SBÍRÁME VÍČKA PRO RADKA

30.01.2015 22:03

PRAVONÍNŠTÍ  ŠACHISTÉ  TROCHU  JINAK...

Radkův profil: SBÍRÁME VÍČKA PRO RADKA.pdf

        V našem Šachovém klubu Pravonín nežijeme jenom šachami. O přestávkách na schůzkách probíráme kde co. Děti se potřebují vypovídat ze spousty problémů a my je zase vedeme k tomu, aby z nich byli správní lidé, aby měli sociální cítění a hezké vztahy mezi sebou. Aby si úspěchy přály, aby si nezáviděly a dokázaly si pomáhat nejen mezi sebou, ale i cizím.

        V prostorách, kde trénujeme umístil Obecní úřad Pravonín, v rámci projektu stavby Spolkového domu, rehabilitační přístroj pro invalidního chlapce, od nás ze vsi, Radka Studničku. Jednoho dne nás napadlo, že bychom mu mohli pomoci i my. Ale jak? Pak dalo slovo slovo a vyrojil se nápad, že budeme sbírat plastová víčka, která prodáme a Radkovi pomůžeme koupit nějaký nový rehabilitační přístroj. Třeba speciální kolo na léto! Abychom mu zpříjemnili nelehkou životní pouť.

        Informace získané ve firmě Hottech v Brně byly předány rodině Radka, oni učinili další náležitosti a my začali sbírat dle instrukcí firmy. Sběrná místa máme v naší klubovně ve Spolkovém domě, v místní prodejně Potravin u paní Lenky Toulové, v Mateřské škole v Pravoníně, v Městském domě dětí a mládeže Vlašim, v Charitativním obchůdku ve Vlašimi, kde nám velice ochotně přispěchala svoji pomocí ředitelka Farních charity paní Daniela Laloučková (ano, manželka našeho šachisty Mirka Laloučka).

        Velmi zajímavým a poučným, překvapivým příspěvkem do naší sbírky, byl počin šestnáctileté studentky Gymnázia Vlašim Barči Vrbové. Barča pomáhá již dva roku s vedením mladších dětí ve skautu ve Vlašimi, kam dříve sama jako dítě docházela. Nyní je ve fázi, kdy se přihlásila ke splnění Čekatelské zkoušky. Splněním zkoušky si skauti ověří své znalosti a dovednosti, je to další krok ve skautském životě, mimo jiné si bude moci přišít na kroj znak splnění této zkoušky. Její oddíl se jmenuje Sněženky. Barča si dala za úkol sestavit z plastových víček skautskou lilii. Výsledek je patrný z fotografie a měřil 2,33 m x 2,5m. Aby tato víčka neskončila v kontejneru, domluvili jsme se, díky zkontaktování paní ředitelkou Laloučkovou  (informace z našich www.sachypravonin.cz ) o naší sbírce,  s Danou Kucharčíkovou - pracovnicí Farní charity ve Vlašimi o předání těchto víček přímo Radkovi. Schůzka byla svolána do naší šachové klubovny, přišla i paní starostka Jana Lapáčková a vedoucí Spolkového domu Hana Ondráková. Radka doprovázela maminka, babička a sestra. S Barčou přijela její sestřenice a maminka. Bylo to velice pěkné setkání, Radek měl velkou radost a protože si rád povídá, tak diskuze nebrala konce.

          Děti donáší víčka na každou schůzku, pamatují na to a i v obci je o akci zájem.

          Máte-li chuť, přidejte se k nám! Je to nejen chválihodné, ale i výchovné, navíc to prospěje tomu, kdo to potřebuje.

FOTEČKY ZE SETKÁNÍ A SESTAVENÍ SKAUTSKÉ LILIE: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/VICKA_PRO_RADECKA_POPRVE_29.1.2015/


Diskusní téma: SBÍRÁME VÍČKA PRO RADEČKA

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek