TŘETÍ KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY - JÍLOVÉ U PRAHY - 9.11.2019

08.11.2019 18:54

PROPOZICE: 19_20_3_RŽL_Jílové-1.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr486260.aspx?lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovska_liga_3._kolo_Jilove_u_Prahy_Medvedi_Zvole_9.11.2019/

VÝSLEDKY NÁPOČTEM - CELKOVÉ: RZL_2019.pdf

VÝSLEDKY NÁPOČTEM - PODLE KATEGORIÍ: RZL_2019_kategorie.pdf

STŘÍBRO Z JÍLOVÉHO PRO MěDDM VLAŠIM!

     Šachisté ze Zvole pořádali v Jílovém u Prahy v místní sokolovně 3. turnaj ze seriálu 9 turnajů Regionální žákovské ligy 2019-2020. Do soutěže se zapojilo celkem 96 šachistů. Šestnáct jich hrálo v turnaji A a po 40 hráčích v turnaji B a C.

     Od nás se tentokrát zapojili jen 4 šachisté, neboť 2 děti hrály šachový turnaj O krále a královnu Symfonie Poděbrady a další šachisté se věnovali jiným volnočasovým aktivitám. Hrálo se v prostorném sále, občerstvení bylo zajištěno v přilehlé restauraci. Příjemné prostředi připravila paní Jana Straková ze Zvole se svými kolegy. Pro děti byl zajištěn i pěkný cenový fond, losoval tradičně a bezchybně Petr Havelka.

      V turnaji A od nás hráli Štěpán Filip (3. nasazený) a Jan Veselý (11. nasazený). Do prvního kola pro nás nastalo nemilé překvapení, neboť los svedl naše hráče proti sobě. V tomto derby byl úspěšnější Honza, Štěpán špatně hospodařil s časem a "spadl". Honza ve 2. kole prohrál s Le Anh Dungem ze Stříbrné Skalice, ale v následujícím kole překvapivě porazil Jana Svobodu z Brodců a ve 4. kole i Davida Hampla z Říčan. Vynikající 3 body, po přepočtu bodů 11! Výkon 1776! Pro Honzu to byl historicky nejlepší výsledek v jeho šachové kariéře. Štěpán po první prohře už nedal svým soupeřům šanci a vyhrál všechny tři partie. Ve 2. kole porazil Milana Peštu ze Sázavy, ve 3. kole domácího Jiřího Rybáčka ze Zvole a v posledním kole porazil Michaela Steina ze Stamatu. Na své konto si připsal také výborných 11 bodů! Výkon 1591! Chlapci na prvních čtyřech místech končili se stejným počtem bodů a na 2. a 3. místě rozhodovalo až třetí pomocné hodnocení, tak byl turnaj na předních místech vyrovnaný!

     Podstatně slabší výkony nás čekaly v turnaji B, kde z 5. příčky startoval Filip Kůra, pro kterého to byl v letošní sezóně první start a ne a ne se "chytit"! Nakonec 4, resp. 6 bodů a 18. místo. Další startující v tomto turnaji byla Natálka Štanderová, která si sice o 4 příčky, oproti nasazení, polepšila, ale až poslední tři kola skórovala a uhrála celkem 3, resp. 5 bodů.

    Pro pořádek - další startující za TJ Spartak Vlašim:

TURNAJ A:

7. místo Ondřej Hrabě 2, resp. 9 bodů

TURNAJ B:

8. místo Lukáš Machyán 5, resp. 7 bodů

39. místo Eliška Helebrandová 1,5 - resp. 3,5 bodu

VÍTĚZOVÉ:

Turnaj A:

Dívky: 1. místo a i absolutní vítězka: Monika Strnadová z Říčan 4, resp. 13 bodů

Hoši: 1. místo Tomáš Bláha z Brodců 3, resp. 11 bodů

          2. místo Jan Veselý z MěDDM Vlašim 3, resp. 11 bodů

          3. místo Le Anh Dung ze Stříbrné Skalice 3, resp. 11 bodů

    a "bramborová" pro Štěpána Filipa z MěDDM Vlašim 3, resp. 11 bodů.

 

       Děti do Jílového doprovázel Lukáš Filip a Jana Veselá, kterým děkuji i za bezpečnou dopravu dětí.

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: TŘETÍ KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY - JÍLOVÉ U PRAHY - 9.11.2019

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek