VÁNOČNÍ BESÍDKA 2014 ANEB SETKÁNÍ VŠECH DĚTÍ ZE ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ Z PRAVONÍNA

19.12.2014 20:21

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Vanocni_besidka_2014_aneb_setkani_vsech_deti_ze_zajmovych_krouzku_z_Pravonina/

VÁNOČNÍ BESÍDKA V PRAVONÍNĚ

        Na poslední převánoční víkend jsme spolu s vedoucí Spolkového domu Hanou Ondrákovou, se všemi trenéry a všemi, kdož nám pomáhájí organizovat všechny akce, naplánovali VÁNOČNÍ BESÍDKU.

Důvodů bylo mnoho: 1. chtěli jsme dát dětem i trenérům a ostatním malé vánoční dárky

                                    2. chtěli jsme se setkat se všemi dětmi a jejich vedoucími, kteří v Pravoníně pracují s mládeží i v jiných oblastech zájmové činnosti

                                    3. chtěli jsme společně oslavit narozeniny všech, protože v průběhu roku na to nezbývá čas a někteří je slaví o prázdninách či víkendech

                                    4. chtěli jsme mezi nás pozvat šéftrenéra a vedoucího Šachového oddílu z Vlašimi, který byl při této příležitosti požádán o provedení přednášky pro školní děti

                                     5. chtěli jsme vidět vystoupení děvčat taneční skupiny, která předvedla nová vystoupení s hudbou

                                     6. chtěli jsme se setkat s rodiči dětí a promluvit s nimi o důležitosti volnočasových aktivit jejich dětí

                                     7. chtěli jsme ocenit pilné luštitele šachových diagramů

                                     8. chtěli jsme, aby se potkali všichni šachisté, protože se na schůzkách v průběhu týdne míjí

a chtěli jsme si popřát překrásné svátky vánoční, pohodu, štěstí, zdraví a do nového roku hodně úspěchů a radosti.

          Toto vše bylo splněno na výtečnou! Překrásně a svátečně připravený malý sál vítal všechny příchozí a navozoval tu správnou vánoční atmosféru.

          Zahájili jsme (šachisté) hned ve 14 hodin, kdy se Ondřej Matějovský ujal svého úkolu a přednášel školním šachistům na téma "Útok na krále ve středu šachovnice". Přednáška je evidentně bavila, ani nedutaly. Za necelou hodinu a půl sehráli trenéři Lukáš Filip (s mladšími dětmi) a Vojtěch Filip (se staršími dětmi) simultánky. Vojta se se svými partiemi zdržel u Filipa Vopálky a nejdéle hrající Petry Píšové. Trenéři vyhráli na všech šachovnicích.

          Mezitím  nám z Rodinné cukrárny od Bayerů z Vlašimi přivezli překrásných třípatrový šachový dort, který byl velice obdivován a současně dorazily děti z mateřské školy i s rodiči, takže byla zahájena neformální beseda. Rodiče se vyptávali na své ratolesti a po našich referencích byli na ně oprávněně pyšní.

           Paní Kůrová, Brzková a Kopecká pekly pro děti kuřecí řízečky. Ty mizely před očima. Nechybělo pití různých druhů. Ještě při simultánkách jsme začali předávat dárečky malým dětem. Každý dostal kalendář se svými fotografiemi a balíček sladkostí od Městského domu dětí a mládeže ve Vlašimi a propisku a baterku od Vlašimských městských lesů Vlašim. Každý si vybral tři štěstíčka ze "Štěstíčkové krabice".

           Následovalo obdarování starších šachistů, ti také dostávali kalendáře s vlastními fotografiemi a dárkové balíčky. Stejně byli oceněni i trenéři. Pod vánočním stromečkem byly dárky i pro Šikuly a Kuchaříky.  Nastala i správná doba na rozkrojení a ochutnání šachového dortu a následoval i slavnostní přípitek "šampíčkem" - dětským. Při této příležitosti byli oceněni Petra Píšová a Filip Kůra za úspěšné splnění první "normy" šachových diagramů. Pěkné plakety, které za pilnou práci dostali, byly pro ně velkým překvapením.

           Jakmile bylo dojedeno, přesunuli se všichni do velkého sálu, kde předvedla své umění děvčata z tanečního kroužku. Vystoupení bylo pěkné, byly oceněny velkým potleskem.

            Měla následovat diskotéka, ale děti byly zaujaty balónky nafouknutými plynem a chytaly je od stropu a proháněly se s nimi po sále, to je bavilo nejvíc. Pak najednou zasedly za šachovnice v klubovně. Do hry se zapojili i nešachisté a všichni dohromady si povídali o všem možném. I dospěláci měli stále o čem povídat.

             Naše setkání bylo ukončeno kolem 18 hodiny. Myslím, že spokojeni byl snad každý. Pěkná, vydařená akce, není co dodat sned jen mrkněte se na fotečky : https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Vanocni_besidka_2014_aneb_setkani_vsech_deti_ze_zajmovych_krouzku_z_Pravonina/

a

"V klidu si užijte vánoční chvíle a po Novém roce zas v plné síle vykročte nanovo a v dobrém zdraví po celý rok přeju Vám, abyste se smáli."

Ze srdce přeje všem Marie Filipová



Diskusní téma: VÁNOČNÍ BESÍDKA 2014 ANEB SETKÁNÍ VŠECH DĚTÍ ZE ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ Z PRAVONÍNA

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek