VLAŠIMSKÁ VIDLIČKA 7.9.2024

08.09.2024 16:18

VLAŠIMSKÁ VIDLIČKA 7.9.2024

     Kdo jiný než Městský dům dětí a mládeže ve Vlašimi, by mohl zajišťovat dětskou zábavu při takto velké celoměstské akci? Osm stanovišť vedených vedoucími zájmových kroužků nebo vedoucími letních táborů, obsadilo celou část louky „U žáby“. Každá skupina rozložila sportovní a zábavné pomůcky a od 13 do 19 hodin se věnovala dětem, ale i dospělákům, kteří si mnohé disciplíny vyzkoušeli s dětmi.

    Šachové kroužky zde prezentovali svoji práci a zároveň do nich prováděli nábor. Stan, určený šachistům byl neustále obsazen, stejně tak i velká šachovnice s plastových šachy, které využíváme k výuce těch nejmenší dětí. Šachisté měli velký stan k dispozici spolu s děvčaty, která prováděla malování na obličej a ta se také celé odpoledne „nezastavila“. Velmi se líbily chůdy a lyže, ty šly z ruky do ruky. Hned vedle bylo k dispozici 6 malovaných panelů s otvory, či kolíčky, házelo se míčky a kroužky na cíl. Stejně tak i dva panely na mini golf byly stále obsazené. Dále se házelo do koše na košíkovou, běhalo v plovacích kruzích, hrál se bowling. Tvorba bublin byla nádherná, mírný větřík pomáhal dětem a výskot dětí, projevující radost, se nesl celým parkem. Další stanoviště poskytovalo ke cvičení i soutěžím švihadla, skákací gumy a gymnastické stuhy. Dvě podélná házedla byla stále v obležení a na kolíky se házelo plovacími kruhy a různými kroužky, děti proháněly fotbalové míče plovacími nudlemi. Na jiném stanovišti procházeli slalomem dvojice dětí, které přenášely na tenkých dřevěných tyčkách velký míč. K dispozici byla spousta malých házedel pro malé děti, přenášeny byly tenisové míčky na vařečce po slalomové dráze, do výšky byly stavěny kartony od vajíček do výšky, stavění probíhalo i s papírovými kelímky do výšky a děti si zde mohly vyzkoušet i kouzelnické dovednosti. Další stanoviště poskytovalo skákání v pytlích, v látkových tunýlcích, skákání na gymnastických míčích a další míčové úkoly. Velice zaujala rozcvičková dráha na fotbalistické téma, doplněné prolézacími tunely. Naši vedoucí poskytovali operativně další doplňkové činnosti, kdy jsme využili všech pomůcek, které jsme si dovezli, jako třeba cvičení s obručemi, házení míčků na cíl a jiné. Pro děti byly připraveny drobné pamlsky, které dostávaly za splněné úkoly.

      Těžko se určuje počet přítomných dětí, ale podle vydaných sladkostí jich bylo skoro 800, ale někdo přiběhl třeba dvakrát, někdo zase obešel jen některá stanoviště a když započítáme sportující dospěláky, tak jich 1000 jistě byla.

      Hemžení na zámecké louce bylo velice milé a vedoucí se ze svých stanovišť nemohli uvolnit ani na chviličku, aby si zakoupili svačinu či pití, museli jsme určit jednoho z nich, aby se o kolegy postaral.

      Přálo nám počasí, bylo to velice pěkné odpoledne a slyšeli jsme jen a jen chválu. Po celé odpoledne byla přítomna i paní ředitelka Domečku Pavla Homolková, která byla velice spokojená a poděkovala všem vedoucím, kteří se na akci podíleli, za přípravu takto pěkné akce. Při této příležitosti bylo i dost času si promluvit s rodiči, kteří se ptali na provoz zájmových kroužků v Domečku v letošním školním roce, brali si zde i přihlášky do jednotlivých kroužků, takže jsme této akce využili i jako náboru a mohli mnohým rodičům přiblížit naši činnost.

Zaznamenala: Marie Filipová

FOTOGRAFIE: www.rajce.idnes.cz/sachypravonin/album/vlasimska-vidlicka-7-9-2024

 

Diskusní téma: VLAŠIMSKÁ VIDLIČKA 7.9.2024

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek