VELKÁ CENA HAVLÍČKOVA BRODU SKONČILA LETOS, K NAŠÍ VELKÉ RADOSTI, V PRAVONÍNĚ.....

18.05.2013 23:54

       Turnaj vyhrál Vojtěch Filip, který vyhrál i kategorii H16, kategorii H10 vyhrál Jakub Vojta a velice pěkné výsledky zaznamenali Daniel Ždych a Filip Kůra, nezklamal ani Štěpán Filip a svůj křest na velkém turnaji si  zažil Vojtěch Vopálka.

Výsledky: https://chess-results.com/tnr101427.aspx?art=1&lan=5&wi=821

 Fotečky: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Velka_cena_Havlickova_Brodu_18.5.2013

          V prvním kole naši borci skóre 4:1, kdy pouze Vojtík V. doplatil na přílišnou nervozitu. Jinak rychlé výhry, pouze  Filípkovi  soupeř vzdoroval a sebral mu i dámu!

         Ve druhém kole se projevilo, že naši šachisté byli nasazeni proti zkušenějším hráčům, a to se po kratší nebo delší době ukázalo. Vojta F. projevil svou vyzrálost, a i když se soupeř snažil pod velkým tlakem  stejně vzdal.

         Ve  třetím kole si naši chlapci šli vytrvale za vítězstvím,  Vojta  F. a  Kubík V. jednoznačně, a také Dan Ž. a Filip K. nedali soupeři šanci na odpor. Štěpánek ve vyrovnané partii udělal  svou  nesoustředěností  několik chyb a „posadil“ na soupeře jezdce a když se mu podařilo vrátit do hry, chyby opakoval. Přesto moc  nechybělo, asi  5s a soupeři by padal čas.

         IV.kolo přineslo porážku Vojtíka  V. se zkušenější "dorostenkou", a stejně tak Filip s Danem podlehli svým soupeřům, a tak výhry  slavilli jen  Štěpán  a  Vojta Filipovi.

        Páté kolo bylo velmi úspěšné pro naše šachisty, Filip porazil soupeře, který se snažil o pat, Štěpán vyčistil komplet  soupeřovu  šachovnici , a Dan také nedal soupeři naději. Vojtík V. měl volno a naše opora Vojta F.  pokračoval ve svých velmi dobrých výkonech!  Bohužel  však v  této partii došlo ke  změně, a Vojta 40s  před  pádem hodin nabídl soupeři remízu. Jakub  V. svými velmi dobrými  výkony  atakuje  nejvyšší  příčky!

          Šesté kolo přineslo nádherné vítězství snaživému Vojtíkovi  V.! Bojovné výkony  Štěpána a Filipa, tentokrát nestačili na silnější protihráče. Vybojovaný pat Dana.  Vyrovnaná hra Vojty F., kdy oba hráči přišli po 8 minutách pouze o dámu a jednoho pika a směřovali k remíze. Ovšem Vojta F. mohutným finišem donutil soupeře kapitulovat.

          V kole sedmém opět úspěch našeho oddílu, kdy všichni  zkušenější  hráči vyhráli, a  Vojtík V. uhrál svůj první bod, když dlouho držel šanci na výhru!

          V osmém kole měli bratránci (Filip K. a Štěpán F.) šachovnice vedle sebe, ale zatímco předtím  vyhráli , tentokrát jim to štěstí nepřineslo, a silnějším soupeřům podlehli. Další zářez se nepodařil ani Vojtíkovi V., který je spolu s hráčkou Humpolce nejmladším účastníkem turnaje, a tak jsme čekali na výsledky ostřílených borců! Bohužel Kubík V. nestačil na 6 nasazenou hráčku, i když hrál velmi pěkně, a tak čest a slávu oddílu museli potvrdit Dan s Vojtou F.,kteří se této role chopili bez váhání a své partie vyhráli!

          V posledním kole mladší kluci potvrdili svou kvalitu, naopak o body přišel Dan a stále se lepšící Vojtík V.! Vojta F. opět zvítězil a stal se i vítězem celého turnaje.

Vojtík Vopálka:  nejmladší účastník Velké ceny Havlíčkova Brodu

Vojta Filip:  vítěz Velké ceny Havlíčkova Brodu i H16

Jakub Vojta:  vítěz H10 – Celkově 12.místo ze 115 účastníků

Dan Ždych:  celkově 30.místo

Filip Kůra :  9.místo v H10 – celkově  46.místo

Štěpán Filip:  13.místo v H10 – celkově  62.místo

           Turnaj byl perfektně organizován v krásném prostředí Hotelu Slunce, atmosféra byla vynikající a odpovídala kvalitě  turnaje, která byla výborná a zasloužili se o ni nejen  především organizátoři ,  ale i jednotlivci.  Organizátoři připravili pro hráče i losování o ceny mezi partiemi – Algida, a tak nikdo nepřišel zkrátka, a oběd byl rovněž zajištěn v restauraci hotelu. SUPER.

Sepsal: David Kůra

 

ZE ZPRÁVY PANA PAULÍKA, KTERÉMU BLAHOPŘEJEME K VELICE PĚKÉMU TURNAJI!

Vítězem VC Havlíčkova Brodu mládeže 2013, se po zásluze stal Vojtěch Filip ze Spartaku Vlašim, který vybojoval 8 bodů. O pořadí na druhém až osmém místě rozhodlo pomocné hodnocení, neboť všichni vybojovali 7 bodů.

2. Vít Kratochvíl z TJ Náměšť n/Oslavou 3. Simona Suchomelová ze ŠK SB Světlá n/Sáz ( obdrželi poháry a dárkové balíčky), 4. Jakub Skořepa, 5. Tomáš Skořepa (oba Gambit Jihlava), 6.Jiří Sedlák, 7.Vojtěch Kříž, 8. Jan Ptáček ( všichni tři Jiskra Humpolec).

 

Medailisté po kategoriích:

--------------------------------------

Kategorie do 10 let:

 

Děvčatat: 1.Denisa Bruknerová - ZŠ Havlíčkova Borová, 2. Martina Svobodová - Sp. Pelhřomov, 3. Tereza Zachová - Jiskra Humpolec

 

Hoši      : 1.Jakub Vojta - Sp. Vlašim, 2. Rudolf Jun - TJ Chotěboř  3. Pavel Němeček - DDM Symfonie Poděbrady

 

Kategorie do 12 let:

 

Děvčata:  1. Nikola Schonová - ZŠ O.Březiny, Jihlava

 

Hoši :      1. Vojtěch Kříž , 2. Jiří Klubal ( oba Jiskra Humpolec) 3. Ondřej Dejmal - ŠK Světlá n/S

 

Kategorie do 14 let:

 

Děvčata:  1. Šárka Volaninová - ŠK Světlá n/Sáz, 2. Radka Kvášová  3. Kateřina Suková (obě Jiskra Humpolec)

 

Hoši :      1. Jiří Sedlák 2. Jan Ptáček ( oba Jiskra Humpolec), 3. Jan Straka ( Gambit Jihlava)

 

Kategorie do 16 let:

 

Děvčata : 1. Simona Suchomelová, 2. Ivana Homolková (obě  ŠK Světlá n/Sáz.) 3. Monika Grygarová - Jiskra Havl.Brod

 

Hoši :      1. Vojtěch Filip - Sp.Vlašim, 2. Vít Kratochvíl - TJ Náměšť n/Osl. 3. Jakub Skořepa - Gambit Jihlava

 

Všichni obdrželi diplom, medaili a věcnou cenu

 

Nejmladší účastníci turnaje: Zuzana Zachová z Humpolce a Vojtěch Vopálka z Pravonína ( oba ročník narození 2007)

Obdrželi šachovou figurku, velký koláč a věcnou cenu

 

Cenu Karla Havlíčka Borovského - knihu s věnováním starosty města Havlíčkova Brodu Mgr.Jana Tecla za bojovnost - nejvyšší počet výher,

obdrželi : Vojtěch Filip a Simona Suchomelová.

 

Všech 115 účastníků turnaje obdrželo věcnou cenu a v průběhu i nanuka od Algidy.

 

Pořadatelé vyhodnotili čtenářskou soutěž, vyhlášenou spolu se sponzorem turnaje nakladatelstvím Fragment, spol s.r.o,

správné odpovědi zaslali a byli vylosováni: Jakub Satrapa, Martin Mojžíš, Jakub Skořepa, Tomáš Pibil a Tomáš Skořepa,

všichni obdrželi knihu.

 

 

 

Diskusní téma: VELKÁ CENA HAVLÍČKOVA BRODU SKONČILA LETOS, K NAŠÍ VELKÉ RADOSTI, V PRAVONÍNĚ.....

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek