SILVESTROVSKÝ TURNAJ V PRAVONÍNĚ - 5. ROČNÍK 2012

30.12.2012 00:35

PROPOZICE: Silvestrovský turnaj 29.12.2012.doc

VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/Tnr87983.aspx?lan=5

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/5.rocnik_SILVESTROVSKY_TURNAJ_V_PRAVONINE_29.12.2012/

FOTEČKY OD KARLA JUKLA: https://tjjawabrodce.rajce.idnes.cz/Silvestrovsky_turnaj_v_Pravonine_2012/

 

ŠACHISTÉ SE V PRAVONÍNĚ S ROKEM 2012 ROZLOUČILI PĚKNÝM TURNAJEM.

    Vlašimská šachová špička si to "rozdala" právě v Pravoníně na 5. ročníku Silvestrovského turnaje a nikoho nenechala na pochybách, že na dosud získané tituly opravu má!

    Turnájek pořádaný v tuto dobu měl původní cíl, vytáhnut děti o vánočních prázdninách od televizí a počítačů a ona se z něho stává  docela pěkná tradice. Pravonínští nemají problém s prostory a po vypracování "kontaktů" ani s cenovým fondem. Pro tento turnaj jsme sehnali nového sponzora Milana Bíska z Vlašimi (přijel se s přítelkyní na děti i podívat) a slíbil, že s ním můžeme počítat i pro následující období. Dokonce chystá pro děti na finálové kolo RŽL na březen 2013 překvapení. Za takovéto počiny jsme vděční, jsou příkladné a my děkujeme.

     Hned v úvodu děkuji všem, kdož přiložili ruku k dílu, tzn. příprava sálu, nákupy, obsluha kiosku, plnění funkce rozhodčích, losování, pomoc při usazování dětí ke stolům, úklid atd., nebudu všechny jmenovat, ti co přišli vědí o kom mluvím a já upřímně děkuji.

     A nyní k výsledkům:

TURNAJ A

1. místo Jiří Rýdl, 2. David Zvára a 3. místo Robin Hrdina - všechno Vlašim!

     Jirka Rýdl vyhrál tento turnaj předloni a letos jej přebral po loňském vítězi Robinu Hrdinovi zpět. Uhrál nejvíce - 6 bodů. Půlil s Davidem Zvárou a Lukášem Filipem v posledním kole, kdy už měl vítězství jisté.

     David Zvára remizoval s vítězem a prohrál s Robinem Hrdinou, tedy 5,5 bodu.

     Robin Hrdina s 5 body se letos musel spokojit jen se 3. místem. Našel přemožitele v Nele Pýchové a vítězi turnaje Jirkovi Rýdlovi.

     Čtvrtá Nela Pýchová si z Pravonína odvezla 4 body. Prohrála s Jirkou Rýdlem a Dvidem Zvárou a o půlku bodu ji v posledním kole připravil Vojta Filip.

     Na domácího Vojtu Filipa zbylo letos až 5. místo. Nestačil na Robina Hrdinu a D. Zváru, kterým musel odevzdat celý bod a půlil s bráchou Lukášem a s Nelou Pýchovou.

     Na dalším 6. místě skončil Lukáš Filip, pro kterého je v současné době trénování "pravonínské drobotiny" (ta dneska získala dvě medailová místa v D turnaji) a sám toho moc nenatrénuje. Nakonec jsou jeho 4 body úspěchem. Prohrál s Nelou Pýchovou a Robinem Hrdinou. Po půlkách bodů zaznamenal s Vojtou Filipem a Jirkou Rýdlem.

    Na 7. místě další z Vlašimi Filip Zvára, také 4 body. Prohrál s bratrem Davidem, Julií Vilímovou a Pepou Kučerou.

TURNAJ B

Vítězkou se stala Julie Vilímová se 4 body, 2. místo Josef Kučera ze Sedlčan a 3. příčka patří Anežce Vlkové - obě děvčata hrají za Vlašim.

     Julinka Vilímová našla přemožitele jen s kolegy z turnaje A (Nela Pýchová, Jirka Rýdl a David Zvára). Turnaj A a B se hrál dohromady, čímž si šachisté určitě lépe zahráli a soutěž byla zajímavější a také přinesla některá překvapení. Zrovna Julie porazila Filipa Zváru a oba kluky ze Sedlčan (Honzu Sadila a Mirka Vyternu).

    Anežka Vlková se 3 body byla třetí. Byla poražena Jirkou Rýdlem a Pepou Kučerou a Robinem Hrdinou a možná překvapivě i Veronikou Vaňkovou z Rakovníka.

    Na poslední 9. příčce skončil Tomáš Filip, tentokrát bez bodu! Ovšem šachy hraje skutečně jen rekreačně zahraje si jen na turnajích u nás v Pravoníně.

     I turnaj C a D se hráli dohromady a Vlašim si odvezla obě první místa v těchto kategoriích a ještě další....

TURNAJ C

1. místo Václav Voldán - Vlašim, 2. Štěpán Vojta Brodce a 3. místo Štěpán Feldstein ze Sedlčan.

     Václav Voldán 6 bodů. Remizoval jen se Štěpánem Feldsteinem a Jakubem Vojtou z "déčka".

     Kdyby se dělala soutěž, kdo za svoji šachovou kariéru získal nejvíce 4. míst, tak by to byl bezpochyby domácí Daniel Ždych. Ne jinak tomu bylo i dneska. Jeho bezvadný rozjezd 4/4 byl jistou nadějí na medaili, ale pak dvě prohry s vítězem turnaje a třetím medailistou ho odsunuly i s jeho 5 body na "bramborovou" příčku.

     Vítek Toupal 8. místo a 4,5 bodu  musel kapitulovat před Janou Pokornou z Rakovníka a Honzou Žirovnickým z Vlašimi (trochu překvapení, že?). Půlku ještě odevzdal Janu Hegerovi z Říčan.

     Marek Filip z Pravonína nakonec 11. místo a 4 body. Marek už letos do kroužku nechodí a musel se sklonit před výkony i "déčkařů" jako Štěpánem Filipem a Jakubem Vojtou. Prohrál ještě s Radkem Šímou z Tábora a remizoval s "déčkovým" Kubíkem Moulíkem ze Sedlčan.

     Domácí Ondra Nácovský si zahraje vždy jen na tomto turnaji a pak na posledním kole RŽL. Na kroužek nechodí už více jak tři roky, ale rád mezi "šachovou partu" chodí. Uhrál 3 body (jeden z odstoupení). Porazil jen svého bratrance Jakuba (z déčka) a Lucku Mošničkovou ze Sezimova Ústí. Kdepak, bez pravidelného tréninku to nejde!

     Martin Hejný a jeho brácha Jirka byli dnes velice indisponování (jsou nachlazení, rýma, kašel..) a Jirka po 4. kole musel odstoupit ze soutěže (dostal teplotu), uhrál 1 bod. Martin na tom nebyl o moc lépe, ale dohrál. Získal 2,5 bodu. O body připravil Ondru Hraběte ze Stamatu a Terezu Šímovou z Veselí nad Lužnicí. Oba kluci se k šachům vrátili po dvouleté přestávce. Šachy je baví, poctivě trénují, dohánějí vrsteníky a výsledky se určitě začnou dostavovat.

TURNAJ D

1. místo Jakub Vojta, 2. Štěpán Filip a 3. místo Petra Píšová - všichni Vlašim

     Jakub Vojta (mistr ČR 2012 do 8 let) nenechal nikoho na pochybách, že je nejlepší (ostatně, to jsme čekali). O body ho připravil domácí Daniel Ždych a Štěpán Vojta z Brodců a ještě "půlil" s vítězem céčka Vénou Voldánem.

     Štěpán Filip z domácí "líhně" uhrál 4 body. Prohrál jen s "céčkaři" a dva dokonce (Jan Žirovnický a Aneta Fajová) porazil. Na to, že chodí na kroužek jen jednou týdně odvedl pěkný výkon.

     O půl bodu méně, tedy 3,5 uhrála Petra Píšová, které se ze začátku nedařilo, ale pak se "rozjela" a na medailové místo se dotáhla!

    Filip Kůra nebyl se svými třemi body spokojen. Docela hezkou partii sehrál s Kubíkem Vojtou, smolně prohrál s Markem Filipem. V posledním kole našel přemožitele ve svém bratranci Štěpánu Filipovi a musel se spokojit se 6. místem.

     Sedmý skončil Filip Vopálka, také 3 body (jeden z odstoupení), nebyl dnes ve formě. Podařilo se mu porazit domácího Jakuba Nácovského  a Anetu Fajovou z Brna. Škoda nevydařeného začátku 0/3.

    Pro Jakuba Nácovského byl dnešní turnaj "křestem". Do kroužku začal docházet letos, je to druhák a doháníme učivo. Přehrál sice jen Anetku Fajovou z Brna, protože druhý bod byl z odstoupení, ale každý musí nějak začít! Pro Kubíka to bylo hodně nových informací, ale určitě mu to prospělo.

ZÁVĚREM

     Mě se turnaj líbil, všechno šlo jako po drátkách. Hrálo se tempem 2 x 15 minut na 7 kol. Mezi přestávkami jsme losovali mimořádné ceny, které letos vyhrávali většinou rodiče. Byla jsem tomu i ráda, alespoň jsme mohli vyjádřit tímto způsobem poděkování, že své děti k tomuto sportu vedou, věnují jim čas a po turnajích je vozí.

     Musím se pochlubit, že i já jsem dostala ocenění "Nejlepší šachová babička roku 2012" (region Benešov a blízké okolí), byla jsem moc překvapená a moc děkuji. Ono se vždycky pozná, když dělá někdo něco rád a mě ta práce s dětmi opravdu moc baví.

     Celkem hrálo 49 dětí, přihlášených bylo víc, ale kvůli ledovce se na cestu k nám nevydali (loni hrálo 47 šachistů). A jak už to v Pravoníně bývá už plánujeme a srdečně zveme všechny na 16.2. 2013 na ZIMNÍ TURNAJ, který se skládá ze turnajů dvou, a to TURNAJ RODINNÝCH DVOJIC a TURNAJ JEDNOTLIVCŮ. Propozice najdete v upoutávce na jiném místě www.sachypravonin.cz.

 

    

    

 

 

Diskusní téma: SILVESTROVSKÝ TURNAJ V PRAVONÍNĚ - 5. ROČNÍK 2012

Datum: 28.01.2013

Vložil: AdolfR

Titulek: a_jeste

Jo, tak ja jsem zapomnel odpovedet, omluva. Ja taky vedel, ze my letos urcite neprijedem. Ale ted se nam neco potentilo s dovolenou, tak je jeste mozny, ze se k vam dostanem. To bych si pral

Datum: 29.12.2012

Vložil: AdolfR

Titulek: dekujeme

krasnej turnaj, krasnej bufet, krasne pani a krasne slecny sachistky, krasne popovidani s lidmi, vsechno krasny -dekujeme moc

Datum: 30.12.2012

Vložil: Marie F.

Titulek: Re: dekujeme

Děkujeme za pochvalu. A dejte si do diáře poznámečku: 16.2.2013 (ZIMNÍ TURNAJ V PRAVONÍNĚ!)

Přidat nový příspěvek