"STARÁ GARDA" NÁS ZACHRÁNILA!

12.10.2021 20:21

    V neděli 10.10.2021 začala nová sezóna Regionálního přeboru „C“. Družstvo Pravonína se po letech vrátilo do této soutěže a bude se snažit účast v této soutěži udržet. V prvním utkání čekalo „pravoňáky“ družstvo z Říčan G. Obě družstva povolala k prvnímu zápasu omladinu.

    Cíl na zápas byl jasný. Bodovat hned od začátku. První domácí bod uhrál Jaroslav Pazdera na 4. šachovnici. Druhý bod přidal Karel Kovář, naše nová posila. Soupeř spadl na čas a my vyhrávali 2:0. Zápas se vyvíjel skvěle, na šachovnicích jsme měli lepší nebo vyrovnané pozice. Po pár hodinách vzdal partii náš Lukáš Zeman a následně jsem udělal chybu já (Lukáš Filip), která mě bude strašit ještě hodně dlouho a bude se mi o ní zdát. Říčany tedy srovnali na 2:2. V této chvíli jsme spoléhali na Vláďu Horáka na první šachovnici a na Filipa Vopálku, tyto partie byly vyhrané. První šachovnice (Vláďa Horák) uhrála bod podle plánu a zvýšili jsme tedy na 3:2. Vítězství se zdálo na dosah, když na 8. desce tahal Štěpán Filip koncovku „různopoláků“. Doufali jsme v remízu. Bohužel, Štěpán neviděl záchranu a kapituloval. Stav 3:3! Stále jsme doufali v těsné vítězství. Filip Vopálka by měl koncovku vyhrát a pan Innemann udržet půlku. Po půl hodině udělal Filip obrovskou chybu a prohrál vyhranou pozici. Zápas se otočil ve prospěch hostů. Poslední šance držel pan Innemann, naším přáním bylo, aby vyhrál, co vyhrát nejde. Ale pan Innemann se nevzdával, Tomáš Már náhle udělal chybu v propočtu a „Innemannův“ pěšec mířil do dámy! Se štěstím jsme tedy remizovali. Zápas zachránili pánové Horák, Kovář, Innemann a Pazdera.

    Velká škoda, že na 5. - 8. šachovnici se dost chybovalo, neboť vítězství bylo na dosah. Snad se do příště rozehrajeme a budeme připisovat další body.

    Děkuji všem, kdo hráli první zápas a nyní hurá na Kolín!

Výsledky:

Tabulka po 1. kole:

Diskusní téma: "STARÁ GARDA" NÁS ZACHRÁNILA!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek