ŠACHOVÝ TURNAJ MDDM ÚVALY - 8.4.2017

07.04.2017 18:55

PROPOZICE: uvaly_Krajsky_Pohar_2017 8.4..pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA - MLADŠÍ ŽÁCI: https://www.chess-results.com/tnr272888.aspx?lan=5&art=0&wi=821

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA - STARŠÍ ŽÁCI: https://www.chess-results.com/tnr272889.aspx?lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Sachovy_turnaj_v_Uvalech_8.4.2017/


ŠACHOVÝ TURNAJ MDDM ÚVALY S NAŠÍ ÚČASTÍ


     Potěšilo nás pozvání šachistů z MDDM Úvaly pod vedením Petra Slavíka a Jana Fialy na šachový turnaj, který pořádali v místní sokolovně 8.4.2017.

     Vypravilo se 6 dětí. Lukáš Zeman hrál ve starších žácích a ostatní Jan Veselý, Jakub Janda, Zdeněk Šťastný, Natálie Štanderová a Lenka Šťatná v mladších žácích. Celkem hrálo 65 dětí. Starších 29, z toho 2 dorostenci a 36 mladších žáků.

      Cestou nás potkalo několik objížděk, ale všichni dorazili včas. Podle harmonogramu se i zahajovalo, panu Fialovi šlo losování na jedničku, plynule. Děti se sjely z šachových klubů z Čelákovic, Milovic, Lysé nad Labem, Úval, Říčan, Rožďalovic, Kolína, Českého Brodu, Poděbrad, Sázavy, Čáslavy, Sadské a od nás z Pravonína.

      Za starší žáky hrál Lukáš Zeman (1378), uhrál 4,5 bodu a hrál výkonem 1391. Lukáš odehrál hezké partie, očividně se zlepšuje. Bojovně zahrál s Hankou Bartošovou z Říčan (1588), se kterou remizoval a pěkně přehrál v 6. kole Pavla Němečka z Poděbrad. Škoda, že se mu nepodařilo přehrát v posledním kole Michala Dömeho z Lysé nad Labem, který nakonec skončil jako druhý. Lukáš startoval na sedmém místě a toto pořadí si i udržel. Je to pěkné umístění, dnes možná chybělo to pověstné štěstíčko! V této kategorii na 1. místě skončil Lukáš Němeček z Poděbrad se 6 body, stejný počet bodů uhrál i Michal Döme z Lysé nad Labem a 3. místo obsadil Jakub Kubíče s 5 body, rovněž z Lysé nad Labem.

       V kategorii mladších žáků jsme tak trochu počítali s medailí, a to proto, že byl Honzík Veselý (1265) 3. nasazený. Ovšem Honza nebyl dnes ve své kůži. Začátek mu vyšel, tři body za sebou byly příslibem, ale pak dvakrát prohrál. Docela ho to vykolejilo. Pak sice uhrál ještě jeden bod, ale do posledního kola mu los moc nepřál. Nalosován mu byl Tomáš Sedmihradský a na něj nestačil. Bylo z toho 10. místo, 4 body, výkon 1077. Honzík umí zahrát lépe, pevně věřím, že za týden se mu v Kolíně bude dařit více. Na 20. místě skončila Natálka Štanderová (1000), uhrála 3 body, hrála výkonem 979. Hezkou partii zahrála s Nikol Slavíkovou z Úval, kterou přehrála. Nikol byla vyhlášena nejlepším hráčem z Úval. Natálka na turnajích moc chvátá. Vím, že je to nešvar všech začátečníků, musíme na tom více pracovat. V soutěži se potkala i s naší Lenkou Šťastnou, kterou porazila. Natálka je na kroužcích z vrstevníků nejlepší, ale zdá se mi, že neumí své znalosti na turnajích "prodat"! Jakub Janda dnes zažíval svůj první turnaj v životě a nebylo to nejhorší. Skončil na 24. místě, uhrál 3 body a hrál výkonem 954. Kubovi trvalo tři kola než se chytil! Nasál atmosféru, zorientoval se a pak už to šlo. Musíme zapracovat na souhře figur a koncovkách. Na to, že chodí do šachového kroužku teprve měsíc, to nebylo špatné. Jedno místo za Kubou se umístil Zdeněk Šťastný. Uhrál také 3 body, hrál výkonem 958. Zdeněk delší dobu stagnuje. Není hloupý, ale tak trochu líný na sobě zapracovat a "šije s ním deset čertíků!". Ovšem co mu vytknout musím, je chování u partie! Dnes se mi nelíbilo, on ví co bylo a já doufám, že se to už nebude opakovat! Jeho sestra Lenka skončila na 28. místě, uhrála 2,5 bodu a hrála výkonem 923. Lenka se zlepšuje. Ještě sem tam nechá "viset" figuru, ale je pracovitá a já věřím v brzké výrazné zlepšení. V této kategorii skončil na 1. místě Daniel Kubíček z Čelákovic s 6,5 bodem, na druhém místě jeho klubový kolega Tomáš Sedmihradský, uhrál 6 bodů a na třetí příčce se umístil Antonín Pešek z Milovic s 5,5 bodem. Musím moc pochválit děti z Čelákovice pod vedením pana Kubíčka, určitě z nich měl velikou radost.

        Pro vítěze měli pořadatelé připraveny dorty, medaile a diplomy a pro všechny ostatní sáček bombónů. Děti i doprovody bohatě využívali služeb místní pizzerie a přilehlého kiosku, které nabízeli široký sortiment zboží.

        Děkuji doprovodům a Lukáši Filipovi, který po celou dobu turnaje s dětmi rozebíral jejich partie a věnoval se jim.

Diskusní téma: ŠACHOVÝ TURNAJ MĚDDM ÚVALY - 8.5.2017

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek