SILVESTROVSKÝ TURNAJ - 8. ročník - 29.12.2016 - PRAVONÍN

28.12.2016 19:09

PROPOZICE: Propozice 8.ročník Silvestrovský turnaj 2016.docx

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: https://www.chess-results.com/tnr249849.aspx?lan=5

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Silvestrovsky_turnaj_8._rocnik_29.12.2016/


NAPSALI O NÁS: https://www.sachklub.cz/aktuality/provonin_2016.html



PUTOVNÍ POHÁR SILVESTROVSKÉHO TURNAJE V PRAVONÍNĚ ZÍSKAL 29.12.2016 JAKUB VOJTA, ČÍMŽ SE POHÁR PŘESTEHOVAL Z JIŽNÍCH ČECH ZPĚT DO STŘEDNÍCH ČECH - DO VLAŠIMI. BLAHOPŘEJEME KUBOVI KE SPANILÉ JÍZDĚ!


 VYDAŘENÝ OSMÝ ROČNÍK SILVESTROVSKÉHOT TURNAJE V PRAVONÍNĚ


          Historicky nejvyšší počet účastníků (52) si přijelo zahrát o vánočních prázdninách do Pravonína šachy. Již osmým rokem pořádáme příjemnou společenskou akci, kdy se setkají dětští šachisté, krátce po štědrém dnu, popovídají si o dárcích a u nás pak mají možnost vyhrát některou z hodnotných cen. Nemají ji zadarmo, musí odehrát 7 kol šachových partií, tempem 2 x 15 minut. Dětmi, hlavně chlapci je tento turnaj oblíbený, protože zde nehledíme na pohlaví a dívky musí pořádně zabrat, aby se vmísily do výsledkových listin na medailových místech mezi hochy.

          Měli jsme obavu z účasti, přihlášených bylo opravdu více (62), ale trochu řádí chřipka a hlavní překážkou bylo náledí, které náš okres postihlo večer před turnajem a vydrželo i celé dopoledne v den turnaje. K významnému ohrožení však nedošlo.

          Šachový turnaj se konal ve Spolkovém domě v Pravoníně, kde máme k dispozici pěkné prostory a i klubovnu. Pochlubili jsme se velkou sbírkou našich kronik, ve kterých velice rády děti listují. Dostatek místa byl i pro doprovody. V klubovně byla připravena celá řada jiných her (než jsou šachy), kde děti trávily čas mezi jednotlivými koly. Hrálo se v horním sále. Na dodržování pravidel dbal hlavní rozhodčí Vladimír Horák, losoval Petr Havelka a pomáhali i další kvalifikovaní trenéři. Práce měli dostatek, neboť nejpočetnější byla skupina nejmenších "D", kde hrálo 28 dětí. A jak už to bývá, nemožnými tahy se to jen hemžilo.

           Z našeho šachového oddílu hrálo 14 dětí. V "A" turnaji Petra Píšová. V "B" turnaji František Jelínek, Štěpán Filip, Lukáš Zeman a Filip Kůra. V turnaji "C" Adam Slavík a Jan Veselý. V turnaji "D" Jiří Zeman, Barbora Slavíková, Karel Vávra, Michal Škaryd, Veronika Brzková, Richard Málek a Eliška Škarydová.

         Celý turnaj byl rozdělen na turnaje čtyři, a to A, B, C a D. V turnaji A se potkalo 8 nejlepších šachistů s elem 1501 a vyšším. Naší zástupkyni Petře Píšové se nedařilo, uhrála jen půl bodu ze 7 možných a skončila na posledním místě. Medailová umístění v tomto turnaji:

1. Vojta Jakub - Vlašim - 6 bodů

2. Zvolenský David - Brodce - 5,5 bodu

3. Voříšek Jakub - Vlašim - 4,5 bodu.

Jakub Vojta obdržel, kromě jiného,  i putovní pohár. Pořadatelé se dohodli, že turnaj B a C spojí, šachisté budou hrát společně (celkem jich bylo 16) a vyhodnotí se pak jednotlivě. Výsledky turnaje B:

1. Hlaváček Ondřej - Sedlčany - 6 bodů

2. Bláha Martin - Brodce - 5 bodů

3. Jelínek František - Pravonín - 4,5 bodu

V tomto turnaji jsme měli dvě horká želízka (Lukáš Zeman 2. nasazený a Štěpán Filip 4. nasazený), ovšem nedařilo se, a tak situaci zachraňoval Fanda Jelínek a skončil bronzový. Medaili nečekal, přálo mu pomocné hodnocení, stejně bodů jako on měli ještě dva šachisté. Štěpán 6. místo 4 body, Lukáš 8. místo a pomyslný pohár hořkosti vypil Filip Kůra, kterého na posledním 11. místě zdobil pouhý půlbodík a skončil i za všemi céčkaři!

Výsledky turnaje C:

1. Dudková Josefína - Brodce - 3 body

2. Veverka Vladimír - Most - 3 body

3. Slavík Adam - Pravonín - 2,5 bodu

Pepi zaslouží pochvalu za to, že to "natřela" klukům! Byla to také jediná dívčí medailistka z celého turnaje. Náš Adam měl z medailového umístění velkou radost a my také. Honzovi Veselému se moc nedařilo, nebyl nějak ve formě. Uhrál dva body, a to stačilo jen na bramborovou příčku.

Výsledky turnaje D, kde startovalo 28 dětí:

1. Teply Koutsky David - ESP - Karlovy Vary - 7 bodů

2. Hrabě Ondřej - Vlašim - 6 bodů

3. Zeman Jiří - Pravonín - 5 bodů

Spanilou jízdou se předvedl David Teply Koutsky ze Španělska, který využil návštěvy u babičky v Karlových Varech, kam přijíždí každoročně na Vánoce s rodiči. Šachy prý hraje krátce, ale u nás nedal nikomu šanci. Jako jediný ze všech šachistů si připsal plný počet bodů. Je to skromný kluk a mnozí naši by si mohli z něho brát příklad. Chodí do třetí třídy ve Španělsku a současně studuje českou základní školu (individuální forma - dělá zkoušky) a ještě hraje pěkně šachy a perfektně mluví česky. I zde jsme měli bronzového medailistu Jiřího Zemana a také byl překvapen, nečekal to, neboť stejný počet bodu měla i naše "bramborová" Barunka Slavíková a pátý Tomáš Dejmek z Kolína. Kája Vávra 9. příčka a 4 body, 17. místo Míša Škaryd 3 body. Nasazen byl 13., možná mohl uhrát více bodíků? Startovní pole uzavírala na 26. příčce Verunka Brzková, která zaznamenala 2 body. Turnaj byl pro ni vhodný, otrkává se a zlepšuje své výkony. Poslední dva Ríša Málek a Eliška Škarydová uhráli po půl bodu, byli to také nejmladší účastníci turnaje. Oba jsou předškoláci a počet kol byl pro ně veliký a náročný.  Eliška po poledni u partií usínala. Ríša zase žije v Rakovníku, tam chodí do kroužku mezi dospěláky, když je u babičky, tak chodí do kroužku u nás. Turnaje se však chtěl stůj co stůj zúčastnit a oba si to užívali.

        Blahopřeji vítězům, ostatní uspějí zajisté příště!

        Ceny jsme udělili i dvěma nejvzdálenějším účastníkům, a to Davidu Teplému Koutskému a pak Vláďovi Veverkovi z Mostu, který k nám na turnaje zajíždí pravidelně.

         Po celou dobu turnaje fungoval, k veškeré spokojenosti, kiosek se širokým sortimentem občerstvení a dobrot. Děkuji děvčatům za pomoc při obsluze a pak úklidu. Děkuji našim mladým trenérům a ostatním mužům a dětem za přípravu a úklid sálů. Děkuji sponzorům za poskytnutí cen do cenového fondu a děkuji Městskému domu dětí a mládeže za poháry a medaile a také ceny nakoupené ze zápisného.

         Devátý ročník plánujeme opět na 29.12., ale roku 2017! Už nyní vás srdečně zveme.


Zaznamenala: Marie Filipová








Diskusní téma: SILVESTROVSKÝ TURNAJ - 8. ročník - 29.12.2016 - PRAVONÍN

Datum: 06.01.2017

Vložil: David Teply Koutsky

Titulek: Silvestr. Turnaj 2016 - podekovani

Cheli bychom moc podekovat za tento úžasný turnaj. Nadherna atmosfera, perfektni organizace, nektere poznatky a napady budeme tlumocit ve spanelsku. Byla to pro nás čest a radost se ho zúčastnit.Moc se těšíme na pristi rok. Dekujeme David Teply Koutsky s rodici.

Datum: 06.01.2017

Vložil: Marie Filipová

Titulek: Re: Silvestr. Turnaj 2016 - podekovani

Děkuji za uznání, velice mě těší, když si někdo všimne naší poctivé práce a veřejně ji ocení. Vše děláme s láskou a pro radost všech dětí. To je naší prioritou. Vaše pochvala je pro nás impulzem k dalšímu vylepšování výuky. I my se na vás všechny 29.12.2017 moc těšíme.

Přidat nový příspěvek