TURNAJ ŠACHOVÝCH NADĚJÍ - FRÝDEK - MÍSTEK - 29.3. - 2.4.2018 A MEZINÁRODNÍ VELIKONOČNÍ TURNAJ ŠACHKLUBU TÁBOR 29.3. - 1.4.2018 PLANÁ NAD LUŽNICÍ A JEŠTĚ TURNAJ STAMATU 30.3.2018

28.03.2018 23:27

PROPOZICE: Propozice_TSN a Pobeskydí Open_2018_CZ.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÉ LISTINY:

 Turnaj šachových nadějí: chess-results.com/tnr339426.aspx?lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Turnaj_sachovych_nadeji_Frydek-Mistek_29.3.-2.4.2018/

ODKAZ NA STRÁNKY POŘADATELE: www.nss.cz/skoncily-39.-turnaje-sachovych-nadeji

 

         Z našeho klubu nás reprezentoval Lukáš Zeman a odvedl velice pěkný výkon. Článek napíše Ivo Hradecký, čtěte: www.sachyvlasim.cz.


---------------------------------------------


PROPOZICE: Propozice Lužnice Planá n.L. 2018.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr334114.aspx?lan=5

ODKAZ NA STRÁNKY POŘADATEL, KDE JSOU I FOTOGRAFIE: www.sachklub.cz/aktuality/velikonocni_turnaj_2018_2.html

 


         Z našeho klubu se účastnil Filip Vopálka a odvedl standardní výkon. Článek napíše Tomáš Vojta, čtěte: www.sachyvlasim.cz.


---------------------------------------------


V CHOCERADECH NÁS REPREZENTOVALI BRATŘI DANIEL A TOMÁŠ ZEMANOVI


PROPOZICE: 16_turnaj Stamat 30.3.2018.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr342542.aspx?lan=5&art=0


        Z našeho klubu se zúčastnili šachového turnaje Stamatu Daniel a Tomáš Zemanovi, které doprovázeli prarodiče a paní Dana Zemanová se s námi dělí o pár dojmů:


        V pátek 30. března 2018 se konal v prostorách školní jídelny ZŠ Chocerady 16. otevřený šachový turnaj, který byl zároveň třetím turnajem STAMAT - ligy 2017/2018. Hrálo se 9 kol, tempem 2x15 minut. K šachovnicím zasedlo tentokrát pouze 37 dětí.         Pochvalu si zaslouží organizátoři za hladký průběh turnaje, za připravené věcné ceny pro každého účastníka a za bufet, který byl v provozu po celou dobu trvání turnaje.

         Daniela a Tomáše na tento turnaj doprovázeli jejich prarodiče a já jsem byla ráda, že se nemusím dívat na Tomáškovo utrpení. Královská hra ho bohužel opravdu nebaví. Největší radost prý měl, když dostal bod zdarma. Jeho hra za šachovnicí vypadá tak, že sleduje kde co lítá a tak si např. ani nevšimne, že jeho soupeř již táhl figurou a zmáčkl hodiny. Po dlouhé době čekání ovšem Tomáš zaznamenal, že mu ubíhá na hodinách čas a domníval se, že hodiny zapomněl pouze zmáčknout a tak je pochopitelně zmáčkl. Soupeř nevěřil svým očím a tak začalo dohadování, že zmáčkl hodiny, aniž by Tomáš táhl figurou. Podobnými historkami bych mohla popsat arch papírů, takže nemá vůbec cenu Tomáškovu hru rozebírat. Je to zvláštní, s Danielem jsou dvojčata, vychovávám je stejně, stejným způsobem je motivuji i odměňuji, ale jejich zájem a přístup je diametrálně rozdílný. Daniela šachy nesmírně baví a odměna, kterou si vybere po skončení turnaje v podobě věcné ceny je příjemný bonus, ovšem pro Tomáše je odměna zcela zásadní. Tímto jsem se tak trochu vrátila k diskuzi o bonbón, která se rozvířila pod článkem "Krajský přebor dětí do 8 let", který sepsala paní Filipová. Na mých dětech je zcela vidět, že teorie a závěry z různých experimentů se mnohdy míjí s životní realitou.

       Zaznamenala: Dana Zemanová


       Já však musím na Tomáškovu obhajobu poznamenat, že hned v prvním kole porazil bratra Daniela, takže i v Tomášovi něco je! Jeho výkon bych vůbec nebrala jako propadák! I když měl jeden z bodíků zadarmo. Vedle Dana působí, ne jako dvojče, ale jako mladší brácha, je o mnoho hravější a jeho čas přijde. Poslední tři schůzky jsem se na něj soustředila, probrali jsme spolu něco o pozornosti a hlavně se u něj musí během schůzky častěji střídat činnosti. Tomáš patří mezi děti, které je třeba častěji pochválit a budovat u nich sebevědomí. Je třeba, aby se "srovnaly" s tím, že jim někteří vrstevníci ve výkonnosti trochu "utekli". Mám vypozorováno, že se, především malé děti, vyvíjejí v jakýchsi vlnách, které trvají asi tak pět měsíců - stagnují, poskočí, ale nesmí se nad nimi lámat hůl a trpělivě s nimi pracovat dál a čekat na lepší výsledky. Právě toto je na naší práci to nejkrásnější, že můžeme být u toho jak se tvaruje malý človíček a my u něj "vypichujeme" to jeho lepší JÁ!

      Dodala: Marie Filipová





Diskusní téma: TURNAJ ŠACHOVÝCH NADĚJÍ - FRÝDEK - MÍSTEK - 29.3. - 2.4.2018

Datum: 02.04.2018

Vložil: Marie F.

Titulek: Velikonoční šachové turnaje

Blahopřeji všem, kdož se o Velikonocích rozhodli pro šachy a uhráli na turnajích pěkné výsledky. Děkuji za vzornou reprezentaci.

Přidat nový příspěvek