TVOŘÍME ZDRAVÉ SVAČINKY

13.02.2021 22:08

    Tento týden si kroužek tvořílků nejen vyhrál a vyzkoušel svou fantazii, ale navíc si k tomu děti ještě pochutnaly. Tvořily totiž vtipné zdravé svačinky, které zobrazovaly různá zvířátka, postavy, krajinu a spoustu dalších věcí. Cílem této práce také bylo, aby se děti naučily více zdravě stravovat. Vytvořením ovocných a zeleninových svačinových obrázků, si uvědomily, že zdravé stravování může být chutné a i zábavné. Dále si také děti vyzkoušely, jaké je to pomáhat maminkám v kuchyni. Poznaly nové suroviny, jejich přípravu a udělaly tak své první gastronomické krůčky.

    Děti vytvářely sladké i slané svačinky. Ke svým výtvorům používaly například: mandarinky, ze kterých vznikala sluníčka, hroznové víno a jahody, ze kterých vytvořily housenku nebo páva, banány, ze které byl pejsek, také vajíčka a sýry, a tak se nám ve výtvorech objevilo pár vtipných obličejů. A mnoho dalších surovin, ze kterých vznikaly další obrázky.

    Je vidět, že si děti s tvorbou hodně vyhrály, protože vznikla spousta hezkých svačin. Každá byla úplně jiná. Zapracovala zde hodně fantazie a některé výtvory byly obdivuhodné. Doufáme, že si poté děti na svačince pochutnaly.

Ovocný páv od Rozárky

    Jak už jsme zmiňovali výše, všechny výrobky byly moc hezké. Nakonec jsme však vyhodnotili jako nejvíce povedený výrobek páva od Rozárky Janatkové. Rozárce za krásného páva posíláme odměnu, a to sadu fixů, barevné papíry a dobrůtky.

 

Zuzana Filipová

Fotečky na zdravé svačinky

Diskusní téma: TVOŘÍME ZDRAVÉ SVAČINKY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek