VLAŠIMSKÁ VIDLIČKA 2.9.2023 - HRY PRO DĚTI

04.09.2023 21:28

VLAŠIMSKÁ VIDLIČKA 2.9.2023 A ZÁBAVA PRO DĚTI

         Vedení Městského domu dětí a mládeže ve Vlašimi převzalo úkol, a to zajištění zábavy pro děti, které přijdou s rodiči na celoměstskou akci Vlašimská vidlička.

          Rozhodli jsme se akci pojmout i jako náborovou a po celé dlouhé odpoledne informovali rodiče o našich kroužcích, rozdávali přihlášky, které mnozí vyplňovali na místě a dostalo se jim podrobných informací o chodu kroužků na Domečku.

          Pro zajištění zábavy pro děti bylo využito spolupráce s Šachovým klubem z.s., Pravonín, který má ve svém vlastnictví celou řadu pomůcek pro zábavu dětí. Vypomohli nám všichni táborníci a vedoucí šachových kroužků a Tvořílků z Pravonína. Měli jsme 7 stanovišť a děti si vybíraly zábavu podle svého vkusu. Rozložené šachové soupravy byly stále obsazené, rovněž tak velké plastové šachy, které pořídil Domeček, také. Plno bylo na všech dalších aktivitách, jako Člověče, nezlob se!, piškvorky, shazování plechovek, házení s plavacími kruhy, házedla všech druhů, bowling, psychomotorické padáky, kde se zapojili i rodiče, přeskakování obručí, prolézání tunelů, slalom s míčem, přeskakování překážek, různé slalomy, přenášení pinkponkových míčků na vařečce, skákání v pytlích, skákání na gymnastických míčích, skákání přes švihadla, skákání gumy, skákání v tunýlcích, chůze na chůdách, chůze v dřevěných lyžích, v bigfrootu, chůze na kostkách, házení míčků do házecích panelů, házení kroužků na házecí panely, hra minigolfu, žonglování s talíři, cvičení s gymnastickou stuhou, velký zájem byl o bublinkování (pro zajímavost spotřebovali jsme více jak 30 litrů kapaliny na tvorbu bublin), přetahování lanem probíhalo po celé odpoledne a i zde se zapojovali rodiče a spousta dalších činností. Nabídka pro děti nebyla nijak organizovaná, každý si našel zábavu, která ho bavila. Stanoviště byla stále plně obsazená. Pro děti Domeček nakoupil bezlepkové gumové bonbónky, které dostávaly za splnění úkolů. Úplně neplánovaně jsme nafoukli pro děti asi 200 balonků. S balonky jsme počítali jen na upoutávku našich stanů, ale kdosi je zahlédl v tašce a požádal o nafouknutí a už to „jelo!“. Balonky byly ekologické, tak neudělají v přírodě žádný nepořádek.

          Doslova v obležení byl stan, kde děvčata z Domečku, po celou dobu konání akce, malovala zdarma obličeje dětí. Jejich výtvory byly nádherné.

          Děkuji touto cestou za finanční podporu Domečku Vlašim, především paní ředitelce Pavle Homolkové, děkuji všem, kdož pomohli při organizování a aktivní účasti na místě samém za to, že věnovali tolik volného času na prezentaci Domečku Vlašim. I my, vedoucí šachových kroužků, jsme zde získali několik nových malých šachistů do kroužků a spolu s Mirkou Ondrákovou jsme se snažily vysvětlovat pravidla šachu těm, kdož je neznali. Byly jsme překvapeny kolik dětí má o šachy zájem. Bylo to moc pěkné odpoledne.

          Věříme, že byli všichni spokojeni, tím myslím rodiče a především děti.  Mnoho poděkování jsme obdrželi už i na místě v zámeckém parku a zaznamenali jsme i telefonická poděkování. Z naší strany tedy spokojenost s tím, že jsme mohli přispět ke zdárnému průběhu Vlašimské vidličky 2023. Jsme rádi, že jsme mohli udělat radost tolika dětem. Je třeba se podívat na fotečky a všem bude pohoda a radost jasná.

FOTEČKY: www.rajce.idnes.cz/sachypravonin/album/vlasimska-vidlicka-2-9-2023

Marie Filipová

 

Diskusní téma: VLAŠIMSKÁ VIDLIČKA 2.9.2023 - HRY PRO DĚTI

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek