TURNAJ ŠŠ STAMAT V BENEŠOVĚ 14.5.2016

14.05.2016 20:33

PROPOZICE: 10_turnaj Stamat 14.5.2016.pdf

VÝSLEDKY: www.chess-results.com/tnr219326.aspx?lan=5&art=1&rd=9&wi=821

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Turnaj_SS_Stamat_14.5.2016_Benesov/


VÝSLEDKY PRAVONÍNSKÝCH DĚTÍ:


Celkem startovalo 83 dětí

Vítězem se stal Jakub Vojta z Vlašimi, 2. místo Martin Novotný z Poděbrad a 3. místo Vojta Dudek z Brodců.

Článek Petra Havelky: www.sachyvlasim.cz/?p=34683#more-34683


Naši:

5. místo Lukáš Zeman 6,5 bodu, výkon 1458

9. místo Adam Slavík 6,5 bodu, výkon 1285

10. místo Štěpán Filip 6 bodů, výkon 1439

16. místo Jan Veselý, 6 bodů, výkon 1226

18. místo Filip Kůra 5,5 bodu, výkon 1248

36. místo Jiří Zeman, 5 bodů, výkon 1119

68. místo Michal Škaryd, 3 body, výkon 919 - nováček 1. start na šachovém turnaji

79. místo Karel Vávra, 2,5 bodu, výkon 834 - nováček 1. start na šachovém turnaji (po 3 schůzkách)

80. místo Sanatan Bauer, 2,5 bodu, výkon 834 - nováček 1. start na šachovém turnaji (po 1 schůzce)

82. místo Zdeněk Šťastný, 2 body, výkon 780 - nováček 1. start na šachovém turnaji


Zhodnocení od Lukáše Filipa:


Zeman Lukáš - Lukáš si v prvních pěti kolech připsal 5 bodů. Jen snad v pátém kole, kde hrál s Filipem Kůrou nebyla výhra až tak s přehledem. Hrála se věžovka a troufám si říci, že byla remízová, ale po Filipově hrubce nakonec Lukáš vyhrál. V šestém kole si neporadil s prvním nasazeným Jakubem Vojtou a prohrál. V sedném kole  remizoval s šachistkou z Říčan. V  kole osmém se "vrhl" na soupeře a po pěkném útoku získal potřebný materiál k výhře. Poslední důležitou partii prohrál, škoda, mohla to být i medaile. Lukáš byl z pravonínských šachistů nejvýše nasazený a také tak i skončil.


Slavík Adam -  Adam měl špatný start v turnaji, kde hned v prvním kole remizoval se slabším šachistou. Druhé kolo s Filipem Kůrou prohrál. Pak přišli tři výhry s začátečníky. V šestém kole dostal šachistu celkem hratelného, ale Adam prohrál. A poslední tři kola zase 3 body se slabšimi šachisty. Pro Adama zřejmě historicky nejlepší výsledek. Spokojenost z něho jen čišela.


Filip Štěpán - Štěpán v turnaji získal šest bodů z devíti kol. Výhry nebudu komentovat ty byly povinné, ale tři body ztratil s Jakubem Vojtou, Martinem Novotným a Vojtou Dudkem (první tři nasazení šachisté turnaje). z těchto 3 jmenovaných měl na šachovnici šanci pouze s Martinem z Poděbrad, kdy v partii dostal soupěře do časové tísně. Pozice byla celkem vyrovnaná, ale potom Štěpán začal ztrácet a nakonec spadl na čas sám. Časovky mu vůbec nejdou. Pořadí u Štěpána není důležité určitě hraje líp než šachisté, kteří skončili před ním.


Veselý Jan - Honza hned v prvním kole získal cennou remízou nad klubovým kolegou, která mu určitě zvedla náladu. Druhé kolo bohužel prohrál. Nasledující partie byly podle očekávání Honzy. V posledním kole Honzík vyhrál, kde si dokázal poradit s šachistou z Příbrami a měl z toho neuvěřitelnou radost. Radost projevoval hlavně při vyhodnocení a pyšnil se ze svých 6ti bodů. Honza na sobě pilně pracuje a turnaj od turnaje se zlepšuje.


Kůra Filip - Filip měl obrovskou smůlu na soupeře. "Chytil" čtyři šachisty z kroužku. Hned v prvním kole remizoval s klubovým kolegou, kterého by měl určitě ještě nějaký čas porážet. Ve druhém kole porazil Adama Slavíka. V pátém kole si zahrál s Lukášem Zemanem, ale prohrál. V předposledním kole si zahrál se silným Martinem Novotným z Poděbrad, ten mu nedal žádnou šanci!V posledním důležitém kole prohrál s Vládíkem Veverkou z Mostu. Tuto prohranou partii si za rámeček určitě nedá!


Zeman Jiří - U Jirky se střídaly výhry a prohry. Ale určitě mohu napsat, že se Jirka hodně zlepšil začal si více věřit a na šachovnici to jde vidět. O šachy má velký zájem. Figurky "tahá" při každé příležitosti. Jeho 5 bodu je pěkných.


Michal Škaryd, Karel Vávra, Sanatan Bauer a Zdeněk Šťastný byli na šachovém turnaji poprvé, každý uhrál náký ten bodík. Jako začátečníci se na turnaji neztratili. Chyby a zlozvyky jsme si v průběhu turnaje ukazovali a na kroužku to budeme dál trénovat. Kluky chválím za jejich statečnost.

Diskusní téma: TURNAJ ŠŠ STAMAT V BENEŠOVĚ 14.5.2016

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek