ŠACHOVÝ TURNAJ V PORGU PRAHA 7.3.2014

07.03.2015 20:49

VÝSLEDKY: https://www.chess-results.com/tnr154099.aspx?lan=5&art=1&wi=821

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Turnaj_na_PORGu_v_Praze_7.3.2015/


     Na turnaji v Praze


      O slunečné sobotě 7.3.2015 vyrazil Filip Kůra se svými rodiči na turnaj do svého rodiště, Prahy, který pořádala paní Růžena Přibylová na ZŠ Nový PORG. Pomáhal jí rozhodčí Alexej Šimeček. Turnaj se odehrál v jídelně základní školy. Nabízela jsem turnaj všem dětem, škoda, že nikdo jiný na nabídku nereagoval.

     Hrálo celkem 38 šachistů ve dvou skupinách A a B. V áčku hrálo 14 a v béčku 24 dětí. Filip hrál v B skupině, byl sice prvním nasazeným (podle rapid ela), ale bylo nám jasné, že zde budou soupeři z Prahy, kteří moc na turnaje nejezdí a nemají proto žádné elo, ale přesto hrají dobře.

     Filip odevzdal standardní výkon, uhrál 4,5 bodu ze 7 možných. Na závěr byly vyhlašovány výsledky skupiny A a B (chlapci a dívky) a pak ještě podle věkových kategorií. Nejvíce dětí hrálo v kategorii H10 (i Filip) a zde skončil na 4. místě. Těsně před ním byl Jakub Laštovka se stejným počtem bodů, jen s lepším pomocným hodnocením (hráli spolu v 1. kole a remizovali spolu).

     Celkoví vítězové obdrželi poháry a medaile. Všichni pak drobné ceny - časopisy a gumičky. Po celou dobu turnaje fungoval kiosek, který nabízel široký sortiment občerstvení.

     Po pravdě je nutné konstatovat, že naše Regionální žákovské ligy mají vyšší úroveň, a to nejen co se účasti týká, organizace vlastních turnajů (Havelku!!! máme jen my!!!), ale i cenové fondy máme rozmanitější a děti ukázněnější, ale to nic nemění na faktu, že si Filip hezky zahrál s neznámými soupeři, poměřil si síly, byl v pohodě, strávil s rodiči smysluplnou sobotu, všem se v Praze na Porgu líbilo.

Diskusní téma: ŠACHOVÝ TURNAJ V PORGU PRAHA 7.3.2014

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek