TURNAJ KOSMONAUTŮ - PRAHA - SMÍCHOV 4.3.2017

04.03.2017 06:39

PROPOZICE: 17-03-04-KOSMONAUTI-2017_Propozice.pdf

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Turnaj_Kosmonautu_-_Praha_-_Smichov_-_4.3.2017/

VÝSLEDKOVÁ LISTINA: Výsledková listina - Kosmonauti Praha 4.3.2017.pdf (Štěpán si nepřekontroloval body a ve třetím kole byl jeho bod připsán Fandovi, ale nic to neovlivnilo)

VÝSLEDKOVÁ LISTINA OD POŘADATELE: Vysl_Kosmonauti 2017 ZACI-JUN - od pořadatele.xlsx

PŘEHLED VÍTĚZŮ ZA LÉTA 1999 - DOSUD: Vitezove 1999-2017 - Kosmonauti.doc

      Dnes, v sobotu 4.3.2017 vyjela do Prahy poměrně velká skupina šachistů z Pravonína na Turnaj Kosmonautů do Prahy Smíchova.

      Reprezentovali nás hned 4 dvojice: 1. František Jelínek + Štěpán Filip, 2. Petra Píšová + Filip Kůra, 3. Adam Slavík + Jan Veselý a 4. Karel Vávra + Natálie Štanderová. Startovali pod hlavičkou TJ Spartak Vlašim 1., 2. 3. a 4..

      Děti doprovázelo 5 dospěláků. Do hracího sálu jsme dorazili všichni včas. Prezentace se protáhla a začalo se asi s hodinovým skluzem. Juniorská družstva byla přihlášena jen 3, žákovský družstev pak 11. Pořadatelé rozhodli o tom, že budou hrát všichni dohromady a vyhodnocení bylo poté rozděleno na dvě kategorie. Nevím jak kdo, ale já z toho měla divný pocit. Jednak dorostence při losovaní do jednotlivých kol všichni "nepotkali" a pak bylo zkresleno bodové hodnocení jak družstev, tak i jednotlivců na jednotlivých deskách. Rozhodující byl fakt, zda hráli s někým z těchto starších šachistů. Navíc se někteří dorostenečtí účastníci nechovali ke svým mladším kolegům sportovně a hrubě je podceňovali. Nelíbil se mi tento povýšenecký přístup! Nikdo jim jejich kvality nebere, ale zcela určitě je "otrávili"!

        Hrálo se 9 kol na 2 x 20 minut, podle pravidel FIDE pro Rapid šach. Bodovalo se olympijsky. Poslední kolo bylo dohráno až kolem 16.00 hodiny. Poté následovalo asi po půlhodince vyhodnocení. Junioři: 1. ŠK Aurora A  - celkově 2. (Anaškin Arsenij + Nový Filip) 16 bodů, 2. TJ Jince - celkově 7. (Šilhánek Martin + Plhák Tomáš) 10 bodů, 3. TJ Bohemians - celkově 13. (Špachta Max + Mádle Robin) 9 bodů. Žáci: 1. ŠK Aurora B (Bystrickiy Daniil + Martirosyan Ara) 16,5 bodu, 2. Kosmonauti - celkově 3. (Koršinskij Marek + Koršinskij Nikolas) 11,5 bodu, 3. Unichess - celkově 4. (Ocelák Jakub + Day Tobiáš) 10,5 bodu.

        Naši: v žácích 5. místo - TJ Spartak Vlašim 2 (Petra Píšová + Filip Kůra) 10,5 bodu. Petra na první desce uhrála 7 bodů, Filip na druhé 3,5 bodu. 7. místo - TJ Spartak Vlašim 1 (František Jelínek + Štěpán Filip) 10 bodů. Fanda 3 body, Štěpán 7 bodů. 11. místo - TJ Spartak Vlašim 3 (Adam Slavík + Jan Veselý) 9 bodů. Adam uhrál 4 body a Honza pak 5 bodů. A naši nejmenší (Karel Vávra + Natálie Štanderová) uzavírali startovní pole se 3,5 body. Kája přispěl 1,5 bodem a Natálka 2 body.

         Medailové umístění tedy žádné, ale díky dívkám jsme si přece jen dva poháry domů přivezli. Natálka byla nejmladší účastnicí a Petra pak nejúspěšnější dívkou celého turnaje (7 bodů). Nejdříve byla nejlepší dívkou vyhlášena Tereza Lísková z Jinců. Pořadatelé po reklamaci použili pro Petru pohár z juniorů, kde žádná dívka nehrála, a tak dostala Péťa ještě krásnější pohár, než ten, který by ji původně náležel.

         Všechny děti se chovaly vzorně, byly stále pohromadě. Ti starší vzaly do party bez problémů ty malé. Během turnaje za mnou přišla jedna z maminek a vyptávala se na naš klub a moc chválila, jak se děti k sobě chovají a velice je obdivovala, líbilo se jí jak  si přejí úspěch a jak rozbírají neúspěch. Moc mě to potěšilo.

          Z Prahy jsme odjížděli, když už se stmívalo a se smíšenými pocity. Byli jsme zde poprvé, očekávali jsme něco pompéznějšího, hrálo málo družstev, postrádali jsme přítomnost kosmonauta Vladimíra Remka, chyběl i ředitel turnaje Josef Čermák a pak to chování některých dorostenců!? Náladu dětem snad vylepšila návštěva Mekáče a už se všichni těší do Sázavy na poslední kolo RŽL 25.3.2017.

     

Diskusní téma: TURNAJ KOSMONAUTŮ - PRAHA - SMÍCHOV 4.3.2017

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek