ze Spolkového domu na hřiště, kde se akce uskutečnila. Měli jsme pro sebe celé nově upravené hřiště, na kterém se všichni proháněli naboso a moc si to užívali.

    Současně jsme realizovali drobné občerstvení, především pití a pak tradiční párky v rohlíku a tousty, které dětem sponzorsky darovala Helena Kůrová.

    Připravily jsme pro děti z kroužků pracujících v Pravoníně, ale i děti ze širokého okolí a i z Vlašimi 22 sportovních disciplín, a to skákání v pytli, lyžování na trávě – malé lyže, lyžování na trávě – lyže pro dva nebo 3 účastníky, hod na cíl – pet láhví naplněnou vodou, dřevákem a tenisovým míčkem, chození na chůdách, plazení pod překážkami, hod granátem na cíl, slalom s míčkem, štafetový závod, přetahování lanem, tanečky s psychomotorickým padákem, přenášení míčku na pálce, přenášení míčku na badmintonové pálce , tvořili jsme živé sochy, skákali přes švihadlo, hráli partie s plastovými šachy, hráli šachový turnaj, stavěli jsme domeček jedním tahem, skákali přes gumu, házeli kroužky na kuželky. V průběhu soutěže si děti samy vymyslely i další činnosti. Více vám napovědí fotografie:

 

    Soutěže probíhaly od třinácti hodin a děti vydržely skotačit skoro tři hodiny. Dorazilo 45 dětí, které doprovázelo více jak 20 dospěláků a dalších 20 dospělých pomáhalo u sportovních disciplín. Každou soutěž si děti moc užívaly a k soutěžím se vracely i několikrát za sebou. Moc si užívaly hry s plastovými šachy a nespočetně krát jsme opakovali štafetový závod. Některé disciplíny si vyzkoušeli i dospělé doprovody a všichni si přitom užili moc legrace. Pěkný byl i šachový turnaj, kde se k dětem připojili i někteří rodiče. Hrálo se tempem 2x5minut + 5 sekund za tah, vyhrál Štěpán Filip s plným počtem bodů. Na druhém místě skončil Honza Veselý a třetí místo bral Jirka Petrášek. Turnaje se zúčastnilo 6 šachistů, ale během odpoledne se v přátelských partií utkalo přes 16 šachistů.

    Přítomnosti dospělých jsme využili k popovídání jak o době minulé, tak i o plánovaném provozu od nového školního roku.

    S účastní jsme byli velice spokojeni a přálo nám i počasí.

    Touto cestou děkujeme všem, kdož nám pomáhali s realizací a pak i s úklidem a stěhováním pomůcek, děkujeme Sokolu Pravonín za pronájem hřiště a děkuji i rodičům, že své děti na sportovní akci dovezli.

 

Lukáš Filip

 

Fotky z akce najdete zde

Diskusní téma: ŠACHOVO-SPORTOVNÍ NEDĚLNÍ ODPOLEDNE DĚTÍ - 27.6.2021 - NÁBOROVÁ AKCE

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek