Středočeský KP družstev mládeže 21/22 – skupina „A“

15.01.2022 14:00

    V sobotu 8.1.2022 se v Říčanech odehrál Středočeský KP mládeže družstev. Turnaje se zúčastnilo 5 týmů. Mezi které patřily šachová škola STAMAT, ŠK KDJS Sedlčany, Vlašim „C“ Říčany F a Říčany „D“, které bylo zároveň favoritem.

    Za Vlašim „C“ nastoupili tito šachisté: Milan Pešta (host ze Sázavy), Vojta Břesky, Karel Vávra, Naty Štanderová a Jakub Čáp.

    Naše družstvo se připojilo až ve druhém kole, kdy mělo za soupeře ŠK KDJS Sedlčany, o kterém jsem si nejprve myslel, že se bude řadit mezi snadnější soupeře. Tým ŠK KDJS Sedlčany nás ale nakonec potrápil a konečný výsledek byl 3-2. Kdy body našemu týmu připsal Milan Pešta, Vojta Břesky a Naty Štanderová.

    Ve třetím kole jsme hráli s nejsilnějším soupeřem, a to s týmem Říčany „D“. Během prvních 20 minut stojíme na 3. – 5. šachovnici na prohru. Naopak pěknou partii sehrál Vojta Břesky na druhé šachovnici, který se pustil do silnějšího soupeře a po pár tazích získal aktivitu a kontrolu nad partií. Bohužel Vojta zatím nemá ještě tolik nahráno a zkušenější soupeř ho nakonec poráží. Prohráváme
4-0. Odvracení kanára zkouší Milan na první šachovnici, ale soupeřem je mu Tobiáš Pressler, který na remízu nechce přistoupit a zkouší vyhrát, jak se dá. Nakonec se mu to po 1,5 hodině povede a my prohráváme 5-0. Tato prohra bolí, ale Říčany „D“ si výhru zasloužili.

    Ve čtvrtém kole se utkáváme se šachovou školou STAMAT. Toto kolo se ze začátku vyvíjelo dobře a já už jsem začínal věřit ve výhru, když nám Naty připsala první bod. Pak se ale karta obrátila. Jakub Čáp, který nejprve stál pěkně, udělal chybu, které soupeř hned využil a Kubu poráží. Současně si tedy vedeme 1-1. Pozici si zhoršil Vojta Břesky a se soupeřem dává remízu, stav 1,5-1,5. Na první šachovnici se také domluvili na plichtě. Jediný, kdo nás může zachránit, je Karel Vávra, ale ani tady se nezadařilo. Karel má o figuru méně a my nakonec prohráváme 3-2.

    V posledním kole hrajeme s druhým domácím celkem. Zde to vypadá, že bychom mohli vyhrát. Moje domněnka se potvrzuje v prvních 30 minutách, kdy přicházejí první body. V tomto kole vyhráváme
4-1. Bod ztrácí jen Karel, který měl téměř vyhranou partii. Myslím si, že ho prohra tedy musela mrzet.

    Nakonec jsme získali 3 místo. Já to ale beru tak, že zde šachisté získali hlavně zkušenosti a zahráli si vážné partie, které pro někoho jsou stále novinkou. Celkově bych to tedy nakonec zhodnotil kladně a jsem rád, že jsme si zahráli.

 

Lukáš Filip

Diskusní téma: Středočeský KP družstev mládeže 21/22 – skupina „A“

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek