VÁNOČNÍ BESÍDKY VŠECH PRAVONÍNSKÝCH ŠACHOVÝCH KROUŽKŮ 18.12.2015

18.12.2015 18:42

       

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Vanocni_besidky_pravoninskych_sachistu_18.12.2015/


        Pátek 18. 12. 2015 jsme celý den nasávali vánoční atmosféru. Před devátou hodinou měly přijít děti z místní mateřské školy se všemi svými pracovníky. Tak jsme od milého rána připravovali nejen klubovnu, ale i malý sál a připravovali pro naše šachisty vánoční stromeček, dárečky, všechny možné hry a hned od rána z našeho počítače zaznívaly vánoční koledy.

        Školička skutečně rázem deváté dorazila a my se věnovali volné zábavě. Každý se rozeběhl tam, kde ho to bavilo. Ovšem nejdříve chtěli všichni do šachové klubovny, tak jsme si chvilku pohráli. Následovala svačinka (tousty a mandarinky) a pak děti přednesly vánoční básničky, zazpívaly písničky a tančily. Měly jsme k dispozici písničky od Dády a ty když zaslechly, tak tančily jako o život. Některé kreace byly tak vynikající, že jsme museli narychlo vyhlásit soutěž o ceny v tanci. Výkony dívek byly srovnatelné, ale mezi hochy bezkonkurenčně zvítězil Daneček Vopálka, jeho zápal a figury jsou nenapodobitelné.

        Následovalo předávání dárečků, ale nebylo to zadarmo, každý přednesl básničku nebo zazpíval. Děti byly bezprostřední, vůbec se nestyděly a proto si zaslouženě odnášely plyšáka, balíček sladkostí a přáníčko od šachových trenérů.

        Dopoledne uteklo jako voda a děti se vrátily do školky na oběd.

        Jen malá pauza na úklid a už se prostíralo pro starší děti. Tato skupina už hrála více šachů, ale rády se všichni vrátily ke hrám, které  měly jako novinku při šachovém soustředění a rády si zahrály i obyčejné Člověče, nezlob se nebo domino. Tito šachisté se domluvili na schůzkách, že si budou dávat dárky i mezi sebou a tak při rozbalování dárků bylo velké divení, nad tím, co kdo dostal.

        I na odpoledne jsme měli připravenou pauzu na občerstvení. Převánoční slavení by nebylo úplné, kdyby se stoly neprohývaly pod přívalem dobrot. Tousty, párky v rohlíku, zákusky, vánoční cukroví od Slavíků z Obory, mandarinky atd... uspokojily bříška našich šachistů.

        I já dostala od dětí nebo jejich rodičů dárky, za které upřímně děkuji. Mám velikou radost z toho, že jsou spokojeni s naší prací s jejich dětmi.

        Děkuji Markétě Brzkové a Heleně Kůrové, které mi pomáhaly s přípravou pohoštění pro děti a poté s úklidem.

        Všem, všem, všem ještě jednou přeji klidné, pohodové, radostné a spokojené svátky vánoční a v nadcházejícím roce 2016 pevné zdraví, štěstí, splnění malých i velkých přání a cílů. S úsměvem do plnění úkolů, které nás zcela jistě čekají. Hodně úspěchů nejen ve škole, či v zaměstnání, ale i nad 64 šachovými políčky!

Diskusní téma: VÁNOČNÍ BESÍDKY VŠECH PRAVONÍNSKÝCH ŠACHOVÝCH KROUŽKŮ 18.12.2015

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek