VELKÁ CENA HAVLÍČKOVA BRODU 27.4.2019

27.04.2019 18:34

PROPOZICE: VC_HBProp.2019 27.4..doc

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Velka_cena_Havlickova_Brodu_27.4.2019

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÉ LISTINY:

STARŠÍ ŽÁCI: chess-results.com/tnr435768.aspx?lan=5

MLADŠÍ ŽÁCI: chess-results.com/tnr435769.aspx?lan=5&art=1

VÝSLEDKY DLE KATEGORIÍ:

STARŠÍ ŽÁCI: Velká cena Havlíčkova Brodu 2019_STARŠÍ_Ceny_kategorií.xls

MLADŠÍ ŽÁCI: Velká cena Havlíčkova Brodu 2019_MLADŠÍ_Ceny_kategorií.xls

Dnes to v Havlíčkově Brodě opravdu cinkalo... 7 medailí!!! - hrálo 17 dětí

Absolutním vítězem se stal Štěpán Filip se 7,5 body z 8 možných.

 VELKÁ CENA HAVLÍČKOVA BRODU 2019 PUTUJE DO PRAVONÍNA 

     Pravonínští šachisté si nenechají ujít turnaj pořádaný Václavem Paulíkem a Karlem Brodinou s kolektivem, který pořádají každoročně v Havlíčkově Brodě pod názvem "Velká cena města Havlíčkova Brodu 2019". Letos již 14. ročník. Jako vždy, výborná atmosféra, srdečné přijetí, příjemné hrací místnosti hotelu Slunce, občerstvení na vysoké úrovni, bezvadná atmosféra, plynulý průběh a bohatý cenový fond, to vše jsme prožili a byli nadmíru spokojení. Startovalo 75 starších žáků a 66 mladších žáků, celkem tedy 141 dětí.

     Od nás se přihlásilo 18 dětí, nakonec jich startovalo 17, neboť Honza Veselý byl osloven a odjel hostovat za ŠACHklub Tábor A na KP družstev mladších žáků do Písku. Hrál na druhé šachovnici a uhrál krásných 6,5/8. Moc hezký výsledek. Honzovi děkujeme za vzornou reprezentaci, věříme, že byl pan Odehnal spokojený.

     V Havlíčkově Brodě se vedlo našim šachistům také velice dobře. Hrálo se 8 kol tempem 2 x 15 minut + 5 sekund/tah. Přídavek na tah byl fajn, hlavně vyhovoval hráčům v kategorii starších. Tempo a snížený počet kol (o jedno), to byly změny oproti minulým ročníkům. Absolutním vítězem se stal Štěpán Filip, uhrál 7,5/9 a pro Pravonín zopakoval vítězství bratra Vojty z roku 2014.

     Měli jsme z výkonů našich dětí velkou radost, celkem to cinkalo 7krát! V kategorii nejstarších H,D 16 byla na 2. místě Kateřina Mrázková (4/8) - celkově 36. a na 3. místě Lukáš Zeman (6/8) - celkově 7. příčka. O pěkné výsledky kategorie H 12 se postarali, již zmíněný Štěpán Filip, který své následovníky předběhl o celých 1,5 bodu. Na třetím místě mile překvapil svým výkonem Filip Kůra (6/8) - celkově 10.příčka, Fanda Jelínek byl ve své kategorii na 6. místě (5/8 a celkově 17.). Adam Slavík uhrál 4/8 (38. místo) a Michal Kubec 2/8 (67.místo). V kategorii H,D12 jsme neměli žádného zástupce. V mladších žácích kralovala naše děvčata. V H,D 10 se umístila Natálie Štanderová na 2. místě (5/8) - celkově 16. místo, 5. místo Adéla Janoušová (4/8 - celkově 34. místo) a následovala ji Lenka Šťastná se 3,5/8, která celkově končila na 40. příčce. Daniel Zeman uhrál pěkných 5/8 a ve své kategorii na 9. místě a v celkovém hodnocení skončil na 13. místě, Michal Škaryd na 26. místě (4/8 v kategorii byl 16.) a pěkné 4 body z 8 možných uhrál i Tomáš Zeman, ve své kategorii 19. místo, na 61. příčce se 2 body se umístil Patrik Heřmánek.  V osmičkách hrála naše 3 děvčata a Eliška Škarydová brala 2. místo (4/8-38.celkově), 3. místo Tereza Slavíková (3/8 - celkově 46.) a naše nejmladší Nela Hejná měla velikou radost ze svého 2,5 bodu.

    V průběhu turnaje dostaly děti poukázky na nápoj a nanuka a navíc o krátkých přestávkách přicházel pan Václav Paulík s různými kvízovými otázkami a rozdával drobné ceny. Jiné ceny byly losovány z "kouzelné obálky". I zde měli někteří z našich štěstí, pěknou knihu vyhráli Filip Kůra a Kačka Mrázová. Na závěr byly vítězům předány, zástupcem města Havlíčkův Brod, poháry, medaile, diplomy, dárkové balíčky. Zvláštní ceny byly věnovány dětem z domácího oddílu. Čtyři šachisté obdrželi knihu o Havlíčkově Brodě s věnováním od pana starosty, obdržel ji i Štěpán Filip. Vyhlášeni byli rovněj nejmladší účastníci turnaje. Bohatý cenový fond byl třešničkou na dortu k pěkným výsledkům našich dětí. Štěpán Filip si odvezl koloběžku, u dalších jsem si všimla pawerbanky, počítačových doplňků, lega, plyšáků, každý, opravdu každý, měl z čeho vybírat.

     V neposlední řadě musím zmínit úžasnou atmosféru mezi našimi dětmi,  téměř všechny trávily čas stále pospolu, stejně jako doprovody, kterým děkuji za dopravu a ochotu svézt i cizí děti. Děkuji trenéru Lukáši Filipovi, který děti doprovázel po celý den. Dětem děkuji za odvedené výkony, všichni víme, na čem máme zapracovat, stále se máme co učit. Jsem na všechny moc pyšná. Děkuji za hezké zážitky.

     Na úplný závěr veliké, opravdu veliké poděkování pořadatelům za uspořádání pěkného turnaje. Pan Paulík s kolektivem odvedl veliký kus práce a připravil 141 dětem a jejich rodičům, doprovodům a trenérům smysluplně strávený den.

Zaznamenal: Marie Filipová

       

Diskusní téma: VELKÁ CENA HAVLÍČKOVA BRODU 27.4.2019

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek