TURNAJ STAMATU V BENEŠOVĚ 2.4.2015

02.04.2015 20:08

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Turnaj_Stamatu_2.4.2015_Benesov/

VÝSLEDKY: https://www.chess-results.com/tnr166939.aspx?lan=5&art=1&wi=821

VELIKONOČNÍ  ŠACHOVÝ  TURNAJ  V  BENEŠOVĚ

     Velikonoční prázdniny zahájily 2.4.2015 děti z Šachového klubu Pravonín spolu se svou vedoucí, účastí na šachovém turnaji v Benešově v Základní škole Dukelská Benešov.

      Domluvili jsme se, že tentokrát pojedou všichni bez rodičů a využijeme dopravu autobusy a přitom si uděláme společná posezení v cukrárně a hezky si  popovídáme o všem na co není na schůzkách čas a "utužíme partu" a více se seznámíme s novými šachisty, kteří začali jezdit na turnaje.

      Z Pravonína jsme ráno vyjeli už po půl sedmé, bylo sice počasí, že by psa nevyhnal, ale nám to nevadilo. Ve Vlašimi se k naší skupince připojily další děti a do Benešova nás odjelo 13.

       Naše první zastávka patřila cukrárně na nádraží, kde všichni posnídali a pak teprve jsme se vydali do hrací místnosti.

       Celkem se turnaje zúčastnilo 57 šachistů. Hrálo se 9 kol na 2 x 15 minut. Hráli všichni dohromady a na závěr proběhlo vyhlášení vítězů Turnaje A, a to chlapci a dívka a pak Turnaje B - elo 1100 a nižší.

       Během jednotlivých kol se odehrála mnohá překvapení, ale nakonec, podle předpokladu turnaj vyhrál Jakub Vojta (Vlašim) 8/9, 2. místo Štěpán Hrbek z ŠK ERA Poštovní spořitelna a třetím byl pak David Zvolenský z Brodců. Kategorii dívek vyhrála naše Petra Píšová (celkově 8.) s 6 body. Druhá z dívek skončila Hana Bartošová z Říčan (12.) 6 bodů a třetí Anežka Havelková ze Sázavy s 5 body. Vítězem turnaje B byl Aleš Kristen ze Sedlčan s 6 body, druhý náš Fanda Jelínek s 5,5 body a třetí Daniel Pánek z Jirčan.

        A nyní jak se umístili naši členové klubu jeden za druhým:

7. místo: Filip Vopálka 6,5 bodu, výkon 1311

8. místo: Petra Píšová, 6 bodů, výkon 1378

13. místo: Filip Kůra, 5,5 bodu, výkon 1304

14. místo: František Jelínek, 5,5 bodu, výkon 1356

20. místo: Štěpán Filip, 5 bodů, výkon 1208

21. místo: Vojtěch Vopálka 5 bodů, výkon 1166

24. místo: Adam Slavík, 5 bodů, výkon 1144

33. místo: Barbora Slavíková, 4,5 bodu výkon 1082

35. místo: Anežka Vašíčková, 4 body, výkon 973

45. místo: Jan Veselý, 3,5 bodu, výkon 967

51. místo: Johanka Vašíčková, 3 body, výkon 818

     S výkony dětí jsem byla velice spokojená, pravda, v některých případech se to neobešlo bez slziček, někdy chybělo pověstné štěstíčko, odehráli jsme neuvěřitelné množství klubových  derby. Myslím si, že se naše děti za své výkony vůbec nemusí stydět! Pěkný turnaj odehrál Filip Vopálka, ale ani Petra, Filip a Fanda nehráli špatně. Sebekriticky jsme konstatovali, že se stále máme co učit. Dobře jsme si uvědomili, že na schůzkách musíme ještě více pracovat. Důležité je, že jsme z turnaje odjížděli nadšeni. S chováním našich dětí jsem byla také spokojená. Byly všechny pohromadě, mezi koly si povídaly a hrály si. Fandily si a přály si výhry. Za vše hovoří fotografie. Zpráva pro rodiče je tedy vynikající a já se s dětmi nebudu bát vypravit se i na delší akci.  Všechny moc chválím, opravdu se chovali všichni vzorně a poslouchali mě. Užila jsem si s nimi hezký den.

       Nesmím zapomenout vyzdvihnout výkon našich nejmladších. Johanka Vašíčková byla na svém prvním turnaji a domů se vrací hned se 3 body. Anežka Vašíčková a Honza Veselý hráli svůj druhý turnaj a také hráli obstojně. Zjistili jsme, co musíme doladit, na čem musíme zapracovata příště to bude zase lepší.

      Domů jsme se vraceli zase autobusy, ovšem s delší zastávkou ve Vlašimi, kde jsme navštívili cukrárnu a pěkně naše úspěchy oslavili. Přišel mezi nás i Ondra Matějovský, který se seznamoval s našimi nových šachisty. Z Vlašimi jsme odjížděli kolem 17 hodiny a postupně nás linkový autobus odvezl do našich domovů.

      Děkujeme pořadatelům za hezký turnaj, ze kterého si hráči odvezli diplomy, ale i drobné ceny a pozornosti.



Diskusní téma: TURNAJ STAMATU V BENEŠOVĚ 2.4.2015

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek