SILVESTROVSKÝ TURNAJ 3. ročník V PRAVONÍNĚ

19.12.2010 14:58
PROPOZICE: Silvestrovský turnaj v Pravoníně 29.12.2010 3. ročník.doc

 

    S R D E Č N É    P O Z V Á N Í

    Vážení šachisté, obracím se na Vás s upoutávkou na náš 3. ročník Silvestrovského turnaje. V letošním roce se bude konat v pěkných prostorách Společenského domu v Pravoníně (tam, kde se koná vždy RŽL). Podrobnosti máte na pozvánce Silvestrovský turnaj v Pravoníně 29.12.2010 3. ročník.doc , ale jak bývá v Pravoníně zvykem, máme připraveno několik milých překvapení. Turnaje budou tři (dle šachové kvalifikace), putovním pohárem bude oceněn absolutní vítěz, kterým bude vítěz skupiny "A".  Dosud je držitelem putovního poháru Robin Hrdina.  Bude mít letos přemožitele?  V minulém ročníku soutěžili žáci jen do patnácti let, letos jsme rozšířili možnost účasti na věk až od r. 1992, očekáváme od toho, že turnaj získá na kvalitě a dáváme možnost juniorským účastníkům, pro které moc turnajů pořádáno není.  V každém turnaji budou poháry, medailemi, diplomy a věcnými cenami oceněni první tři vítězové a další čtyři (opět ve všech třech turnajích) obdrží plakety. Novinkou bude, že nebudeme vyhodnocovat zvlášť děvčata a chlapce, budou soutěžit všichni dohromady. Všichni účastníci turnaje obdrží od Obce Pravonín pamětní medaile. Obecní zastupitelstvo  nám přispělo finančními  prostředky na činnost, a tak jsme si mohli dovolit takovýto cenový fond. Pěkné věcné ceny jsou připraveny pro všechny účastníky turnaje. Největší novinkou bude vyhlášení MISS SILVESTROVSKÉHO TURNAJE 2010.  Zde mají velikou možnost na úspěch všechny dívky, bez ohledu na šachový výsledek.
     Věřím, že si o vánočních prázdninách uděláte čas a do Pravonína zavítáte, určitě nebudete litovat. Nemusíte se bát ani sněhové nadílky, všechny komunikace k nám jsou dobře sjízdné a v případě dalšího padání sněhu zajistíme kvalitní průběžnou údržbu přístupových silnic.  Kapacita sálu je dostatečná, hlásit se můžete dle dispzic na pozvánce:
POZVÁNKA: Silvestrovský turnaj v Pravoníně 29.12.2010 3. ročník.doc
ČLÁNEK Z ROKU 2009: www.sachyvlasim.cz/?p=5214
FOTEČKY Z ROKU 2009: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Silvestrovsky_turnaj_2.rocnik_29.12.2009/#album

 

FOTEČKY Z ROKU 2010: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Silvestrovsky_turnaj_3._rocnik_2010/
VÝSLEDKY: www.chess-results.com/tnr42061.aspx?art=4&lan=5&m=-1&wi=1000
ČLÁNEK:

 

PUTOVNÍ   POHÁR ZE SILVESTROVSKÉHO TURNAJE V  PRAVONÍNĚ ZMĚNIL MAJITELE….

 

          Pravonín zahalený do sněhové peřiny přivítal o vánočně-prázdninovém dni 32 šachistů a jejich doprovody, kde místní šachový klub, za pomoci obecního zastupitelstva (finanční podpora), pravonínských žen a MěDDM Vlašim, připravil sváteční, vánočním cukrovím provoněný, šachový turnaj. Již 3. ročník Silvestrovského turnaje se odehrál v pěkných a hezky vyzdobených prostorách Společenského domu firmy Makrofakt.
         Pro šachisty byly zajištěny pěkné ceny v podobě pohárů, plaket, medailí pro vítěze a pamětních medailí pro všechny účastníky a i věcných cen a sladkostí. Bufet, s tradičními párky v rohlíku a dalšími pamlsky obsluhovaly maminky našich šachistů, pomáhaly i další pravonínské ženy a ruku k dílu přiložili při přípravě a úklidu tatínkové a i domácí šachisté. Ostatně, tak jsme v Pravoníně zvyklí akce připravovat.
       Zahájení proběhlo podle programu, přišla mezi nás i nová starostka Obce Pravonín paní Jana Lapáčková, která vyjádřila obdiv nad uměním šachistů, popřála jim hodně štěstí, nejen dnes, ale i do celého nového roku 2011 a popřála všem pevné zdraví a úspěchy. Pak už následovalo poučení od ředitele turnaje , kterým byl Ondřej Matějovský. Losování vedl Petr Havelka a oba také převzali pozice rozhodčích. Petr Havelka nám také připravil velice pěkné diplomy. Oba bedlivě sledovali, především své svěřence, a proto počítám s tím, že se v diskuzi vyjádří, co se odborných postřehů týká.
         Podle propozic jsme plánovali tři turnaje, ale protože kategorie B měla malý počet hráčů, bylo rozhodnuto, že uskutečníme turnaje dva a „A“ turnaj budou hrát kategorie A a B společně a turnaj „B“ bude hrát kategorie C. V obou skupinách bylo po 16ti dětech. Hrálo se na 7 kol po 15 minutách. Některým zpočátku dělal čas velké problémy a praporky padaly jako o závod!
 Výsledky kategorie „A“:
1.       Rýdl Jiří
2.       Hrdina Robin
3.       Zvára David
4.       Filip Lukáš
5.       Filip Vojtěch
6.       Vyterna Miroslav
7.       Pýcha Patrik
8.       Jiroušek Filip
9.       Studnička Patrik
10.     Pýchová Nela
11.    Jandl Vojtěch
12.     Filip Tomáš
     První tři účastníci měli shodně 5,5 bodu a rozhodovalo pomocné hodnocení. Loňskému vítězi Robinu Hrdinovi se nepodařilo obhájit první místo a držitelem putovního poháru se stal velmi nadějný šachista, účastník mistrovství světa, Jirka Rýdl - srdečně blahopřejem. Třetího Davida Zváru připravila o prvenství remíza v posledním kole s naším Vojtou Filipem. Radost máme ze 4. a 5. místa domácích šachistů Lukáše a Vojty Filipových.
 
Výsledky kategorie „B“:
1.       Zvára Filip
2.       Helebrand František
3.       Homola Martin
4.       Voldán Václav
      Co se nepodařilo v první kategorii Davidu Zvárovi, to si v turnaji „B“ vynahradil jeho brácha Filip a s půbodovým náskokem tuto kategorii vyhrál. I Fanda Helebrand si odvezl z Pravonína pěkné „skalpy“, a to v podobě porážky Patrika Studničky a Filipa Jirouška.
 
Výsledky kategorie „B“:
1.       Ždych Daniel
2.       Vlková Anežka
3.       Laňka Petr
4.       Zlámaná Anna
5.       David Matěj
6.       Kučera Jan
7.       Laňka Pavel
8.       Feldstein Štěpán
9.       Roháč Pavel
10.     Kučera Josef
11.     Houdek Adam
12.     Filip Marek
13.     Vašíček Jan
14.    Jiroušek Šimon
15.     Lalouček Martin
16.     Homolová Veronika
        Ovšem největší radost nám připravil domácí Daniel Ždych, který na domácí půdě, s půlbodovým náskokem vyhrál turnaj „C“, uhrál  6 bodů. Půlbody ztratil jen s děvčaty, nejdříve s Anežkou Vlkovou a v posledním kole s Aničkou Zlámanou. Druhé a třetí místo obsadili šachisté z Dolních Kralovic Anežka Vlková a Petr Laňka.
        Verunka Homolová to měla mezi podstatně staršími šachisty těžké, ale bezpečně ovládla doporovodnou soutěž MISS, kde se utkala s dalšími třemi dívkami , nasbírala nejvíce hlasů a odvezla si z Pravonína nejen krásnou kytici, dárek, ale i korunku pro nejpůvabnější šachistku.
        Vyhlásili a odměnili jsme i nejmladší hráče, kdy nejmladší dívkou byla Veronika Homolová a nejmladším hochem Šimon Jiroušek.
       Z uskutečněného turnaje mám hezký pocit, pocit z dobře odvedené práce kolektivu obětavých lidí, což je v dnešní době málo obvyklé. Ovšem mezi šachisty je to normální!
      Závěrem si Vás dovoluji pozvat do Pravonína na 19.2.2011 na Zimní turnaj (Rodinné dvojice + Turnaj jednotlivců) a na 26.3.2011 na finálové 9. Kolo Regionální žákovské ligy.

 

 

Diskusní téma: SILVESTROVSKÝ TURNAJ 3. ročník V PRAVONÍNĚ

Datum: 30.12.2010

Vložil: Marie F.

Titulek: Silvestrovský turnaj

Děkuji jménem všech organizátorů za pochvalu. Co se cen týká, činíme se a také nás letos podpořilo místní obecní zastupitelstvo, tak mohly děti dostat dodatečného Ježíška. Jsme rádi, že se Jirkovi líbilo. Putovní pohár, prosím, opatrovat jako oko v hlavě, za necelý rok, asi tak koncem listopadu 2011, ho budu potřebovat vrátit, abych tam dala připevnit Jirkovu vizitku, na může se pokoušet o obhajobu. Zdraví a krásný nový rok, provázený pevným zdravím a pohodou přejí všichni z Pravonína.

Datum: 30.12.2010

Vložil: AdolfR

Titulek: diky

Dekujeme za krasny turnaj a prenaramne ceny. Bohuzel jsem to nevidel (protoze me vic bavi opravovat auta), ale Jirka si lebedil a jeste privez' takove mnozstvi darku a krasnych cen, ze to neni kam dat.
Putovni pohar jsme jeste nerozbili.
Doufam, ze se letos dostaneme na i na Pravoninske dvojice, minule jsem si moc pekne zahrali.
Ja skoncil asi osmdesaty osmy na sve sachovnici (porazil jsem akorat Majdu Korenovou, ktera
byla trochu z formy, a pak uz nikoho) a dostal jsem za to basketbalovej balon.
Dekujeme taky Jardovi Pychovi a panu Helebrandovi za odvoz, bez toho bychom
byli nahrani. Moc zdravime, Rydlovi

Přidat nový příspěvek