V SOBOTU 9.6.2018 NA DVOU FROTNÁCH! O PELHŘIMOVSKÉHO PĚŠCE A TURNAJ STAMATU

08.06.2018 22:33

O PELHŘIMOVSKÉHO PĚŠCE

PROPOZICE: O PELHŘIMOVSKÉHO PĚŠCE 9.6.2018.doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr360021.aspx?lan=5&art=1

FOTEČKY:  sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_Pelhrimovskeho_pesce_9.6.2018/

Pelhřimovský pěšec  9. 6. 2018

           V sobotu 9. 6. 2018  se konal v Pelhřimově už pátý ročník turnaje "O PELHŘIMOVSKÉHO PĚŠCE". Hrálo se v budově hotelové školy, v prostorech školní jídelny tempem 2 x 15 minut, 9 kol. Byl to přátelský turnaj pro všechny fanoušky šachu. Celkem přijelo 78 hráčů, dětí i dospělých.

           Organizátoři měli vše perfektně  připravené a všude panovala milá a přátelská atmosféra. V hlavní místnosti jídelny byl nachystán velký pěšec, sestavený z makových a tvarohových koláčů. Ve vestibulu byl bufet s občerstvením a také stánek VZP, kde byl dětský koutek pro děti a zdravotní monitoring pro dospělé.

           Jednotlivá kola na sebe  navazovala bez větších přestávek a tak turnaj rychle ubíhal. Po posledním, devátém kole, na všechny čekalo překvapení. Na školním dvoře se konala ukázka čínského bojového umění. Sestavy boje s gymnastickými prvky a přednáška s ukázkou dobových zbraní  nadchla nejen děti, ale i dospělé. Sportovec ani nestíhal odpovídat na dotazy. Potom hned následovalo vyhlášení výsledků.

           Nejprve byl vyhlášen nejstarší a nejmladší účastník, pak vyhlášení domácích hráčů z Pelhřimova a nakonec bylo vyhlášení vítězů dle věkových kategorií. Nejúspěšnější hráč z naší výpravy byl Lukáš Zeman. Uhrál 5,5 bodu a získal bronzovou medaili ve skupině H16. Dále Honzík Veselý, uhrál 4,5 bodu. S výsledkem nebyl vůbec spokojený, nějak se mu nedařilo hrát proti dospělákům.

Jiří Zeman získal 4 body. Hrál trpělivě a pomalu, moc ho mrzelo, že dvakrát prohrál na čas, když už měl skoro vyhranou partii.

           Všichni získali pěkné a hodnotné ceny. Nakonec došlo k rozebrání sladkého pěšce a každý hráč dostal koláč. Turnaj jsme si všichni užili a moc se nám tu líbilo. Určitě se sem budeme rádi vracet.

Děkujeme.

Zaznamenala: Jana Veselá



TURNAJ STAMATU

PROPOZICE: 17_turnaj Stamatu 9.6.2018 Benešov.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr356012.aspx?lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Turnaj_Stamatu_Benesov_9.6.2018/

Z BENEŠOVA JSME DOVEZLI BRONZOVOU MEDAILI!

      Je to už pár týdnů, kdy skončila v našem regionu regionální žákovská liga a pro malé děti nebyl dlouho žádný vhodný turnaj, tak jsme se s trenéry dohodli, že "vyvezeme" naše začátečníky na turnaj Stamatu do Benešova. Zúčastnilo se 11 šachistů rozdílné výkonnosti, a tak také nakonec vypadala výsledková listina.

      Hráli jsme  ve školní jídelně Základní školy Dukelská Benešov. Turnaje se zúčastnilo celkem 44 hráčů, od nás tedy čtvrtina startujících. Hrálo se 9 kol, tempem 2 x 15 minut. Pro mnohé tempo vražedné, ale většině dětí vyhovovalo. Losoval tradičně Petr Havelka a turnaj řídil Ondřej Matějovský.

      Hned dva naši šachisté uhráli 5 bodů, a to Daniel Zeman, který skončil na 20. místě a Jakub Janda na 22. příčce. Kuba se postaral o bronzovou medaili v kategorii "bez elo" přítomných hráčů na turnaji. Oba zaslouží za své výkony pochvalu, především Dan se stále pohyboval na předních stolech. Jen o půl bodu méně uhrál Tomáš Zeman a skončil na 24. příčce, a to měl na šachovnici nejméně jeden bod více! Čtyřbodoví Michal Kubec, Bauer Sanatána  (24., 26. místo) jiště pomýšleli na lepší umístění, těm by se ještě jeden bod jistě hodil a na šachovnici ho měli, ovšem v rozhodujících okamžicích chybovali. Čtyři body uhrál i Vítek Duda, kterého za jeho výkon chválím, už dlouho nebyl na turnaji, bojoval s trémou, zkraje přehlížel figury, ale pak se vzpamatoval a závěrečným tříbodovým finišem si zajistil tyto body, celkově končil na 31. místě. Jeho brácha byl 35. a uhrál 3,5 bodu. Matěj musí více trénovat, dělá hrubé chyby a potřebuje procvičit koncovky. Podobné hodnocení mám i pro Petru Dudovou, která uhrála 3 body, ale vynechala několik schůzek (připravovala se na přijímačky na gymnázium) a na turnaji také dlouho nebyla. Po třech bode uhráli i Patrik Heřmánek a Terezka Žížalová. Patrik zabral až ke konci turnaje (po domluvě) a Terezka sbírá zkušenosti, chodí ještě do MŠ. I když v  jejích partiích je ještě hodně chyb, snaží se a ráda jezdí na turnaje. Ten, kdo byl dneska smolařem turnaje byla Nelinka Hejná (také ještě z MŠ). Tolik chtěla vyhrávat, ale vždycky ke konci partie udělala takovou hrubku, která už nešla napravit. Byla dnes nějaká roztěkaná, umí zahrát lépe.

       Turnaj jsem si s dětmi moc užila, všem se na něm líbilo, jen to horko nás "mučilo".

       Na závěr proběhlo vyhlášení Stamatligy 2017/2018, kterou vyhrál Kryštof Křížek. Pak následovalo vyhlašení vlastního turnaje. Vítězové obou turnajů a dívky obdrželi poháry a diplomy. Každý si odnesl drobnou cenu. V úvodu turnaje byli oceněni účastníci z nedávného turnaje z Chrudimi a také družstvo mladších žáků, které postoupilo na MČR.

       Pro úplnost: Vítězem se stal Kryštof Křížek 9 bodů, druhý byl Day Tobiáš s Unichess 7,5 bodu a 3. místo Holub Adam, rovněž z Unichess a 6,5 bod. První tři bez ela: 1. bez ela Denis Šmejkal 6 bodů, 2. Alexandr Lobiv 5 bodů a 3. Jakub Janda rovněž 5 bodů. Blahopřejeme.

       Po celou dobu turnaje byl v provozu bufet, kterého, především děti, bohatě využívaly.

       Děkuji trenérovi Lukáši Filipovi a dalším rodičům, kteří děti na turnaj doprovodili. Dětem děkuji za snahu a dosažené výsledky a vzornou reprezentaci šachových kroužků MěDDM Vlašim.

Zaznamenala: Marie Filipová     

Diskusní téma: V SOBOTU 9.6.2018 NA DVOU FROTNÁCH!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek