SILVESTROVSKÝ TURNAJ 7. ročník 2015 29.12.2015

29.12.2015 18:40

PROPOZICE: Propozice 7.ročník Silvestrovský turnaj 2015.docx

VÝSLEDKY SKUPIN A + B: www.chess-results.com/tnr199253.aspx?lan=5&art=1&rd=7&wi=821

VÝSLEDKY SKUPIN C + D: www.chess-results.com/tnr201975.aspx?lan=5&art=1&rd=7&wi=821

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Silvestrovsky_turnaj_7._rocnik_29.12.2015/

VIDEO: petr99.rajce.idnes.cz/7.rocnik_Silvestrovskeho_turnaje_v_Pravonine/#MOV_0022.jpg


PUTOVNÍ POHÁR SILVESTROVSKÉHO TURNAJE TENTOKRÁT NA JIH ČECH  

            Dvacátý devátý prosinec každého roku už po sedm let patří v Pravoníně šachistům. To místní šachový oddíl pořádá Silvestrovský turnaj a začalo to proto, aby naše děti odpoutaly svoji pozornost od televizních přijímačů, mobilů, počítačů a jiné moderní techniky a provětraly své mozkové závity.

            Každý ročník bývá trošku jiný a ani letos tomu nebylo jinak. Jednak díky štědrým sponzorům, kde musím především jmenovat manžele Kůrovi a letos také manžele Píšovi, kteří se postarali o cenový fond, my zařídili poháry, medaile, diplomy a perníkové chaloupky. K našim turnajům už tradičně patří losování cen, které je ve velké oblibě, ale největším zpestřením byla přihláška dětí z Jižních Čech (Sokol Tábor, ŠACHklub Tábor, QCC Č.Budějovice,ŠK Veselí n.L.), soutěžil i jeden šachista z Kolína a dokonce nejmladším účastníkem byl chlapec z ŠK Most) a právě tito okořenili soutěž a porovnávali síly s dětmi z našeho regionu SE.

           Za šachovnice zasedlo celkem 44 šachistů, kteří hráli ve 4 skupinách. Skupina A (10 dětí) hrála společně se skupinou B (6 dětí) a C skupina (13 dětí) se skupinou D (15 dětí). Vyhodnocení pak bylo za každou skupinu zvlášť. První turnaj hrálo tedy 16 hráčů a druhý turnaj 28 šachistů. Hrálo se tempem 2 x 20 minut na 7 kol. Losováním byl pověřen Petr Havelka a jako rozhodčí mu pomáhali Vladimír Horák a Ondřej Matějovský.

           A skupinu vyhrál Jan Žilavý ze Sokola Tábor (6,5 bodu ze 7 možných), který si na rok odvezl putovní pohár a spoustu dalších pěkných cen.  Půl  bodu odevzdal loňskému vítězi Davidu Zvolenskému. Prvním nasazeným byl Jakub Vojta (Vlašim), dnes se musel spokojit s druhou příčkou, neboť ho právě vítěz porazil. Kubík uhrál 5,5 bod/7 (v posledním kole remizoval s Jakubem Voříškem). I bronzová příčka putovala do Tábora, kterou obsadila se 4,5 body Lada Doležalová ze ŠACHklubu Tábor. Další naši 5. místo Anežka Vlková (4 body), 6.místo Jakub Voříšek (3,5 bodu) a 7. místo Petra Píšová se 2,5 body.

           Skupinu B vyhrál Roman Šimák se 4 body. Roman hrál pěkně, prohrál jen s letošním a loňským vítězem, dvakrát remizoval a výkon 1765, je kvalitní. Druhý byl Ondra Hlaváček také se 4 body, výkon 1645 a třetím překvapivě domácí Štěpán Filip se 3 body, výkon 1621 a skalpy Pavla Štěcha (1642) a Jakuba Voříška (1682) jsou zajisté na pochvalu. V nasazení si o 3 příčky polepšil. V této skupině hrál ještě Kryštof Křížek který si odvezl 1,5 bodu a tak trochu se dnes trápil, výkon 1363.

           Z výsledků ve skupině C jsme měli velikou radost, neboť hned dvě první příčky zůstali doma! První příčku obsadil Filip Kůra s 6 body, byl až 9 nasazený, neprohál ani jednou, dostatečně využíval času a jeho partie dávaly smysl, remízy zaznamenal s Anežkou Havelkovou ze Sázavy a Tomášem Bláhou z Brodců, hrál výkonem 1497. Mile nás překvapil. Podobný úspěch zaznamenal i druhý Filip Vopálka s 5,5 body, výkonem 1440 a byl až 13. nasazený. Prohrál s Evou Potůčkovou a remizoval s Radkem Šímou. Je radost vidět na předních deskách naše svěřence. Třetí příčku obsadila Eva Potůčková z Brodců. Dalším naším byl na 5. místě Lukáš Smetana s 5 body a na 11. příčce Ondřej Hrabě se 3 body.

           I ve skupině D jsme sklízeli medaile. První příčku obsadil Matěj Novotný z Brodců, uhrál 4 body, ale i druhý náš František Jelínek uhrál 4 body a třetí také náš Jan Veselý rovněž 4 body. Rozhodovalo pomocné hodnocení. Fanda začal turnaj velice špatně, body začal sbírat až od 4. kola. Nejvíce překvapený ze svého umístění byl Honzík, když byl povolán pro pohár, tak se velice divil, hrál výkonem 1202 a porážka Ondry Hraběte (1274) je jistě cenná. Další naši 5. místo Barunka Slavíková 4 body, 10. místo Adam Slavík 2 body a 15. místo Jiří Zeman, ten byl dnes na zkušené a pokud bude pilně trénovat, budou i bodíky.

          Mezi každým kolem jsme losovaly ceny, především perníkové chaloupky od místní perníkářky, které obdivoval snad každý. Ocenili jsme i nejmladší účastníky turnaje, kteří si odnesli také perníkové chaloupky a šachovou plaketku. Z chlapců to byl Vladimír Veverka z Mostu a z dívek naše Barunka Slavíková. Po celou dobu turnaje fungoval kiosek se širokým sortimentem a ke spokojenosti všech. V šachové klubovně jsme připravili různé hry, kde se mohly děti odreagovat a i doprovody využili této služby a krátili si dobu čekání.

           Poděkování náleží nejen odbornému kolektivu rozhodčích, ale i všem děvčatům v kiosku, těm, kdož připravovali a uklízeli sály, poděkování i Vojtovi Filipovi a dětem z kroužku, kteří přispěli nemalou pomocí.

           Vydařeným turnajem se loučíme s rokem 2015 a všem přejeme pevné zdraví, štěstí a spokojenost v roce 2016 a nejvíce nás potěší, když se k nám budete vracet na turnaje, které pořádáme pravidelně.

           Šachu zdar!

           


            

Diskusní téma: SILVESTROVSKÝ TURNAJ 7. ročník 2015 29.12.2015

Datum: 30.12.2015

Vložil: Doležal Tábor

Titulek: Díky

Zdravím do Pravonína. Děkujeme za pohodový turnaj a možnost se k Vám podívat. Zdá se, že od Tábora až k Vám to není až tak daleko. Všechno klapalo na 100%, je vidět že to Pravoníně funguje a že jste dobrá parta, která to dělá s chutí a nadšením. Budeme chválit kudy budeme chodit.
Vše NEJ celému štábu přeje V. Doležal z Tábora.

Datum: 30.12.2015

Vložil: Marie Filipová

Titulek: Re: Díky

Děkujeme za uznání. Nám se u vás také turnaje líbí a pokud je v našem šachovém kalendáři volný termín, rádi k vám zajíždíme.

Přidat nový příspěvek