TAK JSEM TO BRÁCHOVI POKAZIL ....

13.12.2009 21:08

 TAK JSEM TO BRÁCHOVI POKAZIL.......

sepsal: Lukáš Filip


     Pátý ročník Čertovských šachů proběhl v Domě armády v Táboře. Využili jsme pozvání ŠACHklubu Tábor. Utvořili dvě dvojice a přesunuli se v neděli odpoledne 6.12.2009 do Tábora. Turnaj řídil pan Jaroslav Odehnal a pomáhal mu pan Vladimír Doležal.


     Jednu dvojici tvořil Vojta Filip a já (Lukáš Filip). Ve druhé hráli Tomáš Filip a Daniel Ždych. V hrací místnosti jsme se potkali ještě s dalšími "vlašimáky", otcem a synem Helebrandovými.
     Před zahájením se vehnali do sálu čerti s mikulášem a andělem a pěkně vystrašili některé malé šachisty (docela trapný). Z perníku byly i hlavní ceny, to můžete vidět na fotkách.


     Nezapřeme, že jsme s Vojtou chtěli uhrát pěkný výsledek. Po dnešku mohu napsat, že na Tábor mám smůlu. Můj první turnaj byl o Bambiriádě v roce 2008 a odvezl jsem si "bramborovou" medaili. Hrál jsem stále na předních deskách, ale poslední zápas rozhodl, že na lepší, než 4 příčku nedosáhnu.


        První zápas jsme hráli s Vlachovými, já vyhrál, Vojta jen remizoval, měl jsem na brachu vztek (chtěl jsem mu dát přes "hubu", protože partii nedotáhl k vítězství). Ale kdybych věděl, co na mě v dalších kolech čeká, tak bych raději mlčel.  

       Druhé kolo s dvojicí Šourek, Dolanský jsme remizovali. A nyní začala série mých proher.

       Dvořáčka z Tábora jsem ve třetím kole neporazil, to Vojta jen kroutil očima, co na šachovnici dělám za kraviny. Přesto jsme byli po třetím kole na 5. místě s 5 body.

       Čtvrté kolo Žilavý a Sovadina z Tábora, no a já zase prohrál. To už Vojta nadával. Měli jsme sice 6 bodů a posunuli se na 4. místo, ale nepřejte si slyšet jak Vojta řádil!!!

        A páté kolo dopadlo úplně stejně, to proti nám zasedli Rýc a Knotek. Udrželi jsme sice 4. místo, na to ještě našich 7 bodů stačilo.

        V šestém kole hrál Vojta s Novákem, kterého ještě nikdy neporazil, ale dneska ano. Já hrál s Ladou Doležalovou a také jsem konečně vyhrál.

        Nyní nám bylo jasné, že do posledního zápasu nám los přidělí Pavlíčka s Krčilem z Humpolce, kteří od třetího kola byli v čele turnaje. Vojta se dostal do pěšcové koncovky a prohrál. Ani já svoji koncovku nezvládl, a tak nás nakonec tato pořážka odsunula až na 7. příčku!

     Ve dvojici Tomáš Filip a Daniel Ždych byl úspěšnější Dan. Tomášovi se nedařilo, byl docela otrávený, chytil se až v čtvrtém kole, ale hned v pátém kluci hráli s Helebrandovými a oba prohráli, v šestém zase oba vyhráli a v posledním bodoval jen Tomáš, ale nakonci 15. místo bylo dobrým úspěchem, protože se stále pohybovali kolem místa dvacátého.

       Asi v polovině turnaje vyhlásil pan Odehnal, že mimořádnou cenu dostane ta dvojice, která se umístí na patnáctém místě, a to se naší druhé dvojici podařilo.


       Musím se zmínit i o Helebrandových, ti se stále pohybovali mezi 8.-13. místem a v závěru jim remíza se Šourkem a Dolanským a výhra s dvanáctými Šustrovými vynesla 6. místo.


       Naše výsledky nic moc, určitě jsme měli navíc, hlavně já mohu upřímně napsat, že jsem
to bráchovi pokazil!
Sorry!!!!

VÝSLEDKY:  www.sachklub.cz/souteze-druzstev/naseturnaje/certi2009.html

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Certovsky_turnaj_v_Tabore_6.12.2009/

 

Diskusní téma: Tak jsem to bráchovi pokazil ....

Datum: 14.12.2009

Vložil: Jarda P.

Titulek: dvojice

Lukáši pěknej článek,takovej od srdce. Turnaj dvojic je jako družstva,někdy se holt daří jednomu,podruhé zase tomu druhému a těžko si můžou něco vyčítat. To by to potom asi moc nefungovalo. Já myslím ,že u vás bylo to nadávání spíš takovým pošťuchováním. Já si třeba nedovedu představit,že by spolu hráli Patrik a Nela,to opravdu nevím jak by dopadlo :-) .

Přidat nový příspěvek