ŠACHOVÝ TURNAJ NA "DOMEČKU" VLAŠIM 8.2.2013

08.02.2013 14:51

PROPOIZICE: Propozice šachového turnaje na MěDDM.doc

FOTEČKY:  https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Sachovy_turnaj_na_MeDDM_Vlasim_8.2.2013/

Máme velikou radost z toho, že letošní prázdninový turnájek na Městském domě dětí a mládeže Vlašim vyhrál pravonínský DANIEL ŽDYCH!

Děkujeme za vzornou reprezentaci.

 

Šachový turnaj

na Městském domě dětí a mládeže ve Vlašimi

8.2.2013

 

     O jarních prázdninách svolal „Domeček“ na pátek 8.2.2013 šachisty ze svých šachových kroužků, aby přijeli poměřit své dovednosti.

     Ředitelem turnaje a hlavním rozhodčím byl pan učitel ze ZŠ Vorlina Ivo Hradecký, který  je také jedením z vedoucích šachových útvarů na MěDDM ve Vlašimi.

     Bohužel, program dětí byl o prázdninách asi jiný (hory a asi prázdniny u babiček a dědečků), a tak se sešlo jen devět dětí. Do sudého počtu je doplnil jeden z nejmladších trenérů IV. třídy Vojta Filip z Pravonína, kterému jsme „sebrali“ nejdříve jednu věž, pak dvě, pak dámu, ale neměl práci s nikým. Šachisté s ním hráli rádi, protože předem bylo domluveno, že jim za hru s ním bude připsán bod, tak se ho vůbec nebáli.

     Právě z Pravonína disciplinovaně dojelo nejvíce šachistů, a to hned šest, zbytek byl z Vlašimi.

     Po přivítání a nezbytném shrnutí pravidel šachu Ivem Hradeckým, došlo na rozlosování a mohlo se začít. Hrál každý s každým 2 x 10 minut, švýcarem.

     Zaznamenali jsme jedinou remízku ze všech partiích, a to mezi Danielem Ždychem a Vítkem Toupalem. Jinak se všechny ostatní partie odehráli „na vítězství“. Pro děti to byla krátká doba na partii, dost padaly na čas a  tím pádem se to neobešlo bez slziček. Ono, když spadnete na čas a partii máte jeden tah před matem, tak to je „pech“!

       Turnaj vyhrál pravonínský Daniel Ždych, druhý byl Vítek Toupal z Vlašimi a z třetího místa se radoval Honza Žirovnický také z Vlašimi. Další pořadí: 4. Martin Hejný (Pravonín), 5. Štěpán Filip (Pravonín), 6. Petra Píšová (Pravonín), 7. Filip Kůra (Pravonín), 8. Lukáš Smetana (Vlašim) a poslední příčku obsadil pravonínský Martin Belada, který měl největší problémy s časem.

         Za své výkony byly děti oceněny diplomy, medailemi a plaketkami, každý  si vybral nějakou hračku a od paní ředitelky Pavly Homolkové dostaly i sladkosti. Děti děkují!

          My, z Pravonína jsme cestovali autobusem, ráno zašli do cukrárny na dortíky, domů jsme cestovali odděleně – „prckové“ autobusem a ti starší jeli autem s paní Hejnou a zašli si na hanburgry.

         Turnájek to byl vydařený, škoda, že nepřišlo více dětí. Panu učiteli pomáhali další vedoucí šachových kroužků, a to Ondřej Matějovský a Marie Filipová.

      

Diskusní téma: ŠACHOVÝ TURNAJ NA "DOMEČKU" VLAŠIM 8.2.2013

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek