ŠESTÝ ONLINE ŠACHOVÝ TURNAJ DOMEČKU VLAŠIM 12.12.2020

13.12.2020 13:20

ŠESTÝ ONLINE ŠACHOVÝ TURNAJ DOMEČKU VLAŠIM 12.12.2020

         Tak jako už předešlých pět sobot patřilo šachu, bylo tomu i tuto sobotu 12.12.2020. Za své počítače zasedlo opět úctyhodných 58 šachistů a měřilo své síly nad šachovnicemi. Tentokrát se hrálo nejen o vítězný pohár, ale svoji soutěž měla i kategorie HD 12, která hrála o poháry na prvních třech místech. K vítězným umístění náleží samozřejmě i medaile a diplomy.

         Našich šachistů se zapojilo 11, což je téměř 19 % ze všech účastníků. Zapojily se děti i z Říčan, Zvole, DP Praha, Sázavy, Brodců, Stamatu, Sedlčan, Peček a z Šachů Štěpán z Prahy.

          Turnaj vyhrál domácí Michael Stein, který uhrál pěkných 6,5 bodu a získal i pohár za nejlepšího hráče ve skupině HD 12. Míšovi srdečně blahopřejeme. Druhé místo se 6 body obsadila Laura Sehnoutková z Říčan a třetí příčku Filip Čermák ze Zvole s 5,5 body. Našim borcům se moc nedařilo, ti nejlepší se museli spokojit se 6., resp. 7. místem. Druhé místo v kategorii HD 12 obsadil Vojta Sehnoutka z Říčan a pak  obsadil Mikuláš Němec, také z Říčan. Oba získali poháry, medaile a diplomy.

          Ještě pár vět k průběžnému hodnocení online ligy Domečku Vlašim. Tentokrát už se u těch, kteří mají odehráno více jak 5 turnajů, mazaly nejhorší výsledky, a proto někteří ve výsledkové listině poskočili. Kategorii HD 16 si stále „hlídají“ naši šachisté Štěpán Filip a Filip Vopálka. V kategorii HD 14 jsou na předních místech Tobias Pressler z Říčan a Filip Čermák ze Zvole. Náš Michael Stein s náskokem 4,5 bodu vede kategorii HD 12. V další kategorii HD 10 mají na předních dvou místech stejný bodový zisk šachisté z Brodců Jiří Petrášek a Bořivoj Antoš. Nejmladší „osmičky“ vedou Edvard Kolář z Říčan, následuje ho Anička Kratochvílová z Říčan, ale ani náš Matěj Žížala není bez šance.

          Musím poděkovat všem, kdož turnaje organizují, připravují ceny, poháry, medaile a diplomy. Práce je to velice náročná, vše předem zajistit, nafotit pak zabalit, připravit do krabic podle klubů. Jedná se o mnoho hodin dobrovolné práce.

          Velký dík náleží vedení Městského domu dětí a mládeže ve Vlašimi, především Pavle Homolkové, která celý seriál online turnajů zaštítila a je nám nápomocná ve všech oblastech.

          Další, již předposlední, turnaj se odehraje 19.12.2020.

Lukáš Filip

 

Výsledky 6. online turnaje v šachu Domečku Vlašim 12.12.2020

Online liga Domečku Vlašim nápočtem po 6. kole

Odkaz na ceny 6. online turnaje Domečku Vlašim 12.12.2020

Leták: Šestý online turnaj leták.pdf

Diskusní téma: ŠESTÝ ONLINE ŠACHOVÝ TURNAJ DOMEČKU VLAŠIM

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek