VENKOVNÍ PEXESIÁDA 23.9.2022

24.09.2022 10:52

VENKOVNÍ PEXESIÁDA

         Jeden z klubů umělecké gramotnosti Domečku Vlašim uspořádal o prvním dnu astronomického podzimu, v pátek 23.9.2022 na hřišti v Pravoníně VENKOVNÍ PEXESIÁDU. Bylo moc pěkné počasí, tak se plánovaná akce vydařila.

         Zúčastnilo se 10 dětí různého věku, které byly moc zvědavé, protože tuto hru neznaly. Pořadatelé připravili dvě soutěžní pole, každé mělo rozmístěno v pravidelném útvaru 20 květináčů od sebe vzdálených 75 cm, ve tvaru obdélníku, pod které ukryli různé hračky. Hračky byly vždy do páru a v obou soutěžních polích stejné. Startovalo se z místa obruče v patřičné vzdálenosti. Zúčastněné děti byly rozděleny do dvou souměrných družstev.

        Úkolem hráčů bylo na pokyn vyběhnout, obrátit dva květináče a hledat stejné hračky. Pokud byl pokus marný, květináči zase hračky přikryli, vrátili se ke startu, plácnutím dali signál dalšímu hráči v družstvu, který běžel odkrývat další dvojici květináčů. Pokud hráč našel dvě stejné hračky, položil květináče naležato, rychle se vrátil ke startu a předal štafetu dalšímu hráči. Protože se hrálo poprvé, tak si mohly děti napovídat, ale stále musely stát na startu. Cílem bylo odkrýt všechny hračky co nejdříve, to družstvo pak bylo vyhlášeno vítězem. Hra se opakovala tři krát. Poté jsme dětem hledání ztížili, kdy místo hraček hledali různě barevné šachové pešce. I tuto hru jsme opakovali třikrát. Pak do dalších kol pořadatelé namixovali pěšáky a hračky.

        Vyhodnocení proběhlo tak, že každý účastní dostal dětskou medaili, dvě drobné hračky skittles a lízátka.

        Odpoledne jsme pak ještě doplnili přenášením květináčů na hlavě, kdy bylo nutné procházet slalomovou dráhou a byl čas i na fotbálek.

        Akce se líbila, děti aktivita bavila, a i my jsme byli spokojeni, že se nám podařilo pro děti připravit pěknou akci, navíc nám přálo i počasí. Všem dětem, které se zapojily, děkujeme za účast.

ODKAZ NA FOTOGALERII: sachypravonin.rajce.idnes.cz/VENKOVNI_PEXESIADA_23.9.2022/

Marie Filipová

 

Diskusní téma: VENKOVNÍ PEXESIÁDA 23.9.2022

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek