ŠACHOVÝ TURNAJ MDDM ÚVALY 27.2.2016

26.02.2016 19:11

STARTOVNÍ  A  VÝSLEDKOVÁ  LISTINA: https://www.chess-results.com/tnr208778.aspx?lan=5&art=0&wi=821

FOTEČKY:  sachypravonin.rajce.idnes.cz/Detsky_sachovy_turnaj_v_Uvalech_27.2.2016/

TAKTIKA SE NE VŽDY VYPLÁCÍ......

            Poslední prázdninovou sobotu 27.2.2016 strávili Štěpán Filip a František Jelínek na šachovém turnaji pro mládež, který pořádal Šachový klub MDDM Úvaly pod záštitou starosty Úval Mgr. Petra Boreckého. Měl jet i Filip Kůra, ale ráno se probudil se zvýšenou teplotou a kašlem, tak jsme ho raději nechali doma. Rozhodnutí to bylo správné, neboť po příjezdu do úvalské sokolovny jsme byli překvapeni, že se v hrací místnosti netopí (topení začalo hřát až tak po dvou hodinkách), pak už to šlo.

            Hráli se dva turnaje Turnaj starších žáků a Turnaj mladší žáků. Avizovaní dorostenci nebyli žádní. Starších žáků zasáhlo do bojů 23 a mladších šachistů hrálo 40. Hrálo se švýcarem 7 kol tempem 2 x 20 minut na partii. V kategorii mladších žáků byli naši borci nasazeni na 1. a 2. místě. Očekávat medailové umístění nebylo proto nijak přehnané. Své partie vyhrávali jednu za druhou. Zastavím se jen u třetího kola u Fandy Jelínka, kdy hrál s říčanským Petrem Pravdou a  chtěl nechat, dost nesportovně, svého  kolegu spadnout na čas, ač sám měl na šachovnici jen holého krále, remízu nepřijal. Nakonec partie remízou skončila. Vše jsme si vysvětlili. Šachy jsou přece jen hra džentlmenů, ne?  V šestém kole los posadil za šachovnice Štěpána s Fandou. Tady se kluci dohodli na přátelské remíze! Nebylo mi to příjemné, ovšem zasahovat jsem jim do toho nemohla. A v poslední partii dostali, myslím oba, za vyučenou! Fanda vyhrál s velkým štěstím a Štěpán dokonce prohrál! Ač po celou dobu turnaj mladších žáků vedl, hrál pěkně a nakonec pak skončil až na třetím místě s 5,5 body. Fanda Jelínek byl druhý se 6 body a vítězem se stal (sice až na třetí pomocné hodnocení), ale zaslouženě se 6 body Tomáš Vopěnka z DDM Sokol Nymburk. Partie se Štěpánem byla velice pěkná a koncovku sehrál Tomáš výborně.

           Turnaj starších žáků byla v režii bratrů Němečkových z DDM Symfonie Poděbrady. Zvítězil se 6 body Pavel, druhý byl Lukáš s 5,5 body a třetí příčku obsadil Jakub Kubíče z ŠK JOLY Lysá nád Labem s 5 body.

            Vítězové obdrželi dorty, medaile a diplomy. Všichni ostatní pak čokoládu. 

            Byli zde hrát z našeho regionu i začínající šachisté ze Sázavy, doprovázené panem Jiřím Kotzotem a kromě Pravdových i Adam Feix z Říčan.  

           Dopravu tentokrát zajišťoval pan Jelínek, kterému velice děkuji za bezpečnou přepravu.

Diskusní téma: ŠACHOVÝ TURNAJ MDDM ÚVALY 27.2.2016

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek